:: Nek uzme jedan Samsung 1 TB F3 i nek peva. Nije skup, brz, hladan, tih, pouzdan.. :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: :: :: :: :: za HDD :: :: Ne preterano skupi, znaci ne SSD i raptor. Ja sam mislio jedan od 160GB da digne sistem, jedan od 640GB da ima za skadistenje :: ::
Ne. Ovaj Samsung je najbrži HDD na svetu, tako da WD trenutno ne dolazi u obzir.
Imam ga već par meseci, fenomenalan je.
The Way It`s Meant To Be Played
:: :: Jel bolje mozda neki WD, do 10k bi dao za disk :: :: :: Nek uzme jedan Samsung 1 TB F3 i nek peva. Nije skup, brz, hladan, tih, pouzdan.. :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: za HDD :: :: :: Ne preterano skupi, znaci ne SSD i raptor. Ja sam mislio jedan od 160GB da digne sistem, jedan od 640GB da ima za skadistenje :: :: ::
:: Ne. Ovaj Samsung je najbrži HDD na svetu, tako da WD trenutno ne dolazi u obzir :: :: Imam ga već par meseci, fenomenalan je :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: Jel bolje mozda neki WD, do 10k bi dao za disk :: :: :: :: :: Nek uzme jedan Samsung 1 TB F3 i nek peva. Nije skup, brz, hladan, tih, pouzdan.. :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: za HDD :: :: :: :: Ne preterano skupi, znaci ne SSD i raptor. Ja sam mislio jedan od 160GB da digne sistem, jedan od 640GB da ima za skadistenje :: :: :: ::
:: Ne. Ovaj Samsung je najbrži HDD na svetu, tako da WD trenutno ne dolazi u obzir :: :: Imam ga već par meseci, fenomenalan je ::
Nije nabrzi HDD na svetu, ne gleda se samo Read kod HDD-a. Ali koliko je poznato jeste najbrzi HDD od 1TB. Mada ima i jedna serija (oznaka je zapravo ista, ali sami diskovi nisu) Black diskova koji su jako blizu.
Ono sto treba svakako prepraviti pre HDDa (cija je brzina/kapacitet za render totalno nebitna stavka) je memorija. Tvoj procesor i ploca podrzavaju triple channel RAM...Sto znaci da ti treba 3x2GB rama. Nemoj pogresno da me razumes naravno da ce raditi i sa 2x2GB ali je 1366 platforma predvidjena za triple chanel.
Za render MAX,Maya,Maxwell,Vray,itd ti je brzina hard diska totalno nebitna i ni najmanje ne utice na performanse,dok ce ti kolicina ram memorije ubrzati rad sa kompleksnijim modelima,rendering u vecoj rezoluciji i sa vise svetlosnih emitera.
Ako rednerujes u Premieru ili radis neku video obradu onda ti je bitan i HDD i preporucujem ti da stavis neku RAID 0 varijantu...Npr. sa WD Caviar Black serijom...Ali i u ovom slucaju daj prioritet kolicini ram memorije pre nego brzini/kapacitetu HDDa.
Za bilo kakav render obavezno uzmi i drugi kuler...Nista ne moze da optereti procesor kao rendering i sa boks kulerom ce ti temperatire procesora prelaziti 85 stepeni,a to nikako nije dobo za CPU...Core i7 procesori se mnogo greju.
Preporuka:
RAM: Patriot Viper 3x2GB 1600MHz vrlo lepo rade sa Asus plocama.
HDD: Moja preporuka za pouzdanost ide WDu...A za brzinu Samsung ili Seagate.
Kuler: Noctua NH-U12P necujan je i odlicno hladi, ili CM Hyper212 za moj ukus prilicno bucan i slabije hladi od Noctue,ali je i dosta jeftiniji.
Nisam se jos susreo sa Patriot memorijom. Jel je ti imas?
:: Ono sto treba svakako prepraviti pre HDDa (cija je brzina/kapacitet za render totalno nebitna stavka) je memorija :: Tvoj procesor i ploca podrzavaju triple channel RAM...Sto znaci da ti treba 3x2GB rama :: Nemoj pogresno da me razumes naravno da ce raditi i sa 2x2GB ali je 1366 platforma predvidjena za triple chanel :: :: Za render MAX,Maya,Maxwell,Vray,itd ti je brzina hard diska totalno nebitna i ni najmanje ne utice na performanse,dok ce ti kolicina ram memorije ubrzati rad sa kompleksnijim modelima,rendering u vecoj rezoluciji i sa vise svetlosnih emitera :: :: Ako rednerujes u Premieru ili radis neku video obradu onda ti je bitan i HDD i preporucujem ti da stavis neku RAID 0 varijantu...Npr. sa WD Caviar Black serijom...Ali i u ovom slucaju daj prioritet kolicini ram memorije pre nego brzini/kapacitetu HDDa :: :: Za bilo kakav render obavezno uzmi i drugi kuler...Nista ne moze da optereti procesor kao rendering i sa boks kulerom ce ti temperatire procesora prelaziti 85 stepeni,a to nikako nije dobo za CPU...Core i7 procesori se mnogo greju :: :: Preporuka :: :: RAM :: Patriot Viper 3x2GB 1600MHz vrlo lepo rade sa Asus plocama :: :: HDD :: Moja preporuka za pouzdanost ide WDu...A za brzinu Samsung ili Seagate :: :: Kuler :: Noctua NH-U12P necujan je i odlicno hladi :: ili CM Hyper212 za moj ukus prilicno bucan i slabije hladi od Noctue,ali je i dosta jeftiniji :: :: :: DaSickSystem :: ::
:: Nisam se jos susreo sa Patriot memorijom. Jel je ti imas Ne.Ja imam GA EX58-UD4P plocu i OCZ Platinum 1333MHz CL7 memoriju. OCZ je odlicna memorija,ali znam da neke Asus 1366 ploce nisu lepo saradjivale sa OCZ Gold i Platinum serijom,nisam siguran koje Asus ploce i verovatno da je to u medjuvremenu reseno novim verzijama BIOSa,ali za Partiot Viper 1600MHz CL8 i CL9 znam da dobro radi sa vecinom Asusa...I da Patriot memorije su odlicne.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.