Konfiguracija do 130.000 HItno , idem u kupovinu za tri dana
STRANA 1 OD 2
trovacbl
Konfiguracija do 130.000 HItno , idem u kupovinu za tri dana
20.02.2010. 23:32
T24708
status: user broj poruka: 25
Dolazim u BG za 3, 4 dana ..Procitao sam puno toga na netu u vezi maticnih ploca , procesora itd itd .Imam na raspolaganju 1300 eura , tj 130.000 dinara :) Definitivno procesor i7 920 i socet 1366
Dali mi je dobar izbor Asus P6T ili da uzmem deluxe , sa gigabaytom se do sad nikad nisam susretao, 10 godina koristim asusove ploce. Iskreno bi volio da cujem savjet i to cu tako i uzeti.
Treba mi hitno savjet: 1 .Kuler za procesor da se moze bez problema na 4 gh dizati 2. Graficka karta ..dali da uzmem 5850 ili da stavim dve graficke 5770 3. Dali da uzmem SSD disk 4. Memorija 1333 , 1600 ili vec koju da uzmem
Bio bih zahvalan svakome ko bi napisao konfu koju bi uzeo za ovaj iznos..Nadam se da vec imaju neki ove racunare slicnih komponenti,
Hvala unapred svima na odgovorima..glava me boli vise od kontanja , kako da se uklopim do ovog iznosa heheh..a da dobijem masinu za naredne 3 godine
Prvo za sta ces koristiti komp, inace ako je neki render mozes da prodjes sa 50 000 manje, a nece ti sastaviti komp oni odmah, nego ces verovatno sacekati malo, to ako ides u Bg samo zbog racunara. Mogu da ti posalju post expressom ceo racunar, oko placanja mozes sa njima da se dogovoris.
Sa kolegom saxijom se slazem u svemu, samo ako hoces mozes da ides na vodeno hladjenje, mada mislim da ti je to bespotrebno jer nisi neki overkloker, vec moze proci ovo gore pomenuto. Jedino kod harda mislim da uzmes na harda od po 1TB u RAID, pa da vidis kako ce to da se baca. Ako hoces igrice pre svega da igras ne treba ti uopste i7 znaci mozes opusteno da uzmes i5 750 i 5850. Reci koji monitor imas ?
Pa posto kinta nije problem 5870 i SSD + HDD bi trebali da budu obavezni na spisku. Apsurdno je uspeti potrositi tolike pare i zavrsiti sa nekim HDD-om i 5850.
P.S sto se tice performansi nijedan Raid apsolutno ne moze ni da pridje jednom SSD-u. Dva Raptor-a u Raid-u izgledaju smesno pored SSD-a.
Onaj Kingston je mnogo jeftin :). Raptori su na duplo vecim brzinama od ovog cuda, a jos da te podsetim da ovako dobijes 2TB, a sa SSD-om 64GB ?
S tim da se povecala cena 5850 za tricavih 5000, a 5870 ostala slicna cena, moze proci 5870 :).
Pozdrav!
:: Pa posto kinta nije problem 5870 i SSD + HDD bi trebali da budu obavezni na spisku. Apsurdno je uspeti potrositi tolike pare i zavrsiti sa nekim HDD-om i 5850 :: :: P.S sto se tice performansi nijedan Raid apsolutno ne moze ni da pridje jednom SSD-u. Dva Raptor-a u Raid-u izgledaju smesno pored SSD-a.
:) kod mene se sve vrti i radi na kompu, obozavam igrice, imam kamkoder avchd format, i ovaj sad komp sto ga imam , gura vide 3 sec pa koci, jednostavno AVCHD pojede procesor .. imam i studio u stanu hahaa..ma sve radi zezanja, jedini porok mi je komp, i svake 3 , 4 godine uzmem neki stroj da se mogu zezati..Svaki put kad sma isao da nesto ustedim love , zeznuo sma se , jer mi je za nesto usfalilo snage hahahaaaaaa ..ovo je upravo tako kako sma napisao..Moram licno otici da probam bar 2% skinuti cijenu, pus povrat PDV , jer ga nosim u Banjaluku bice ustede bar 150 eura. Pitanje nisam bez veze postavio , u ponedeljak ili utorak cu da pazatim..
Lomim se oko ploce najvise , dali da uzmem P6T ili P6T deluxe , Jedina memorija koliko sam vidio je KINGSTON 3x2 1600 da odgovara specifikacijama ploce
Asusova graficka 5850 je mnogo skuplja od shapire 5850 ..neznam samo zasto , radi se o velikoj razlici..te eure mogu da iskoristim za bjesne hardove itd itd..
Znaci i7 920 + asus deluxe , a SSD disk iskljucivo za operativni sistem..koliko sma procitao pa to radi nenormalno brzo
Imam vec 2 harda od 1 TB , ... uzeo bi ja 5870 ako nadjem shapire , jer on kosta 32000 dinara , to sam i planirao..samo sto je problem , sto sve postoji u ponudi, ali nigdje na stanju i pitanje dali mogu da naruce
Pojavom SSD-a HDD nema vise sta da trazi tu sto se tice brzine, i lepo sam napisao gore `sto se tice performansi`, naravno da je to 2TB vs 64GB ali pricamo o performansama a ne kapacitetu. HDD je najsporija komponenta u sistemu i jedan SSD ce ti doneti mnooogo.
@trovacbl, Deluxe je jedna od najboljih ploca za OC jer ima sjajnu naponsku. Mada realno i obicna P6T ce ti zavrisiti posao za 4GHz ukoliko je primerak procesora dobar. Mozda da uzmes neku GB plocu za nesto manje para ?
:: Neko rece izvini u Copy Paste testovima :) :: :: http://www.benchmark.rs/Benchmark-testovi/Hard-diskovi/SSD-vs.-HDD-Q4-2009/Page-11.htm :: :: Onaj Kingston je mnogo jeftin :). Raptori su na duplo vecim brzinama od ovog cuda, a jos da te podsetim da ovako dobijes 2TB, a sa SSD-om 64GB :: :: S tim da se povecala cena 5850 za tricavih 5000, a 5870 ostala slicna cena, moze proci 5870 :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: Pa posto kinta nije problem 5870 i SSD + HDD bi trebali da budu obavezni na spisku. Apsurdno je uspeti potrositi tolike pare i zavrsiti sa nekim HDD-om i 5850 :: :: :: :: P.S sto se tice performansi nijedan Raid apsolutno ne moze ni da pridje jednom SSD-u. Dva Raptor-a u Raid-u izgledaju smesno pored SSD-a.
OCZ testovi nisu besmisleni ,ako podjemo od pretpostavke da ne verujemo testovima sa net-a koji se u vise slucaja podudaraju ,ne vidim razlog zasto ne verovati .Ono verovanje na rec to ne postoji vise nigde.
Pardon, moja je greska sto sam lose shvacen. Nisam hteo da kazem da je linkovan test besmislen - jer to nije, a iskreno nisam ni otvorio link dok sam kucao poruku .. vec sam to uopsteno rekao.
Ovo mu dodje 141 195 dinara, ako sve najskuplje uzmes, na memoriji mozes da ustedis 3000 i na ovom hardu za 7000 da ga uzmes i naravno na ploci, mozes da uzmes za 15 000 manje GigaByte GA-P55A-UD3R. @obradmi trenutno mislim da je SSD ne primenljiv, sta tebi vredi da ti radi jedan hard odlicnom brzinom dok se drugi vuce ?
Gledam i testove i vidim da se i baracuda drzi, ali isto sam odma pregledao ponude, i slabo nesto vidim da imaju oznaku 7200.11 svi nude baracudu, ali nema te oznake..
Kingston x ssd kosta oko 16000 dinara ,
Jeste 130.000 dobra lova kad se gleda za kupovinu , ali kad se sve sabira ide to i vise..
dali se slomiti pa uzeti graficku do daske , a ne uzeti SSD , ili obratno..
Ako Vam nije tesko, napisite konfiguraciju sa i7 920 koju bi vi kupili , da imate za sve ..za igrice, za zezanje amaterski sa videom... Vrlo lako ode konfiguracija van 1300 eura hehehe..ma komedija..a nemogu dalje od 1300 eura da idem
Gile, koja prodavnica nudi ovu konf ... Ja ti kazem da je frka oko graficke, svi je nude , a niko nema na stanju..
I vidim da mi nudis gigabajt, jeli on izbacio seriju bolju od asusa, ja citavo vrijeme od mog prvog kompa koristim asus..jer mi je to bilo na dohvat ruke
:: i7 920= 23 000 dinar :: Gigabyte UD7= 27 390 dinar :: Sapphire 5870= 30 348 dinar :: 3 x 2GB DDR3 Geil PC2000, GU36GB2000C9TC= 17 000 (3 x 2GB DDR3 PC1600 HyperX CL8 KHX1600C9D3K3-6GX =14 252 dinara :: KINGSTON 128GB SSDNow V-Series= 18 00 :: WD Caviar Black 3.5`in= 8200 ( moze i SAMSUNG 1TB SpinPoint F3 SAHD103SJ= 7000 :: Thermaltake W0116 - 750W, Toughpower, ATX, Active PFC, 14cm FAN, Cable Management=12 257 dinar :: Kuciste po volji :) :: Megahalems= 500 :: :: Ovo mu dodje 141 195 dinara, ako sve najskuplje uzmes, na memoriji mozes da ustedis 3000 i na ovom hardu za 7000 da ga uzmes i naravno na ploci, mozes da uzmes za 15 000 manje GigaByte GA-P55A-UD3R. @obradmi trenutno mislim da je SSD ne primenljiv, sta tebi vredi da ti radi jedan hard odlicnom brzinom dok se drugi vuce :: :: Pozdrav!
Ja bi za bazu uzeo GB UD3R (~150e) - odlicna je OC, Mushkin 3x2GB 12800 CL9(~140e), i7 920 (~230e).
Ostatak je lako, 5870 (~315e), 1TB F3 (~65e), ne znam sta od SSD-a ima tacno kod nas na trzistu (potrazi malo sta valja) ali recimo nesto u rangu 120-150e, napajanje za ~100e i ostaje uveliko preko 100e za kuciste i periferiju.
U slucaju da nesto iskrsne sto se tice novca, skrati na 5850 a zadrzi SSD.
Kombinuj komponente koje ti odgovaraju u tom cenovnom rangu i nece biti problem sklopiti za te pare.
SSD ne smes da propustis,makar 64gb za sistem.Nije fora ko brze kopira,ssd ili hdd nego je ogromna razlika u brzini pristupa i broju istovremenih operacija.Neces moci da verujes koliko brze radi sistem,otvaranje programa,paljenje i gasenje racunara,pokretanje i gasenje bilo cega je mnogo brze za ssd diskom.
Nisam bas levat u vezi citave price, sve vuce jedno drugo, znam za raid i sve to, ali ako kopcam dva u raid, obavezno mora ici JOS JEDAN za bekap podataka , znaci moram kupiti 3 harda, itd itd... a vec imam jedan od 1 tb koji je pun pa do vrha.. znaci imacu 4 HDD previse...hahahaha..ma ovo je koma..najbolje je kad imas 200 eura i kontas sta da radis..
ovo gore je dobra navedena konfa, samo je volim asus, i nema kvarova..a
Da sam ja na tvom mestu poslushao bi baxa shto se ssd-a tiche..drugo, ishao bi na gigabajtovu plochu, ako ne ud7 (koja je izvanredna), onda ud5 koja je vrhunska .) ! Vishak para bi bolje potroshio na neko kvalitetnije napajanje kako bi ostavio sebi prostora kad budesh sledetji put dolazio u bg da uparish drugu 5870.. I nadam se da imash fullHD monitor.. Pozdrav!
@Gile To sto se tice malog SSD-a od 64GB, potpuno gresis. Taj mali SSD je namenjen za sistemski disk. Ja drzim WD Raptora od 37GB za sistem pa mi i ne treba nesto vise GB, a razlika je bila ogromna kad sam ga stavio za sistemski HDD, tako da mogu da zamislim kolika je razlika kad se SSD uposli kao sistemski... __________________ Scourge of PCBerza
:: :: bacili ste me u dilemu za gigabayt plocu..evo pregledavam opcije UD 5 u najgorem slucaju. :: :: full HD monitor asus 24 , nije nesto ali sluzi : :: :: nasao sam sad i hdd baracude..pa racunam :))
Mani se asusa, makni ti ovaj put gigabytea u krajnje sluchaju ud3r, optimalnom ud5 i extreme ud7! Sama mashina kao takva je brutalna..sistem tje ti extra raditi brzo i sve to, jasno je da tje sa ssd-om raditi bolje ali realno da li ti to treba odma? Bitna ti je brzina bootovanja sistema? Bocnesh on button, odesh operesh ruke (iz preventivnih razloga) i sistem te cheka.. A ssd uvek mozhesh kasnije uzeti (a i cena tje mu pasti..), bolje uzmesh jednog corsaira 850+ i ne razmishljash za oc+xfire..tvoje su pare..
Nije u pitanju samo boot, vec i generalni rad windowsa koji je mnogo brzi kad se uposli jedan SSD... Da ne pricam o startovanju programa itd... __________________ Scourge of PCBerza
:: Mani se asusa, makni ti ovaj put gigabytea u krajnje sluchaju ud3r, optimalnom ud5 i extreme ud7! Sama mashina kao takva je brutalna..sistem tje ti extra raditi brzo i sve to, jasno je da tje sa ssd-om raditi bolje ali realno da li ti to treba odma? Bitna ti je brzina bootovanja sistema? Bocnesh on button, odesh operesh ruke (iz preventivnih razloga) i sistem te cheka.. A ssd uvek mozhesh kasnije uzeti (a i cena tje mu pasti..), bolje uzmesh jednog corsaira 850+ i ne razmishljash za oc+xfire..tvoje su pare. :: ::
Ma jasno da nije samo boot , ali generalno gledano bitje boljih dana kad tje se motji uzeti jedan kvalitetan ssd..ja bih ipak u ovom sluchaju stavio naglasak na grafiku i otvorio prostor za josh jednu..jer ako se chovek zakopa sa nekim slabijim/loshijim napajanjem ne mozhe rachunati na cross + vijanje 4ghz + miran san (al bi imao bar ssd) .) pozz!
EDIT: otvara se pitanje i koliko treba snage da ima napajanje za takav sport..ja ne bi ishao ispod 850w tx, jer rachunajutji u peaku mozhe biti gadno..ima dosta tema na ovu temu..
:: Imas opciju `citiraj` : :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: AMI :: :: :: :: :: :: Jerkovic :: :: Sefinitivno SSD. Kad jednom sedneš za računar sa SSD-om...više ništa nije isto : :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.