Silverstone Strider Essential ST40F-ES 400W...43 AMD Athlon II X2 245, 2.90GHz...55 Biostar TA770E...50 XFX ATI 4770, 512MB...96 2GB DDR2 Kingston....37 HDD 320GB Samsung....38 DWD-RW Samsung.......19 To je 338e i ostaje ti da uzmeš kućište, tastaturu i miša i par uduvno-izduvnih fenova, što će preći malo 400e. Kad skupiš još malo para uzmi još 2GB rama. Cene su uglavnom iz Atoma.
Memorije KINGSTON 2GB DDR2 800MHz, KVR800D2N5/2G 1 3950.00 din
Graficke Kartice Sapphire HD5750 ATI 1G GDDR5 PCI E DUAL DVI I1 11850.00 din
Hard Diskovi WD Caviar 500GB WD5000AAKS ,Blue SATAII, 7200 rpm 16MB cache 1 4149.00 din
DVD Rezaci LG GH22NS40-RBB, DVD R Super Multi 22X, SATA, SecurDisc, Silent Play, Dual Layer, Black, Bulk 1 2000.00 din
Kucista Blueberry CN-872BK-500 Miditower Case 872, 500W, Mesh, 2xUSB+Audio+Fan Controller, SD Card Reader, 3x5.25in, 1+4x3.5in, 12cm Front Led Fan, Tooless 1 3299.00 din sve u svemu oko 40000,00 dinara
Ni jedna mi se konfiguracija ne svidja. Pogledaj ostale teme, naci ces nesto dobro. I obavezno umesto athlona II x2 uzmi x4, nemoj se zezas sa dual core, ne treba ti to u zivotu.
40000 ti kad ti se ne svidja sklopi mu nesto a ne da mu pricas da gleda po forumu, koliko se secam i ti si kukao za konfiguraciju i to dugo pa smo ti pomogli, a i pogleadj malo cene po prodavnicama a ne na pcberzi i IT svetu
Nisam rekao da ne treba da mu se pomogne nego da pogleda ostale teme, moze da nadje nesto dobro, ukoliko mu ovde ne odgovara. Ja mu licno nikada ne bih preporucio da stavi 2x1gb kao sto si ti predlozio, mislim da ima i tema o 2gb i 2x1gb i da su se ljudi slozili da je bolje jedan stick.
A za konfiguraciju sam kukao dugo zato sto nije bila za mene, nego za druga, pa nisam hteo na svoju ruku da odredjujem, a za sebe sam odredio sam sta da uzmem, nisam vas nista pitao, i to 10ak dana pre nego sto sam ovde `kukao` za druga. I mislim da sam vam se zahvalio u vecini svojih postova unapred, za razliku od 90% ljudi ovde. Da imam vremena da trazim i jurim, i ja bih mu predlozio nesto. Jedino sto mogu da kazem da mu se najvise isplati da uzme iz vise prodavnica ukoliko je u bgu. moze i do par hiljada da ustedi.
obzirom da mu treba za igre 2x1 sad pa jos toliko malo kasnije ce mu biti vishe nego dovoljno, a bolje da ustedi malo na procesoru nego na grafici kad vec ima bas ogranicen budzet za gaming konfiguraciju, slazes se zar ne? i ja sam za varijantu jednog stapa ali njemu ne treba 8 gb + mu trenutno protok bude skoro pa duplo manji, a znam gomilu ljudi medju kojima sam i ja bio da imaju sva 4 slota popunjena pa sve radi kako treba, ne kazem nista lose za tebe ali ako vec hoces da napises nesto probrljaj ti po forumu pa mu pomozi, lakse ces se snaci ti buraz nego on
:: Nisam rekao da ne treba da mu se pomogne nego da pogleda ostale teme, moze da nadje nesto dobro, ukoliko mu ovde ne odgovara. Ja mu licno nikada ne bih preporucio da stavi 2x1gb kao sto si ti predlozio, mislim da ima i tema o 2gb i 2x1gb i da su se ljudi slozili da je bolje jedan stick :: :: A za konfiguraciju sam kukao dugo zato sto nije bila za mene, nego za druga, pa nisam hteo na svoju ruku da odredjujem, a za sebe sam odredio sam sta da uzmem, nisam vas nista pitao, i to 10ak dana pre nego sto sam ovde `kukao` za druga. I mislim da sam vam se zahvalio u vecini svojih postova unapred, za razliku od 90% ljudi ovde. Da imam vremena da trazim i jurim, i ja bih mu predlozio nesto. Jedino sto mogu da kazem da mu se najvise isplati da uzme iz vise prodavnica ukoliko je u bgu. moze i do par hiljada da ustedi.
