Umesto te grafe moze 4770 ili 4850. A sto se tice napajanja, ne vredi te pare. Bolje neka uzme ocz stealth 500w, malo je skuplje, ali ne treba da razmislja. Ploca moze GIGABYTE GA-MA770T-UD3P, memoriju gledaj na 1600mhz. Ostalo ok. Pozdrav.
Skoro nista mi se ne svidja odavde. ram ddr3 na 1333? dd3 ne bih ispod 1600 uzimao. Ne mogu sad da razmisljam sta da kupis, ali kazacu ti kada smislim za druga isto kupuje do 30000. I definitivno mi se to ne svidja.
Al zasto bi neko uzimao ddr3 na 1333 kad ima brzih ramova ddr2 na 1066? Ako oce dd3 nek uzme lepo ko covek 1600
:: ne znam u kojoj firmi to kupujes, ali ploca je malo iznad cene, kao i grafika, kao i hard disk , pa i napajanje, sve to moze jos jeftinije.. :: :: znaci, ploca ima bolja za te pare, DDR3 bih uzeo recimo 2x2GB, ili samo 1 modul od 2gb, nema veze sto je na 1333mHz, hard disk imas za te pare od 500Gb, grafika, bolji izbor je 4770, napajanje, evo ti ovako :: http://www.itsvet.com/proizvod/lc-power-silent-lc5450-450w/comp_comp_powersupply/204/17 :: :: :: ::
A ddr2 1066 sa dobrim tajmingom je bolji od ddr3 1333. Ja sam za da ti pobratime menjas i prodavnicu gde si gledao jer te deru, a i da menjas komponente. Sve. Imas za te pare bolje. Nek vidi neko ko je skoro budzio za te pare pa neka pomogne coveku. Poz
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=23306&forid=13&katid=2 Prijatelj insistira na ddr3 zbog kasnije nadogradnje(jaci proc vise rama).Cene su iz At@m-a posto hoce sve na jednom mestu,budzet je zakovan na 30000 din.LC je kuciste sa napajanjem, a ne samo napajanje.Ima li neka firma gde je to povoljnije?
Tako sam ja mislio pre dve godine da za 30000 uzmem komp i da pevam, pa na kraju ispade oko 38000 plus sam smanjio ram memoriju, znaci predlazem ti da on ustekuje jos oko 10000 hiljada `naravno ako je u mogucnosti` pa da uzme lepo komp sa kojim ce moci da se igra malo bolje. E sad ako nije neki gamer onda je ok konfiguracija. To je moje neko misljenje, i naravo memorija na 1600 je bolja od 1333 plus ako malo cacnes bios icice verovatno i na 1800, ali otom potom.
Verujem da nema pojma da nabavi jos 10000, verovatno je i tih 30 vec krajnja granica. Ako moze da se strpi jos dan dva, pa nesto da iskombinujemo. Ja preporucujem viphouse. Tamo su uglavnom najjeftiniji. Imas na sajtu njihovom cenovnik u pdfu. Za winwin ne znam, cene su im onako...ALI, imaju 3 posto popust online, znaci na 30000 je 900 manje, plus 200 ptt, znaci 700 kinti, ako mu to znaci, samo da vidi cene. Jos nesto, kod njih postoji fora da ako nadjes u drugoj prodavnici jetinije, trazis predracun prodavnici, kao fora ako budes hteo da kupis pa da uplatis, odneses im i daju ti po toj ceni i u winwinu, pa im tako odneses odgovarajuce cene za sve komponente, pa uzmes djuture. Ako vec bas insistira u jednoj prodavnici. A iz kog grada si?
Ja bih ti preporucio 785G chipset sa integrusom, a da za grafu sacekas neko vreme, posto se neces naigrati neki duzi vremenski period sa 9600GT ili 4850, uskoro ce fermi, pa i cene ATI grafickih kartica nadole za nekih 20% (verovatno), naravno uzmi memoriju na 1600 i to kit 1x2gb ne 2x1gb, i preporucio bih ti nekog kineza ili eventualno TT Soprano, sa nekim TT/Chieftec napjanjem od 500W.
za 785 dok ne skupi za jacu graficku. hd4200 je bolja nego sto sam ocekivao. planirao sam je na 2-3 nedelje, a evo teram je 2 meseca i teracu dok ne padne malo cena 5xxx
@midzo85 taman reci mi ako te ne mrzi kakva je grafika mislim jel ok za pes i neke sitne igre? Planiram da menjam komp pa me zanima kako radi pes na toj integrusi?
grafika HD5670 jaca od 9600gt, a trosi 60w plus je skuplja od te samo 500din,a sto se tice memorije ja sam za DDR3 zbog buducnosti,a sto se tice preformansi evo ti DDR2 corsair XMS2 (malopre kupljen da se pohvalim) sa PII 940 (DDR2 1066) stock
E sa ovime se potpuno slazem! ako imas monitor neki stariji, pogotovo 17icu, integrisana 4200 ce da ti extra sluzi dok ne skupise kinte. Ja sam uzeo gigabyte Ga-MA785G-UD3h, izasla me oko 6900 sa pttom, odlicna je. cak sam i nfs shift na 800x600 naterao da shljaka, na 22ojci..u window modu..anyway, to je najbolja solucija. samo uzmi istu ko moju, ali oznaku 785gT, ona je ddr3..valjda, mrzi me da pogledam.
:: Ja bih ti preporucio 785G chipset sa integrusom, a da za grafu sacekas neko vreme, posto se neces naigrati neki duzi vremenski period sa 9600GT ili 4850, uskoro ce fermi, pa i cene ATI grafickih kartica nadole za nekih 20% (verovatno), naravno uzmi memoriju na 1600 i to kit 1x2gb ne 2x1gb, i preporucio bih ti nekog kineza ili eventualno TT Soprano, sa nekim TT/Chieftec napjanjem od 500W :: :: Pozdrav!
Ljudi hvala na savetima kupovina ce biti za 15-tak dana javljam sta je uzeto. Jedno pitanje,na masi ploca pise da podrzavaju odredjene brzine 800 itd za 1600 pise 1600(oc),sta znaci to oc u zagradi.
To oc u zagradi znaci overclock, sto znaci da ako shljapis memoriju koja radi na 1600 u plocu 1333/1666(oc) radice na 1333, pa ces morati da je `klokujes` da bi ti radila na 1600. Tako nesto :)
Prijatelj najzad skupio pare i sa spiskom otisao u radnju da kupi AMD ddr3 konfiguraciju.U radnji ga ubede da za njega imaju savrsenu gotovu konfiguraciju,i on to kupi.
E 5300 MSI p41 2gb ddr2 800 ATI 5570 (?) hdd 320gb dvdrw Logitech bezicni mis , tastatura i zvucni sistem 2.1 monitor LG 22 Sve to 50000 din. Tako da od buduce nadogradnje na kojoj je insistirao nema nista. Jb ga
Pa što ga pusti da ode sam...ovi naši lešinari samo čekaju da im se pojavi neko ko se baš ne razume pa da mu uvale NAJNOVIJI E5300 i P41...a 5570...rekao bi da je nešto brža od 4200...Eh, što kaže naš narod-sam pao, sam se ubio. Fiat iustitia, et pereat mundus
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.