Hteo sam da menjam plocu, procesor i memoriju, onda sam shvatio da moram i graficku i na kraju ispade to ceo racunar. Svratio sam danas do Gigatrona posto sam prolazio pored i zamolim coveka da mi pomogne u sklapanju konfiguracije a on mi kaze kao mi je jeftinije da kupim gotovu konfiguraciju. Zanima me da li je ovo moguce, posto nisam neki strucnjak, ali znam da je uvek bilo bolje sastavljati komp iz delova, da li je moguce da se to promenilo?
Ako bih sastavljao (imam komshu koji bi pritekao u pomoc) sta bi ste mi preporucili? Inace jedina ozbiljna stvar koja bi radila na masini je Adobe Premier CS, koji je i razlog promene kompa jer ovaj procesor koji imam je SSE a CS zahteva SSE2. Sve ostalo su skajp, muzika, filmovi...igrice ne igram. Posto sam stari vec prakticno prodao racunam koliko cu moci da se pruzim i trenutno cifra varira izmedju 25 000 i 35 000. Mislim da bih isao na DDR3 i sve ukupno na kombinaciju sa kojom bih bio miran sto duze... Molim vas za misljenje.
Polako plamenko... Ako ti se ne dopada necija tema, samo je iskuliraj.
Definitivno nemoj da kupujes gotovu. Npr, za 30000 komp u wwinu ima plocu od 30 evra koja sve samo ne moze da valja, ubacuju unutra sve i svasta. Deo po deo i miran si. Znam da je lakse sad da neko ide i da trazi cene za tebe i ti samo da pogledas i da kazes hvala, ali pretrazi malo prethodne postove, imas svega. Ili, idi gledaji po sajtovima prodavnica neke komponente, i kad sklopis konf. ti se vrati ovde, otvori temu `Jel dobra ova konfiguracija?` izlistaj i onda da ti kazu ljudi sta misle.
Hvala dobronamernom. Nije fora sto je lakse, ne mrzi me da trazim, nego nemam pojma sta sa cim ide a sta ne pa sam mislio da skratim proceduru ako neko vec ima gotovu ideju.
Moze li neko da mi objasni kako se zna da li CPU ima DDR3 podrsku, posto citajuci specifikaciju na IT Svetu, nigde ne vidim da se to spominje...A memorije naravno, u sto vecim komadima :)))
imas na AMD.COM, a inace phenomi X4 sa 5 na kraju i svi X2 podrzavaju DDR3 1333MHz ali moze da se dize i novi Athloni II DDR3 1066, a veruj mi za premier treba moooogo memorije, nisam malopre citao zasta ti treba komp, bolje uzmi 1 stap pa kupuj kasnije jos
Hahahahah...Hvala svima. Prvenstveno mi treba zbog Premijera i mada znam da je ovo daleko od onoga sto je prava stvar pokusavam da sklopim masinu koja ce sto duze da zavrsava posao za ovo para sto mogu da se pruzim....
Cek tu radi vecinu posla procesor, ako je ovo sto sam sad rekao tacno, pokusaj da se ispruzis za i7 860, neku plocu i DDR3 memoriju, mada ce i ok da radi posao taj x4.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.