Ko o cemu a svi o konfiguracijama, pa tako i ja. Treba mi vasa pomoc i ocena za sledece konf koje bi trebalo da pre svega sluze za igrice. Svaki predlog i ocena su dobrodosli. Unapred hvala.
Za igre bi ti sigurno vise pomogao X4 620.. :D ja bi njega uzeo :P Taj X3 bi mozda mogao da se otkljuca...AMD ti je u svakom slucaju jeftiniji, ali nisi naveo budzet..... Imas kilavo napajanje od 500W.... Monitor bih taj zaobisao.... zasto? pa jednostavno 1920x1080 na 21.5 i to na VGA je katastrofa.... imao sam taj monitor jedno 2meseca pored 2232BW i Ok je on... ali je mnogo naporan za gledanje bar meni pa ti ga ne bi preporucio nikako... ovaj AOC nemam pojma u zivotu ga nisam video kako radi.
Vremeplov Broj 1, bolji CPU, Grafika je u redu, mada je već sada ona matorka, ali upotrebljiva, batala LG optiku (preporuka Lite-On / Samsung), Monitor je ok, HDD je ok, ploča....hm....pogledaj neki ASUS u kombinaciji sa tim 785 čipsetom....ima dosta varijacija na temu M4A785-XX-XX.
Edit: Na ploči možeš da prištediš na primer kupovinom sasvim solidne Biostar TA790GXBE pločice
Ja cu ici na AMD, jer je jefiniji, a i tebi je budzet da kazem `ogranicen` ...sto se tice proce, bolje ti je da uzmes Phenom, pa makar bio i X2, i sto rece Bax, vidi tu Biostar... Za grafu takodje, bolje ti je 4850 mada je i ona stara, mozda 5750/5770 ali ti odluci o tome, napajanje obavezno drugo, pogledaj LC Power, jeftinija su a poprilicno solidna, 550-600W je dovoljno (i previse), mis, imam 6880 ako ga mozes naci, odlican je, drukcije i taj je odlican (jedina razlika je sto je jedan opticki, a drugi laserski tj taj 6800 ima crveu diodicu sto sija, a 6880 ne sija i mozes da ga teras na bio kojoj povrsini) ...za monitor, bilo sta sto ima DVI, i batali te jeftinoce sa Full HD... bolje ti je da uzmes neku pouzdanu 20-22 sa 16x10 nego da uzimas bez DVI sa 19x10, takodje grafika ce ti biti slaba tacka ako mislis da igras igre, tako da manja rezolucija ti odgovara...
Pozz...
...pa ni grafika nije bog zna sta, ...ako vec ides na tu soluciju, mozda je bolje da se strpis za grafiku jedno mesec dva, pa kad skupis pare, kupis neku iole boju, kao sto rekoh 5750/5770... a te pare sto si planirao da bacis na grafiku potrosis na napajanje, kuciste i monitor!
Sta kazes na to?
Pozz...
Ako je budzet 50.000-52.000, komp + monitor, tesko da ces moci uklopiti to za gaming. Jer ako te monitor izadje 150-170 eura, znaci da moras da pravis konfiguraciju od 350 eura. Znaci samo graficka te izadje 90+ eura.. definitivno neka AMD varijanta. Sklopicu nesto malo kasnije, odoh da mrndzam sad. :D
AMD Athlon II X3 435 Gigabyte GA-MA770T-UD3P 2GB DDR3 1333MHz Sapphire 5670 512MB - ako si iz BG pogledaj u VIP House tamo je bila oko 75 e Samsung SpinPoint F3 500GB LC Power LC5550 v2.2 550W DVD LiteOn - mene je jedan sluzio pune 3 godine ali nema tu pravila :D Blueberry CN-832BK - gledaj da uzmes bez napajanja oko 17 eura je kuciste
I to bi te sve izaslo oko 380 eura.. monitore nisam pratio toliko u poslednih par meseci, tako da i ne mogu da ti dam neki savet. Acer i BenQ su ti mozda najjeftinije opcije za `22. Pogledaj i ViewSonic, cuo sam ranije dobre kritike i za njih. Uglavnom ljudi najvise uzimaju Samsung. Ali se dobro raspitaj i na osnovu budzeta vidi sta ti najvise odgovara.
Dečak, nema tu igranja...nemoj da se zavaravaš, grafika ti slaba a rezolucija visoka. Skupljaj još para ili idi na neku polovnu varijantu koja je još uvek u garanciji.
Jer pazi, bilo koji intel Core 2 Duo na nekih 2.66 do 3.0 GHz pa makar i na starijim čip-setovima tipa 965P ili P31(35) će bez problema terati grafike tipa GTX260 ili nedajbože 4850(70). Takve grafike polovne koštaju oko 100 do 120e. Ostalo ti je još 400e za taku neku konfiguraciju. Probaj nađi neki 22` monitor sa 1680X1050 rezolucijom pošto je 1920X1080 visoka rezolucija a plus na toj dijagonali će sve biti previše sitno.
JBMG, nacvrcko si sve moguće oznake gore vrti mi se u glavi ali i dalje ne vidim igračku konfiguraciju...
Moje misljenje, uzmi dobru podlogu sa dobrim napajanjem, procesorom i plocom, grafa integrusa, a monitor bih ti preporucio ovaj, znaci igraj se neko vreme na integrusi (koliko moze), radice ti Warcraft III TFT solidno, skupi malo para i kupi 5750 / 5770.
Koji ce mu q GTX260 ili 4870 za Oblivion, Dragon Age i strategije? Uzimanjem jace graficke probija budzet a ja na njegovom mestu ne bih isao na polovnu varijantu grafike. Naravno da nije igracka makina ali ce za njegove potrebe biti sasvim ok.
:: :: :: Dečak, nema tu igranja...nemoj da se zavaravaš, grafika ti slaba a rezolucija visoka :: Skupljaj još para ili idi na neku polovnu varijantu koja je još uvek u garanciji :: :: Jer pazi, bilo koji intel Core 2 Duo na nekih 2.66 do 3.0 GHz pa makar i na starijim čip-setovima tipa 965P ili P31(35) će bez problema terati grafike tipa GTX260 ili nedajbože 4850(70). Takve grafike polovne koštaju oko 100 do 120e. Ostalo ti je još 400e za taku neku konfiguraciju. Probaj nađi neki 22` monitor sa 1680X1050 rezolucijom pošto je 1920X1080 visoka rezolucija a plus na toj dijagonali će sve biti previše sitno :: :: JBMG, nacvrcko si sve moguće oznake gore vrti mi se u glavi ali i dalje ne vidim igračku konfiguraciju.. :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.