AMD Phenom II X4 955 GigaByte 790XTA-UD4 2 x 2GB DDR3 Geil PC1600, Black Dragon Sapphire ATI 5850, 1GB DDR5 500GB Samsung HD502HJ SATA2, 7200pm, 16MB F3 DVD+-RW LG GH22NS50
Pre svega kratak sam sa kesom za neko bolje napajanje i kuciste. Na raspolaganju mi je 10.000 din za case+power supply. Razmisljao sam da uzem ili ocz stealthXstream 600W ili LC Power LC6650GP3 650W (hoce li ova dva moci uopste da poteraju ovu konfu) i neko jeftinije kuciste koje mogu kasnije da budzim sto se tice ventilacije, razmisljao sam o Xigmatek Asgard ili ThermalTake V3. Vase Misljenje?
Ta konfa ce da ti trosi oko 300W snage, mozda i do 350W dok to potjeras kako treba sve (CPU + GPU)...
Moja preporuka bi bila npr. Corsair VX450 (550 je prejako ) i Bog da te vidi, a izmedju ta dva OCZ naravno, s tim da ce i 500W OCz tjerati ovo sasvim OK!
Da ce moci poterati, hoce, obadva, samo za drugo nisam siguran do kada!
Kuciste gledaj kao prvo da je prostrano i da mozes staviti sve sto zelis u njega, drugo da ima dobar airflow, a trece da ti se svidja... To su neke smjernice pri kupovini...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
ce to terati bez ikakvih problema.... Imam ja 955 klokovan, 9800GTX+ (mislim da malo vise trosi od 5850) 4GB rama, dva hard diska... I SXS 600W, nije optereceno, hladno je, ne cuje se... Kuciste vidi NZXT Lexa S, meni je ono dosta dobro oko 70 evra je....
Od Corsaira vredi uzimati (po mom misljenju) samo HX seriju 520 i 620 jer su to OEM Seasonic (Zato su i skupa) inace VX serija je OEM Channel Well Tech kao i cela serija TX i HX1000. U tu klasu spada i Chieftec CFT, pomenuta napajanja pate od velikog ripple-a i pada napona vec prilikom opterecenja >50% na grani 5V, takav im je (los) sistem regulacije. Naravno sve sto je bolje od pomenutih napajanja ima i svoju cenu, nesto najbolje sto sam video u zadnje vreme (mislim po kvalitetu ugradjenih komponenti) je Antec TruePower 550, 650, 750 ...OEM Seasonic M12+ i to novi modularni model. Mada je i stariji Antec True Power 3 550, 650...OEM Seasonic S12 bio odlican. Naravno ona su dosta skuplja od pomenute cene. Moja preporuka je OCZ jer ima daleko vecu struju (44A) na grani 12V u poredjenju sa LCPower modelima.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.