Zdravo svima, ako bi neko mogao da mi da par predloga oko nekih komponenti posto se bas ne razumem toliko oko racunara, pa da ne placem kasnije. Racunar ce sluziti uglavnom za graficke programe tipa photoshop, illustrator, flash... i povremeno maya, 3ds max, after effects. Ono za sta sam se odlucio:
1. i5 750 - vec sam ga doneo pa sta je tu je, ovde nema menjanja 2. ga-p55-ud3 3. hdd f3 500gb 4.mushkin ddr3 1333mhz cl7 - znam da mi treba neka posebna voltaza, za ovu pise da radi na 1,5-1,6 V, valjda ce da odgovara. Za brend ne znam, al` daju dozivotnu garanciju, valjda je ok 5. sapphire 4670 1gb gddr3 - ova kartica bi mi odgovarala(1gb, ddr3, malo trosi), ali sam citao da su vece sanse da mi ati pravi probleme u nekim programima. Do sad sam za rad koristio gforce i sve mi je radilo ok. Mozda gainward 9600gt 1gb ddr3, al se vise greje pa da ne bude bucna, to sto je malo jaca mi je nebitno 6. napajanje i kuciste- oko ovoga ne znam nista, planirao sam da dam oko 90-100 eura (zajedno), ako nema za te pare... pa sto se mora nije tesko, dodacu jos malo
procesor nisam planirao da overklokujem, pa ne znam dal` mi treba novi kuler. Jel gadan proces zameniti ga kasnije?
4. Memorija OK 5. Ma kakvo grejanje, ja imam asus 9600Gt, temperatura u iddle 43-45c u load max: 60c ( stim sto imam kinesko kuciste) tako da neces imati problema sa njom... Jos je veoma tiha, mnogo vise mi se cuje box kuler nego ona, uzmi je slobodno... 6. Napajanje OCZ 550W - 5500din + TT soprano R200 (ne znam tacnu oznaku) ali kosta oko 4500-5000din 7. Ne treba ti nov kuler, jedino ako ti BOX kuler budu bucan, onda ga zameni...
Sto se tice Photoshop-a i Illustrator-a tu neces sigurno imati problema sa ATI karticama. Eventualno neku memoriju da ti preporuce na 1600MHZ, i preporucio bih ti sto vise memorije 4+ GB.
mislim da maya hoce da zajebava sa ati kartama, a povremeno radim nesto u njoj. Za memoriju cu da vidim, pre bih dodao jos 4gb nego da dajem vise para za 1600mhz. napajanje sam pogledao ovo sto je plamen preporucio i deluje mi sasvim ok. veovatno cu to i da uzmem hvala
uh, bas sam na tu mislio. Posto ne bih da rizikujem, verovatno cu onda uzeti neku drugu, mozda da potrazim neku na 1600mhz kao sto gile preprucuje. Video sam da ima nekih gail koje rade na 1,5V a ljudi nisu imali problema sa njima. Hvala za ovu informaciju
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.