Reshio sam da obradujem svog mladjeg brata jednim upgrade-om kompa. Trenutna konfiguracija mu je prilicno stara i zastarela (mada i na njoj pokrece PES09 iako ima ATI 9200 :) ). Na tom kompu bi se igrale neke jednostavnije igrice tipa Counter Strike, COD2, PES i FIFA, neki football manageri i sl tj. nista preterano zahtevno. Naravno, sluzio bi i za filmove i muziku.
Od komponenti imam sledece :
Kuciste, Napajanje (LC Power 6550), HDD (neki od 80GB), Graficku (nVidia 8600GT). Da bi sklopio konfiguraciju, potrebno mi je sledece :
- Procesor - Ploca - Memorija (ovo moze i 1GB za pocetak)
Ukupno mogu da se isprsim nekih 100tinak evra za te tri stvari (mozda bi cak i polovne mogle da odigraju posao ali bih preferirao nove komponente).
Znam da je budzet jadan,al i za to sam se skrpio jedva, tako da molim za pomoc nekoga ko je upuceniji, da mi preporuci komponente koje bi `zavrsile posao` tj. odradile postavljene zadatke. Overclock potencijal je u ovom slucaju - nebitan.
Ili ovo što ti je Gile predložio ili da nađeš preko oglasa neki komplet ploča+proc+memorija. Pošto će da se pikaju igrice savetujem ti nekog AMD-a. Kompleti neki X2 5000+ do 6000+ sa pločom koštaju oko 60-70€ a polovnu memoriju ćeš naći za 15€. Ako ti razlika u ceni od nekih 40ak evrića ne znači puno savetujem ti da kupiš novo zbog garancije.
Da li neko moze da mi kaze koja je razlika u brzini izmedju tog AMD X2 240 i recimo Intela C2D E6550 ? (cisto da bi mogao da ocenim odokativno performanse u odnosu na ovog intela kojeg imam kod sebe u kompu :) )
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.