Napajanje: OCZ 900W ModXStream Grafa: 4870 X2 HDD: Samsung F3 Monitor: mislim da je Samsung 2232BW
E sad, treba mi komp, koji ce potrajati neko vreme, treba da bude sto jaci posto je primena razlicita (odigra se i neka igra, photoshop i ostale adobe stvarcice, filmovi, tv-out...) a naravno da ne kosta mnoooogooo
Nisam siguran da li 1156 ili 1366 i da li je uopste pogodan trenutak za kupovinu, Prosle godine sam se razmisljao da uzmem 1366 varijantu ali sam odustao..
Dakle, da li je uopste dobar trenutak za uzimanje postojecih stvari na trzistu (da li se ocekuju neki novi procesori ....) i sta uzeti tj uklopiti sa ovim sto vec posedujem.
BTW, Intel varijanta me samo zanima :) i gotivim ASUS komponente, ne znam ni ja sam zasto..
EDIT: Kuciste takodje treba da bude sto prostranije zato sto 4870X2 bas zauzima puno mesta a hteo bih kablove uredno takodje da sprovedem :)
Nego imas dve zanimljive solucije.. Da ides na 1156 platformu sa nekom dobrom plocom tipa Maximus III Formula i Core i7 860 ili recimo na 1366 sa nekom Gigabyte UD7P plocom i sa Core i7 920..E sad ono sto je interesano jeste da ce za mesec dana da se poavi Core i7 930 po istoj ceni kao i7 920 koji se povlaci sa trzista..i7 930 ce imati veci defaultni clock,moza cak i novi stepping sto znaci jos bolje performanse..E sad,dilema uvek postoji tako da je na tebi da je resis
Edit: Admin
Green,Green,Grass Of Home
:: ne kapiram, sta smatras starom tehnologijom? : :: :: https://www.limundo.com/ref/zx6 :: :: :: :: :: :: :: predlog je da ne dajes tolike pare na ipak staru tehnologiju :: :: :: ::
a kozlica tvoju poruku nisam iz prve bas najbolje razumeo pa ti se izvinjavam ovim putem, mislio sam da spisak komponenti koje vec posedujes, zelis da sada kupis:)
Ako nisi ljbitelj `Light Show` fazona i kućište ti služi da u njega staviš komponente, a ne da ti osvetljava sobu, onda je ovo najbolje na našem tržištu (bar za mene). Cooler Master ATCS 840 http://www.youtube.com/watch?v=r8_1cQkYTO4&feature=fvst
I cena mu je najbolja, 220€, ali vredi.
Pozz omladini:))
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
ako vec imas novce, zasto bi cekao bilo sta... ali koliko sam shvatio ti bi nesto da ne kosta mnogo a da bude sto jace. ovo je po meni najjace a sad ti reci sta tebi nije mnogo :)
Sacekaj Intel/AMD sa 6 jezgara, ili ti 12 threadova to bi trebalo da se pojavi u naredna 3 meseca max, to ce ubijati u pojam Photoshop i ostalu bandu :).
180 je inace cena... __________________ Scourge of PCBerza
:: Ako nisi ljbitelj `Light Show` fazona i kućište ti služi da u njega staviš komponente :: a ne da ti osvetljava sobu, onda je ovo najbolje na našem tržištu (bar za mene) :: Cooler Master ATCS 84 :: http://www.youtube.com/watch?v=r8_1cQkYTO4&feature=fvs :: :: I cena mu je najbolja, 220€, ali vredi :: :: Pozz omladini:) :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: ::
Iskreno da ti kazem, ako se ne bavis renderingom, dinamikom, ili ne koristis uopste kompjuter za neki profesionalni rad, uzimanje i7 procesora je kompletno bacanje para.
Ako spadas u drugu grupu korisnika, isplativije ti je da uzmes P55 plocu i i5 750... Odlican quad core, odlicno se clockuje i naravno, dobijas novu platformu.
X58 platforma je za prosecnog korisnika bacanje para. Tripple channel memorija ti ne treba ako ces da se igras i da nesto malo photoshop opalis i slicno.
Photoshop CS4 sad koristi vise GPU za vecinu filtera... __________________ Scourge of PCBerza
@Sky Mislim da u narodu postoji izreka strpljen spasen :) Tako da cu sacekati novu verziju procesora, pogotovo sto mi se ne zuri toliko kad sam vec cekao duuugo :) Jedino sam se uvek dvoumio izmedju samih platformi 1156 i 1366, ali mozda nije lose investirati u 1366 kad stigne 930 :)
@Ultras1991 Nema problema, opustencija. Ides u nedelju na basket? :)
@Rasha44 Nisam ljubitelj light show kucista, vise minimalistickih sa tu i tamo nekim svetlom. Ali ono sto me najvise brine je prostranost kucista unutra zbog graficke.. Ali odog da pogledam tvoj predlog :)
@Boztoga Pa da, imam neki budzet, ali necu ni da se razbacujem, mislim da nema potrebe... Cekam 930 :)
@Gile to zvuci takodje ok.. Samo 3 meseca u svetu ili kod nas? :)
@Daum To je tacno, kapiram sta pricas, u svakom slucaju cu da sacekam jos malo pa da vidim sta mi je ciniti.. Nekako uvek ostanem par godina sa jednim te istim kompom, i menjam pojedine komponente..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.