Treba devojci da sastavim konfiguraciju na kojoj ce najvise da gleda filmove, slusa muziku i surfuje netom... Planira da kupi sledece nedelje tako da bih za vikend voleo da vidim vase predloge pa da znam sta da trazimo od nedelje...
Dakle, jako mnogo voli da gleda filmove pa predlozite neki dobar monitor (bar 22` mada bih ja uzeo i 24, ali se plasim da nije prevelik za svakodnevni rad)... Meni je zapao za oko Samsung P2470HD... E sad koja je razlika izmedju P2470HD i P2470H?
Nije potrebna, dakle, nikakva zverka od masine... Treba i neki dobar surround sistem (ja sam mislio 5.1)...
Hvala puno svima unapred na predlozima!
**************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Pazi nisi daleko od istine.. Sam naslov ti kaze..Ako ce da gleda filmove 24`` monitor je neophodan,mnogo zahvalnija varijanta.. Brate sastavi neku AMD platformicu,nesto najminimalnije posto nisi naveo budzet..Neki Dual Core,2GB rama,grafika osrednja itd..Kakav 5.1 sistem mislis?Do koliko para?
Pa pise gore... Do 500e! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
HD ima TV tjuner a H nema i HD je naravno zato skuplji. Masinu stavi neki jaci dual core za 1080p, ostalo moze i slabije, graficku neku slabu mozes nije bitna za filmove....
OK! Hvala! Voleo bih neki primer konfiguracije sa sve monitorom koji predlazete i surround sistemom...
**************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Jel mora bas taj monitor?Malo je poskup..Ja sam nesto slozio,isao sam na minimalno.mozda moze jos jeftinije ali uvek proradi crv volje za boljim pa sam ovo sastavio :
AMD PHENOM II X2 550 3.1Ghz 70 eur Gigabyte GA-MA770-UD3 60 eur GEIL 2GB (2x1GB) 1066MHz DDR2 Ultra Plus 40 Eur SAMSUNG SpinPoint F3 HD502HJ 500GB 7k 16MB SATA300 40 eur Radeon 4670 GDDR3 512mb - 55 eur CHIEFTEC DG-01B-D-U-405 405W Dragon 65 eur Sad za kuciste i napajanje?Jel i to treba?
Super je ovo. Moj predlog je da uzme P2250N... Ipak je 24` mnogo, jos ako joj stoji blizu monitor...
Sto se tice 5.1 sistema, imas Logitech X-530 / 540 (imaju pravih 70W), super su, jaki, daju lep zvuk...
Samo bih ja tu stavio HDD od 1TB tako da nema kasnije problema, mada filmovi malo zauzimaju, ali kad vec uzima...
Stavi joj odma CM TX2 ako se uklapa u taj budzet, taj box kuler zadaje muke, evo kod moja 2 drugara, nedaj boze, cuju se kad se optereti procesor...
:: Jel mora bas taj monitor?Malo je poskup..Ja sam nesto slozio,isao sam na minimalno.mozda moze jos jeftinije ali uvek proradi crv volje za boljim pa sam ovo sastavio :: :: AMD PHENOM II X2 550 3.1Ghz 70 eu :: Gigabyte GA-MA770-UD3 60 eu :: GEIL 2GB (2x1GB) 1066MHz DDR2 Ultra Plus 40 Eu :: SAMSUNG SpinPoint F3 HD502HJ 500GB 7k 16MB SATA300 40 eu :: Radeon 4670 GDDR3 512mb - 55 eu :: CHIEFTEC DG-01B-D-U-405 405W Dragon 65 eu :: Sad za kuciste i napajanje?Jel i to treba :: :: Ostalo za monitor. :: :: ASUS VH242 :: :: BenQ G2400WAD 24 inc :: :: Oba oko 200 Eur :: :: Moglo bi ovo jos da se koriguje..Cekamo jos neke kolege da se jave. :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Bio sam na treningu pa nisam mogao brzo da odgovorim...
Prvo hvala svima na pomoci!
@Skyfire Odlicna konfiguracija zaista! Treba sve! Znaci i kuciste i napajanje!
@Plamen I ja mislim da bi mozda bilo bolje hard od 1TB, ali videcemo kako se bude uklapalo u budzet... I ovih 500GB je dosta, ali ipak sto vise mesta to bolje... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Ja bih licno otisao na cetiri jezgra, dakle samo proc x4 620, e sad ne znam da li moze na ovu plocu, sky fire ti je preporucio u onoj gore konfiguraciji kuciste sa napajanjem:
CHIEFTEC DG-01B-D-U-405 405W Dragon 65 eur
I jos jedna stvar kao grafu grafu bih uzeo 5450, jer i sam rece da mu nece trebati za igre, nego samo da stoji, ova ima Eyefinity koja mu za filmove moze koristiti i takodje malo trosi :).
:: Jel mora bas taj monitor?Malo je poskup..Ja sam nesto slozio,isao sam na minimalno.mozda moze jos jeftinije ali uvek proradi crv volje za boljim pa sam ovo sastavio :: :: AMD PHENOM II X2 550 3.1Ghz 70 eu :: Gigabyte GA-MA770-UD3 60 eu :: GEIL 2GB (2x1GB) 1066MHz DDR2 Ultra Plus 40 Eu :: SAMSUNG SpinPoint F3 HD502HJ 500GB 7k 16MB SATA300 40 eu :: Radeon 4670 GDDR3 512mb - 55 eu :: CHIEFTEC DG-01B-D-U-405 405W Dragon 65 eu :: Sad za kuciste i napajanje?Jel i to treba
extra konfa za te pare,medjutim njemu je budzet ako sam dobro shvatio 500 evra.E sad ova konfa + Logitech X-530 + monitor izdadje oko 600 evra ako se nevaram.
