Intel Core2Duo E6300, lga 775, 1.866 ghz GA-8I965P-DS4, LGA775, I965P VGA PCI-E EN7600GT Asus 256M DDR3/2DHT DIMM 2GB (2x1GB kit) DDR2/667MHz Corsair ValueSelect, 240-pin, PC2-5300, CL5, dual channel, LifeTime Warranty 420W Chieftec HPC 420-302 NEC AD-7173A-01 HDD 320 GB 7200 RPM, 8 MB JB WD Sem toga da li bih mnogo izgubio ako uzmem memoriju dva modula po 512MB i to RAM DDR2 512/533 KINGSTON posto bih onda mogao da kupim jos nesto za razliku para ? I da li je bolje da kupim umesto GA ploce Asus P5 B DE LUXE -LGA775,2x DDR2 800/667/533 koja je skuplja ? Hvala unapred na savetima :)
Mozda bih mogao da kupim i nekog AMD-a , imam "budzet" imam HDD , imam kuciste , DVD-RW , DVD , VGA , znaci dilema je oko ploce i CPU-a i naravno memorije koja je preskupa :)
Ova je dilema stara godinama, šta je bolje kupiti sad a šta posle..., a aktuelna je jer kod kupca postoji potrošački nestrpljivi mentalitet koji ga tera na greške. Koje mu se posle razbistre i nerviraju ga. Savet (moj) je sledeći: ako imaš para za 1Gb, onda kupi jedan modul od 1Gb, ne dva od 512Mb, odnosno, kod kupovine nove konfe, bolje kod ograničenog budžeta uzeti najveći modul, a naknadno još jedan. Pare će doći kad-tad, i onda kupi još jedan modul. Ako sad kupiš 2Ã512Mb, zarobio si se: moraš prvo da prodaš (i izgubiš na prodaji) stare, pa da kupiš nove... a to je čak i u Beogradu smaranje. Nećeš mnogo izgubiti u nepostojanju dvokanalnog rada memorije... a i teraće te da što pre kupiš drugi modul. I, 2Gb je trenutna budućnost, vezana za Vistu i neke igrice, ali skupa. Ko sačeka nekoliko meseci, biće jeftinije, nove tehnologije i proizvodi uvek se dodatno plaćaju.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.