Imam problem sa kompom, nesto mi crkava maticna, pa sam odlucio da kupim novu, ali ne samo zamenu nego da menjam i procesor i sta sve mora da se menja.
Trenutna konfiguracija je: Intel celeron 2,4ghz, MB asus p4s800d-x, ati radeon 9200se, RAM 1.5gb DDR kingston 400mhz, 2 ATA hdd-a i jedan SATA, 1 ATA dvd rezac (to je valjda ono najbitnije)
posto bih menjao maticnu, morao bih i ram memoriju i procesor i graficku...a voleo bih da zadrzim sve ostalo, posto nisam bas pri parama nekim vecim. sto se graficke tice, imam neku staru pci-e koja mi skuplja prasinu trenutno, ali radi...neka 7300gt, pa bih nju koristio
komp mi prvenstveno sluzi za gledanje filmova, TVa (posto imam tv karticu) i za surfovanje i ponekad neka ne preterano zahtevna igra. OS ce biti najverovatnije XP, posto se devojka u njemu najbolje snalazi. znaci nista posebno, ali bih opet voleo da uzmem neki dvojezgreni procesor
budzet ne znam koliki mi je...trenutno ga nema...ali skupice se nesto
e sad, zamolio bih vas da mi date neke predloge za maticnu, procesor i memoriju....tj prvenstveno za maticnu i procesor, ako nije problem
E sam si naveo problem, tj infromaciju bez koje ovde ljudi n mogu mnogo da ti pomognu. Ne ide da ti se preporuči najjeftinije a i ne i najskuplje, a sredina je takođe komplikovana jer su tu tek cene KAKVE hoćeš.
Po nekoj gruboj proceni, to što si gore naveo može da se proda za nekih 60-65e.
Razumem taj ATA HDD (mada i to je diskutabilno jer nije problem da se premesti kasnije na neki brži, savremeniji SATA disk većeg kapaciteta), ali čemu čuvanje ATA rezača.....
Da i kažemo 70e, znači, sa tih tovjih okvirnih sto imam `virtuelnih` 170e.
Za to možneš kupiš: AMD Athlon II X2 250 - 62e +- (3,0 GHz) Biostar TA790GXBE - 60e +-
Ovo je dakle oko 130e, i mazneš još 2 x 1GB DDR2 800, Kingsotn HyperX na primer i tu si negde oko 170e.
Tu će lepo da čučne taj 7300GT, i na jednu ATA granu možeš da smestiš taj ATA disk i rezač.
super si ti to isplanirao, izvini sto nisam ranije napomenuo da ne prodajem te komponente.... problem je sto sam sve komponente osim procesora i graficke vec obecao... 1 hdd i 1gb rama ide bratu, 512mb rama ide drugu (za DZ naravno)...a za procesor i grafu ne mogu mnogo da dobijem...ako ista i mogu da dobijem :D
sto se tice cuvanja ATA rezaca...ne znam ko bi kupio polovan rezac (upitanju je Pioneer 116d), a i koliko bih dobio za njega....a kad vec cuvam jedan ATA HDD, onda mi je nekako isplativije da ga zadrzim
ako mislis da ne moze jeftinije da se prodje...hvala ti, to mi je bar neki pocetak ali ako mislis da moze nesto da se skrese, mozes li molim te da predlozis? :)
Ako ti je frka za lovu, prati par dana oglase ovde, imas s vremena na vremem neki komplet CPU+ploca+memorija za manje od 100e. Naravno gledaj da to ima neku garanciju, bar jos godinu dana.
Jedino ti moze biti problem to sto novije ploce imaju samo jednu ATA granu (dva ATA uredjaja max), tako da bi imao problema da nakacis dva ATA harda i ATA rezac.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
memorija 2Gb http://www.winwin.rs/ddr2-memorija-dimm-ddr2-2gb-800mhz-kingston-cl5,kvr800d2n5-2g.66.html?productId=16605 42evra Procesori su ti slicni mala je razlika u radnom taktu ortak mi ima E5300 i skroz je OK . Sto se tice ploca mozes ih naci i jeftinije s tim da imaju samo dva slota za memoriju.A sto se tice memorije cene su ti svugde otprilike tolike +- 1-2 evra pa vidi sve u svemu za 120-130 evra solidna masina...
@despot83 neka je low-end, meni ni ne treba nista jace....kao sto rekoh, to je za net, filmove i tv...ako sve to radi solidno na ovome sto trenutno imam, na ovome sto si ti predlozio ima da leti :D i jedino sto mi se ne svidja kod maticne je sto ima integrusu :)
sve ostalo cu uzeti u razmatranje...hvala vam puno
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.