Ma slazem se, i ta konfa sto si stavio ti jedino da valja, ali mislim da mu ipak bolje da ostavi lufta za jos rama, jer evo metro 2033 vec stoji u optimum sto vise rama, kaze 8GB+...
Da imam vremena prosvrljao bih mu po forumu, al treba da uradim neki esej za ujutru za fax, tako da...
:: Ma slazem se, i ta konfa sto si stavio ti jedino da valja, ali mislim da mu ipak bolje da ostavi lufta za jos rama, jer evo metro 2033 vec stoji u optimum sto vise rama, kaze 8GB+.. :: :: Da imam vremena prosvrljao bih mu po forumu, al treba da uradim neki esej za ujutru za fax, tako da...
Ova konfiguracija prelazi tvoj budzet za 50e, ali ipak imas DDR3 memoriju, noviju plocu, cpu... Graficka je takodje dobra za igrice, mocices sa njom sve najnovije u punom sjaju. Takodje i ovaj E7500 sto ti je preporucio `iggyzr` je dobar, ja imam takav u kombinaciji sa 9600Gt i gura sve igrice na HIGH...
Ova ATI 5770 je jaca od ATI 5750 (okvirno oko 10-15%). Takodje i ova druga konfiguracija je veoma dobra, u kombinaciji sa Phenom II 545 mocices opusteno 2god da teras sve u full-u... Neko ce reci ne valja kuciste, mora jace napajanje (ne mora, moze i ovo super da radi), onda druga ploca, i slicni komentari, ali ti ne brini, izaberi neku od ove dve i bices sigurno miran i zadovoljan!
A-maze (amd phenom, ploca, grafika, HDD, dvd-rw, napajanje) a ovu memoriju i ram sam prepisao od `iggyzr-a` a Core i5 - Atom computers
:: Hvala vam svima na savetima. nisam stigao da proverim odgovore do danas bio sam nekako zauzet :: :: @Plamen: koja firma prodaje te navedene komponente? ciji god konfigurator sam upotrebio presao je moj budzet : :: :: :: hvala jos jednom!
ok je konfiguracija ali mora dobro napajanje, najbolja ti je plamenova i moja konfiguracija za te pare, mada plamenkova ima slabasno napajanje ali ipak kvalitetnije nego neki krsevi
pretpostavljam da je ovo napajanje sa kucistem zajedno?
EDIT: slazem se da ne treba uzimati svakakvo djubre. problem je ne razumem se mnogo a kupujem ovaj racunar za nekog drugog qq. cuo sam da Blueberry pravi dobre komponente ili je informacija losa?
Da, ide zajedno sa napajanjem. Šta znam, javiće ti se ljudi koji će ti reći da im blueberry lepo radi. Ja to za sebe ne bih uzeo, ni za office konfu a kamoli za igre. Ako uzimaš sve kod Hellasa preporučujem ANTEC 430W BP za 51e ili chieftek 450GPS za 44. Samo kućište možeš uzeti Blueberry.
Xexexe.... Sta je to, slusaj ovako, moja preporuka ti je da uzmesh lepo 2GB rama i HDD od 320GB, zato sto to kasnije mozes lako da nadogradish, a umesto ATi 5750 uzmi lepo Power Color 5770 512MB (koja je jaca od te), cena je 12 500din, pogledaj u a-maze imas sve po cenama koje sam ti ja gore naveo...
:: ok poigrao sam se malo sa jednim konfiguratorom i dobio sledece :: :: AMD Phenom II X2 550 BOX, 3,1GH :: Gigabyte GA-MA770-UD :: 4Gb Kingston 800Mh :: Sapphire HD 5750 ATI 1G GDDR :: 500Gb W :: :: 41597 din bez DVD-a (koji imam) i zajedno sa kucistem i napajanjem 500w :: :: Kako vam se cini? gief feedback hocu da kupujem asa :: ::
ovo kuciste izgleda jako fino jos ima i fan controler! ja kad sam kupio moju borovnicu prvo sto sam uradio: bacio napajanje :) mada su mi davali 1 godinu garancije na kucu, sta ja znam, meni na faxu godinama rade krs napajanja tako da ne znam sta da mislim ali sam ipak za kvalitetniju varijantu
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.