Vidim da si dobio dobre ponude... Sto se moje preporuke tice, dobar ti je i sempron, ne treba ti athlon. Ako mozes da se skrpis, uzmi AM2 i nista bez giga rama. Sto se tice monitora, LG apsolutni best bay. Hard WD 16mb sata2. Eto toliko
16MB Cashe memorije imaju hard diskovi <200GB, uz naravno i modele sa strandardnih 8.
:: :: ... A i šta mu dođe "best bay"
Eh sad za "buy", pogresi ziv choek... :))
Sve u svemu pre nego sto pocnes da postavljas podrugljiva pitanja - komentare prvo se bar malo informisi, mali tip google postaje majka znanja. Do tada idi kuvaj rucak, brishi prashinu, odrzavaj ponekad casove engleskog osnovcima koji su tek krenuli u prvi osnovne i skupljaj pare za komp od 708 evra... :))
pa kako covek da kupuje graficku iz sedme serije bilo koju u novembru a polovinom novembra izlazi g80 , jeste jaci modeli, ali gde zalecete, drugo , amd mora athlon 3500 na am2 minimalac kakvi semproni za vistu kako ce da gura vistu i igre, nikako, onda kakav amd konfiguracija treba da ima nesto core 2 6300(1.86)oko 200e +msi 965 neo-f 120e, ovo je skuplje resenje i ukupan komp bi prelazio 700e ali za mesec mesec i po cekanja i 100e vise komp bi bio jaci bar 40%, bas sam skoro procitao da je core 2 oni najslabiji jaci za igre i od amd 4600x2 , najzad treba da se saceka potvrda da li ce graficke koje trenutno rade sa dx9 moci rade sa dx 10 i obrnuto zbog igara, sta ce covek da se igra mesec dva pa menjaza procesora i grafike a?
:: Sve u svemu pre nego sto pocnes da postavljas podrugljiva pitanja - komentare prvo se bar malo informisi, mali tip google postaje majka znanja. Do tada idi kuvaj rucak, brishi prashinu, odrzavaj ponekad casove engleskog osnovcima koji su tek krenuli u prvi osnovne i skupljaj pare za komp od 708 evra... :) :: :: :: ::
Otkada su žene počele da igraju fudbal i vaterpolo i da skaču troskok, ode ovaj svet dođavola! Još ako počnu da se petljaju oko računara... Evo priznajem da nisam veliki svetski stručnjak za hardver (ja sam softveraš i imam komp od 710 ojra), ali imam taman toliko znanja da vidim da se ovde lupetaju gluposti neviđene!
Neka mi oproste ona trojica koja znaju o čemu pričaju...
A što na Google možeš naći dobrih recepata...! I saveta za održavanje stana :)
Dobro Mrlja, ja razumem tvoje dzentlmenske manire i samim tim potrebe da opravdas Pitalicine komentare ali ovde je svima jesno u kom kontekstu su postavljeni njeni komentari, stoga opusti se i uzivaj.
Sto se tice tvog komentara, jesi u pravu i tako i treba biti. Nazalost, ovde je isuvise "experata" koji imaju svoje (cenjeno i uvazeno) misljenje po principu "sta je 100 batina po tudjim ledjima". Tako nailazimo, recimo na problem da covek trazi stampac od priblizno 100 eura, dobije sasvim zadovoljavajuce odgovore i onda se pojave "eksperti" koji ga zbune pricom da mu ponudjeno ne valja i da je to VW Golf medju stampacima vec treba da uzme printer-skener-kopir koji BTW (bay the way /baj `d vej/ za neupucene, ili vam usput po srpskom), koji je pun bagova (zargonski gresaka u radu) i kosta znatno vise od tih 100 evra koliko covek planira da ulozi... I da, to je neki Mercedes, tek da mu bude jasnije o cemu se radi... Onda imamo primera gde covek trazi VGA (graficku) do 100 evra a dobija odgovore skupi pare i uzme GF7600GT (< (vise od) 150 evra) itd... gluposti je mnooogo...
Drugo, sta mi veoma smeta, jeste potiskivanje kompleksa nize vrednosti izbacimavnjem u prvi plan kompleksa vise vradnosti, od strane nekulturnih i nezrelih pojedinaca koji nemaju osnovno kucno vaspitanje da slusaju, pokusaju da razumeju i time postuju svoje sagovornike, sto je veoma uocljivo na primeru nase drage Pitalice a kada bi se akcenat odnosio iskljucivo na nju, verovatno bi bila potpuno ignorisana. Posto je primera veoma mnogo, takvim korisnicima PC berze se na njima razumljivom jeziku mora reci da ne mogu tako da se ponasaju i da ako ne znaju sta da napisu, bolje je da cute, jer praveci se pametni (ili informisani) a to realno nisu, uglavnom prave budale od sebe. Slozices se, verovatno.. Ako to ne vidis, tu ti opet ne mogu pomoci, ostaje ti da je odvuces na neki cet (caskanje), lovedelux, smokvu ili neki od dejting sajtova (ovo necu da prevodim, ko je razumeo - razumeo) pa se tamo druzite.
O tome bi trebalo da mi, dragi Mrlja i ostali korisnici ovog foruma, kojima je stalo da drugima pomazemo u resavanju raznoraznih problema, obratimo paznju.
PS. (post skriptum ili vazan detalj za koji nema adekvatnog mesta u samom tekstu) Mrdja, nista licno, veoma cenim tvoje komentare, poznajes materiju, pomazes ljudima, samo tako nastavi .
:: ...Drugo, sta mi veoma smeta, jeste potiskivanje kompleksa nize vrednosti izbacimavnjem u prvi plan kompleksa vise vradnosti, od strane nekulturnih i nezrelih pojedinaca.. :: :: ::
Dragi moj, i da imaš doktorat iz psihologije, teško da bi mogao stručno i kompetentno da daješ ovakve izjave o ljudima čijih si ukupno 5 rečenica pročitao!
::...ostaje ti da je odvuces na neki cet (caskanje), lovedelux, smokvu ili neki od dejting sajtova (ovo necu da prevodim, ko je razumeo - razumeo) pa se tamo druzite... : ::...idi kuvaj rucak, brishi prashinu, odrzavaj ponekad casove engleskog osnovcima koji su tek krenuli u prvi osnovn :: ::
A kakvo li je tek obrazovanje (ili bar informisanost) neophodno da kompetentno daješ ovakve izjave???
Izvinjavam se svima koje sam uvredio time sto sam napisao best bay umesto best buy i sto sam napisao 16mb umesto 16mb cache. Nisam namerno, imao sam nameru da pomognem.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.