Moram i ja malo da vas smaram Treba prijateljici da pomognem oko kupovine novog kompa, pa mi treba pomoc. Naime, budzet joj je ``ekonomski`` tu negde do 30.000 ili 33.000 din sa monitorom. Uglavnom ce komp biti za net, filmove, muziku i klinci da joj odigraju po neku igricu (tipa sims 3 ili neke slicne, znaci ne Crysis, COD i slicno ) Potrebno je i da monitor udje u tu sumu. Nisam odavno sastavljao budzetske konfe, zato sam i postavio temu. Nadam se dobrim odgovorima. Unapred zahvalan.
PS ima vec tastaturu i misa, ali ne bi skodilo i nesto novo
21.5` LG full HD Monitor a imas i Benq za iste pare oko 124e Maticna asus 1GB/800MHz 320GB HDD 16MB kesha kuciste sa napajanjem 450w Black tast.mish,TV karta Samsung DVD rezac Intel sa 2x1MB kesha znaci dualcore Grafiku nismo stavljali ali ako ne uzimas TV karticu imas i za to 80% svega uzeto u winwin a ako narucis online dobijes 10% popusta i placas isporuku 200 din, znaci usteda je 8e.
Nikako neces pogresiti sa konfiguracijom koju ti je midzo85 napisao. sto se tice memorije nije naveo a veoma je vazno da bude nesto tipa Kingston Hyperx na 1066 min, ili ako nadjes OCZ platinum 1066 ili jace. U svakom slucaju procesor dokazano ODLICAN po jako povoljnoj ceni, ploca po meni NAJ u klasi, kuciste nije lose (napajanje je odlicno ali ne bih toliko pohvalio lim, posto se nekada pri radu cuju blage oscilacije tj. nije utegnuto) ostalo je stvar izbora. Poz
portebo za penzionere sto jeftinije, ploca, procesor, memorija, ostalo uglavnom imaju od starog racunara. Koristice se za skype, mail, net, pustanje muzike i filmova i po neku igricu tipa pasijans, zuma, mahjong...
gledao sam: asus M4A785-M Athlon II 240 2x1GB DDR2 800
vidim da se preporucuje Gigabyte ista ili skoro ista cena, ima li neke ozbiljne razlike?
Sto se `jacine` kompa tice mislim da je i ovo previse...
od ovoga ne moze jace za te pare za sve monitorom, pogledaj po netu cene gotovih koniguracija bez monitora do nekih 21000 pa ces da vidis kakvo djubre stoji unutra
A realno, taj komp se nece menjati dve godine, zbog toga pitam, kakva je ta grafika. Videcu da nategnem do 35.000 ali opet tesko da moze tu jos nesto da se uradi ?
i ako bi izvukao jos 5000 i ova ploca mu izadju na 6000 lufta ,a za te pare HD 4670,jako fina karta i lepo se OCuje, to im ti uradis jednom i oni ne diraju CCC, malo trosi, ne greje se puno, imao sam je samo nemoj GA jako je bucna jer nema kontrolu obrtaja
Naravno da je slaba. Stavi tih 33k na Manchester City ( 1,45x33.000=47.850) i za tih 14.850 kupis HD5770 i pomolis se da radi na LC420. A iz keca u kec... Bog da te vidi!
Kakvo je ovo kuciste http://www.itsvet.com/proizvod/blueberry-cn-832bk-500w/comp_comp_case/256/871 Jel bi valjalo da idem na DDR3 posto je skoro ista cena kao i DDR2 Imam i ovu ponudu : MSI G31TM-P21 Celeron E3300 WD 500GB Blue A Data 2GB DDR2 800Mhz Powercolor 4650 1GB DDR2 Samsung SH-S223C Zito 450W LG W1943SB-PF
nije lose kuciste, a sto se konfiguracije tice onaj AMD ga krca samo tako, jedino sto je ta grafika jaca od integrushe, probaj ako mozes da izvuces pare pa uzmi ovog biostara i 4670, neuporedivo jace
EDIT AMD ti ima brzu magistralu, bolje radi sa memorijom,znaci u svemu je bolji od toga,a ddr3 samo ako se uklapa u kes
Procesor ostavljam onda AMD najbolje, verovatno blueberry kuciste, mislim i da ce graficka ici 4670, sad ne znam sta cu sa plocom, ipak bih uzeo neku sa 4 ddr2 slota ili ddr3 ako bude bilo kesa, jel bi bilo dovoljno 400 W za ovako nesto
ja sa njima imam jako lepo iskustvo sto se tice izdrzljvosti pa i grejanja, ortak ima matoru ta690g plocu i radi superiska sa sve 4GB rama na njoj i HD4870, zak mu je radila sedmica normalno na integrushi x1250 dok nije uzeo 4870
e znas sta.........e nista, salim se ma bre treba da te ljubi u D za komp koji si joj sklopio,a i ne verujem da ima 7.1 pa joj treba bas 6 konektora na karti, tri joj podmiruju 5.1
:)) Sad je fazon, jel moze do 27.000 bez monitora, posto ima neki CRT, pa dodje mi da popizdim :) ima neki 2.1 logitech, sigurno nece stavljati nikad 5.1, tako da cu da stavim ovu, boli me uvo :))
:: e znas sta.........e nista, salim se ma bre treba da te ljubi u D za komp koji si joj sklopio,a i ne verujem da ima 7.1 pa joj treba bas 6 konektora na karti, tri joj podmiruju 5. :: :: `O-O`amdgeek`O-O` :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904 :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691 :: I love my computer because my friends live in it! :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.