@gang1978 I ja bas sad racunam i dosao sam do slicnog zakljucka... Mislim da ce morati jos malo da se prilagodi konfa budzetu...
@Gile23 Igre ne igra uopste tako da mislim da jaci procesor od onog koji je naveo SkyFire nije potreban... Ako i taj ostane u kombinaciji jer smo prekoracili budzet...
situacija kada je budzet mnogo nezgodan da se uklopi :( Moj predlog bi bio, da se stavi neka fush ghrafichka, znachi bash jeftina ispod 5k, monitor jeftiniji na akciji(ako nadjesh neki) do 22` preporuchujem LG dosta je jeftin bio oko 12k, jeftin amd ako se ide sa amd-eom, znachi neki athlon ispod 6k, plocha recimo da ostane, ovi x-540 su otishli sa cenom mislim sad, tako da ako se uzima neki 5.1 sistem da se gleda neshto jeftinije, napajanje da ostane, kuciste kinez do 2k.
Najbolje bi bilo, poshto imash ovde dosta preporuka da pogledash cene pa da bacish na papir da vidish dal moze da se uklopi sa budzetom, jer hiljadu po hiljadu i skinesh cenu zachas. Ako ne onda da pogledash neku sastavljenu konfiguraciju u nekoj prodavnici+bolji monitor i bice dovoljno za filmove i internet. pozdrav
To ti pricam...Sky je sklopio dobru konfu za 330 evra ali Monitor + Zvucnici za 170 evra ????
Najbolje sto moze za te pare je GENIUS SW-N5.1 1000 oko 40 evra + Samsung 22`` 2243SN 130 evra (ili Altec Lansing VS3251E, 5.1) 60 evra ali onda si kratak 20 evra..ili uzmi slabiju grafiku.. posto ona nema bas neki uticaj na Full HD Filmove.
TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
:: @gang1978 I ja bas sad racunam i dosao sam do slicnog zakljucka... Mislim da ce morati jos malo da se prilagodi konfa budzetu.. :: :: @Gile23 Igre ne igra uopste tako da mislim da jaci procesor od onog koji je naveo SkyFire nije potreban... Ako i taj ostane u kombinaciji jer smo prekoracili budzet.. :: :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
AMD Phenom II 545 - 7k GA-770-UD3 - 6k 2GB DDR2 - 4k 500GB SATA2 - 4.2k DVD-RW - 2k Ati 4670 - 5k Kuciste (kinesko) - 1k LC POWER 420w - 2k Samsung 2233SN / 2233N- 14k MS industrial 5.1 sistem (50W) ML-6002 - 3k
cena: 480e
Ma za te pare moze sigurno da uzme oov. Ova masina je vise nego dvoljna. Samsun 2233SN je prelep monitor, takodje dobar, ima HD rezoluciju. Imam ovaj MS 5.1 sistem i prezadovoljan sam, radi vec 4god i nisam imao nikakvih problema, prezadovoljan sam...
Uh... Bas tako... Monitor i zvucnici debelo dizu cenu... Morace 2233SN ili 2243SN (ipak je P2270 skup) mada vidim da se dosta zale na 2233SN... Za 2243SN nisam procitao negatvne komentare, ali mora da se uzme u obzir i izgled... Znate kakve su zene... To im je na prvom mestu... Lepsi mi je nekako ovaj 2233SN...
E da, oni imaju samo analogni ulaz koliko vidim... Jel ima to velikog uticaja na kvalitet slike u odnosu na DVI?
Jos jednom hvala svima na trudu i zelji da pomognete! Malo je tanak budzet, a posto su filmovi glavni moram da obratim paznju najvise na monitor i zvucnike...
Evo ovako... Rekla je da moze budzet da se prosiri za nekih 50e pa sam uspeo da se uklopim... Za 550e bi onda bilo sledece:
AMD PHENOM II X2 550 3.1Ghz 79e Gigabyte GA-MA770-UD3 67e GEIL 2GB (2x1GB) 1066MHz DDR2 Ultra Plus 50e SAMSUNG SpinPoint F3 HD502HJ 500GB 7k 16MB SATA300 43e Radeon 4670 GDDR3 512mb - 56e CHIEFTEC DG-01B-D-U-405 405W Dragon 65 eur Lite On DVD rezac 19e Zvucnici Genius SW-HF 1200 5.1 Wood 43e Monitor Samsung 2233SN 136e
E sad - sve ovo je sastavljeno prema cenama u gigatronu i izadje oko 560e... Kaze da sve bude u crnoj varijanti... Monitor je onda ok, ali za kuciste nemam pojma kako koje izgleda i koliko ce bas to njoj biti lepo, kao ni zvucnici...
Sve u svemu jel da uzimam ovo?
OK! Onda uzimam... Samo ne znam kako funkcionise ova graficka ako bude htela da odigra i neku igru... Nisam se susretao sa tim slabijim modelima...
:: OK! Onda uzimam... Samo ne znam kako funkcionise ova graficka ako bude htela da odigra i neku igru... Nisam se susretao sa tim slabijim modelima.. :: :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
Hvala puno na pomoci jos jednom!!! Idemo sutra da joj narucimo komp!
pozz
Naravno! Zato mi je ovaj forum omiljen zbog atmosfere i zelje svih da jedni drugima pomazemo... Kao jedna velika porodica...
Javljam kako radi cim stigne!
pozz
Mozda si mogao 5670 da uzmes umesto 4670. Imas u Gigatronu za 72 eura (razlika je 16 eura u ceni a dobijas 30-50% bolje performanse plus sto je novija kartica i isto malo trosi). Tvoja odluka.
Thanks! Razmotricu, mada je i ovako budzet iskoriscen do maximuma...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.