Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Server
STRANA 1 OD 1
grabun Server 29.04.2010. 20:31 T26430

status: user
broj poruka: 105
Molio bih za pomoc, ne znam jel ovakva tema vec bila (izvinjavam se ako jeste, ali nisam uspeo da nadjem).
Pitanje je kakav server uzeti da opsluzuje 20-ak racunara. Trebao bi da tera sql server. E sad, da li je za ovakvu masinu dovoljan budzet od nekih 1500 evra. Da li kupovati brand name server( i koji) ili sastavljati nesto (ono intelova ploca i neki xeon). Da li treba 2 procesora i da li uzimati neku obicnu masinu za ovo (npr neki I5 ili I7 ili phenom) ili ici na pravi server.
Unapred zahvalan na odgovoru...

http://www.erepublik.com/en/referrer/Goran81
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 29.04.2010. 21:37 #209357

broj poruka: 4054

uh ... mislim da to zavisi od sql aplikacije .. kolicine podataka koja ce morati da se opsluzuje .. intenzivnosti rada na tih 20tak masina ... ali da je potrebna neka azdaja .. i ne bas ... pre brzi diskovi ..brza memorija i gigaLAN ..

primer ... meni u jednoj spediciji server je sempron 2600 754 .. nf3 150 .. 512mb .. 100mbLan .. i gura 10 racunara bez po muke .. smesno .. mada ta masina je uzeta kad se pojavio cpu .. i nije bila namenjena za server .. ali jbg tako joj zapalo .. sama baza i nije nesto velika 40tak mb i 100 tinjak fajlova

mislim da bi trebalo pre da pitas prgramere koji rade bazu .. o max opsegu podataka koji bi server morao da gura u realnom vremenu prilikom mahnitog lupanja po tastaturi na 20 racunara ...
hogar81 Bojim se da ti je mali budzet 29.04.2010. 21:41 #209359

broj poruka: 365

za brand name server, mozda bi i mogao neki stariji model slabasne snage da kupis za te pare, isto da stavljas xeon nema nekog smisla posto su to sada isti procesori kao i7, samo imaju dupli link dok obican i7 ima link samo ka cipsetu xeon ima i link ka drugom procesoru, ako je na ploci za dva procesora. Moja preporuka je da kupis neku solidnu plocu za i7 i neki i7 1366 naravno, a da uzmes neko serversko napajanje i diskove, ako pasu na obicne ploce zbog stabilnosti sistema.
gile23 ... 29.04.2010. 21:49 #209360

broj poruka: 9121
Ne znam koliko ce trebati da radi dnevno taj server, ako ides na klasicnu 1366 platformu, tu ubaci i jedan dobar CPU kuler koji ce to da hladi, grafa 5450 malo trosi (20W) i neke zajebane diskove, ako ne mozes da nadjes neko serversko napajanje onda lepo lupi nekog dobrog Corsair-a i kraj price.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
grabun Re: 29.04.2010. 22:17 #209365

broj poruka: 105
Firma radi recimo od 8 - 20 svaki dan sem nedelje i sa svih stanica se ceo dan cuka plus se pustaju neki preracuni, pozivaju izvestaji i sl. Trenutno je server neki intel dual core i nije to to, trebalo bi brze da radi plus se javljaju neki deadlockovi sto delom jeste do aplikacije, ali je delom i do sporosti masine jer ne uspe na vreme da izvrsi upit. Moje misljenje je da ce xeoni nekako bolje da se izbore kad svi krenu da rade, ali mi je i ovo dragoceno misljenje oko ovih i7. Hvala mnogo svima na odgovorima.
I jos jedno pitanjce, kakvi su, ako je neko imao iskustva ovi xeoni 3000, ovi najslabiji. Jel moze to da radi ili je g.v.o?

http://www.erepublik.com/en/referrer/Goran81

hogar81 Na koji tacno xenon mislis 30.04.2010. 16:47 #209542

broj poruka: 365

svi xenoni od onih koji su kao e4XXX do 6 jezgralnog i7 i to su isti pocesori kao za deskop samo sto mgu da saradjuju sa jos jednim i imaju smisla samo ako stavis dva. Mislim da ce jedan i7 bez problema gurati 20 racunara naravno da bi bilo dobro da uzmes 2 xeona klase i7 i da ih stavis na jednu plocu, ali ko zna koliko ce to da izadje para.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs