kao i vecina i ja mislim da se moj zahtev razlikuje od ostalih vec procitanih ovde :)
Elem, i ja pomazem drugu da sklopi konfiguraciju. Covek ima oko 40k dinara ( +-1-2) i zeli Intel konfiguraciju. Stabilnost na prvom mestu. Nema overkloka i nema besnih igrica.
Vidim da ima dosta ljudi koji se razumeju u tematiku...koji je vas predlog konfiguracije za te pare?
Ovo ti je 44230 dinara. Sve cene i za gornju i za donju konfiguraciju su u @tom-u, jedino je grafa u donjoj iz N*vog Comp-a. Ovo ostavlja te Intele i to debelo, te gore konfiguracije sto si naveo su vise za gaming :).
Hvala na preporuci ali izgleda da cemo ipak morati dodatno da kombinujemo posto u ovih 40k dinara (+- 1-2) mora da upadne i monitor... :( Zato je i tezak posao ovde...
Ništa tu ne valja. Taj radeon mu ne treba ako se ne igra (što ne znači da je mnogo dobar za igre, posebno sa DDR2 memorijom), slobodno neka uzme neku integrušu. Dal` si siguran da ti treba DVD od 3500din, kad normalni koštaju 2000? S druge strane zakidaš na napajanju i uzimaš super jeftino govno. Mani se wide monitora od 19`. Pošto insistiraš na Intelu a ja ne znam puno o toj platformi, moraće neko drugi da ti sastavi ali na ono gore zaboravi.
Kada sve moram da crtam :), taj Intel E5200 nije ti za neki ozbiljan rad uopste, to ti je vise procesor za igrice, grafa ti ne treba takva nizasta, posto ti je i to za igrice, tebi treba jak procesor, graficka integrisana i to je to.
Ovo ti je sve 36000 dinara, izbaci se jos jedno 5000 preko tih 40 000 dobices mnogo brzu konfiguraciju za posao. I da ovaj procesor ti je u rangu intela od 15000 dinara, zato te E5200 i ta sranja ne vuci jer je to mnogo star procesor i njegova svrha je pre svega u OC-u, a ne u nekom stabilnom radu.
Ako ne mozes da se izbacis idi na ovo, sporije je ali nije previse:
Ovo ti je 33450 dinara, imas taman novca za neki pristojan monitor da ne dodajes vise novca. Preporucio bih ti ovaj monitor, jeste malo skuplji ali je dijagonala za te pare odlicna:
Samsung 22`` 2243SN=12 730 dinara
Ili pogledaj po akcijama u tempu i tako tim prodavnicama ako ima neki dobar monitor :).
ok , ima smisla sve... svidja mi se ova druga konfiguracija skroz... A odakle ti ove cene, mislim moze li sve ovo da se uzme na jednom mestu ili jedna radnja jedna komponenta...
kakav phenom,u tom rangu amd athlon II x2 250....5000 gpu 4770 ...8000 GA-770TA-UD3...8000 2gb rama geil ....3500 hdd WD 640gb...5000 optika ....2000 kuciste CM elite 5000 jbg uzajmi jos 40e za neki dobar monitor i imas masinu na mestu
Radnja je @tom computers, ovo @ ti je prvo slovo azbuke. Samo reci koja je upotreba racunara.
@skar jer vidis ti lepo da gore pise nema igrica !
Pozdrav!
:: ok , ima smisla sve... svidja mi se ova druga konfiguracija skroz.. :: A odakle ti ove cene, mislim moze li sve ovo da se uzme na jednom mestu ili jedna radnja jedna komponenta... :: :: ::
idi gile,tek sam sad video,pa nek izbaci tu grafiku stavi plocu sa 790,i zavrsio poso @gile nemoj se silis bre,znas
:: Radnja je @tom computers, ovo @ ti je prvo slovo azbuke :: :: @skar jer vidis ti lepo da gore pise nema igrica :: :: Pozdrav :: :: :: :: ok , ima smisla sve... svidja mi se ova druga konfiguracija skroz.. :: :: A odakle ti ove cene, mislim moze li sve ovo da se uzme na jednom mestu ili jedna radnja jedna komponenta... :: :: :: :: :: ::
Jel pise lepo integrusa, nisam nisam siguran da 790 ploca ima integrusu ? Necu vise da se silim :), ipak ima kod tebe HTC Hero za 200 evra :).
Pozdrav!
:: idi gile,tek sam sad video,pa nek izbaci tu grafiku stavi plocu sa 790,i zavrsio pos :: @gil :: nemoj se silis bre,znas :: :: :: Radnja je @tom computers, ovo @ ti je prvo slovo azbuke :: :: :: :: @skar jer vidis ti lepo da gore pise nema igrica :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: ok , ima smisla sve... svidja mi se ova druga konfiguracija skroz.. :: :: :: A odakle ti ove cene, mislim moze li sve ovo da se uzme na jednom mestu ili jedna radnja jedna komponenta... :: :: :: :: :: :: :: :: ::
sta si se uvatip heroja...ja sam napisao da ima na oglasima,a ne kod MENE,ala si se ubrezobrazio.... pa vidis da nemas pojma 790 imaju hd 3300 koja je mnogo dobra integrusa
:: Jel pise lepo integrusa, nisam nisam siguran da 790 ploca ima integrusu ? Necu vise da se silim :), ipak ima kod tebe HTC Hero za 200 evra :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: idi gile,tek sam sad video,pa nek izbaci tu grafiku stavi plocu sa 790,i zavrsio pos :: :: @gil :: :: nemoj se silis bre,znas :: :: :: :: :: Radnja je @tom computers, ovo @ ti je prvo slovo azbuke :: :: :: :: :: :: @skar jer vidis ti lepo da gore pise nema igrica :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ok , ima smisla sve... svidja mi se ova druga konfiguracija skroz.. :: :: :: :: A odakle ti ove cene, mislim moze li sve ovo da se uzme na jednom mestu ili jedna radnja jedna komponenta... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ovde je HD4200, ne znam dal je bolja :). A za telefon izvini molim te :), ja sam shvatio da je kod tebe, kad ono na oglasima :).
Pozdrav!
:: sta si se uvatip heroja...ja sam napisao da ima na oglasima,a ne kod MENE,ala si se ubrezobrazio... :: pa vidis da nemas pojma 790 imaju hd 3300 koja je mnogo dobra integrus :: :: :: :: Jel pise lepo integrusa, nisam nisam siguran da 790 ploca ima integrusu ? Necu vise da se silim :), ipak ima kod tebe HTC Hero za 200 evra :) :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: idi gile,tek sam sad video,pa nek izbaci tu grafiku stavi plocu sa 790,i zavrsio pos :: :: :: @gil :: :: :: nemoj se silis bre,znas :: :: :: :: :: :: :: Radnja je @tom computers, ovo @ ti je prvo slovo azbuke :: :: :: :: :: :: :: :: @skar jer vidis ti lepo da gore pise nema igrica :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ok , ima smisla sve... svidja mi se ova druga konfiguracija skroz.. :: :: :: :: :: A odakle ti ove cene, mislim moze li sve ovo da se uzme na jednom mestu ili jedna radnja jedna komponenta... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Morao bih male izmene da napravim da bi se uklopili sa lovom (procesor slabiji i manji hard ali sam dodao zvucnike neke 2.1 najjeftinije i obican mis i tastaturu i kuciste sa napajanjem obicno, mislim Frontier 500W).
Mogao bi da ubaciš u konfiguraciju onda i veš mašinu + frižider ako još malo skrešeš procesor, možda drugu ostane i za striptizetu da proslavi novi komp. Mogu da zamislim šta bi bilo da još kojim slučajem voli da se igra
Pa bre, pokusavamo da se uklopimo u lovu. Ispada da koliko god para da kazes da imas , svi koji te savetuju ovde ti sklope konfiguraciju koja je za 2-3.000 skuplja. Pa mi da imamo vise para napisali bi da imamo ali opet bi dobijali jos skuplje konfiguracije. Ako mislis da mozes bolji racunar da sklopis sa ovim parama izvoli, saslusacu te , ali imaj u vidu da ne probijes budzet a da ima sve. Ako ne moze za te pare nista onda jebesh ga...
nemoz` to dobro da radi na tom frontijeru i tacka :P evo kada svi predlazu da dam i ja jedan predlog :) AMD Athlon II X3 425, 2,70GHz 6200 Asus M4A785TD-V EVO 8080 2X1GB DDR3 Transcend JR PC133 4200 LC Power ATX Midi Tower, 714B, 420W 12cm fan 3650 500GB Samsung HD502HJ SATA2, 7200pm, 16MB F3 4100 DVD NEKI ZA 2000
UKUPN:28630 cene su iz @toma cini mi se da procesor u drugim radnjam moze da se nabavi
nesto jeftinije. Posto nema diskretne karte lc420 ce fino da obavi posao. pozz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.