zato sto su ATI prilicno jace a jeftinije dok ne izadje fermi, a tad cemo videti odnos cena performanse, ako ti nije hitno strpi se do marta tj jos mesec i koji dan pa uzmi sta je bolje, a i dosta ce pasti cena
pa ja iskreno sumnjam da tje `dosta` pasti atiju cena ali videtjemo za mesec dana .. kao shto ti chovek kazhe... sachekaj tih mesec + dana (dok to dodje do majke Srbije) pa tjesh da vidish shta ti se vishe isplati..tj koji fermi u tvom sluchaju uzeti poshto netjesh ati.. pozdrav!
Sta mislite o ovoj varijanti ? Pomozite kod izbora maticne ploce i kucista , da li mi treba neko specijalno napajanje ? Sa ovom varijantom bi mogao za godinu ili dve da dodam jos rama i zamenim graficku i da sve fura ?
kupio sam na preporuku sa foruma pre sedam osam meseci i savrseno radi sledeca konfiguracija. Procesori:AMD II Phenom X3 720 2.8Ghz Black Matične ploče: Biostar TA790GXB AM2+ Memorije:2 X 2GB DDR2 Geil PC800 Black Dragon Grafičke kartice:Sapphire ATI 4850 DDR3 512 MB ako ne nadjes ovu moze i neka slicna graficka kartica HDD: WD 640GB 6401AALS Black, 32 MB cach OCZ: 500W StelthXStreame kinesko kuciste - bez napajanja DVD-RW Pioneer 216d
Neka ljudi koji se razumeju dorade (osavremene) konfiguraciju i dobices extra komp. Ovaj za sada tera sve igrice savrseno.
gde nadje leba ti 4870 za 150e ?? za te pare 4890 mozes kupiti ili npr 5770 za 135e i jedna i druga su brze od te .
Ajd uzdravlje
:: Malo sam promislio, googlao i evo neke varijante :: :: procesor AMD 965 155 :: graficka Radeon 4870 150 :: RAM 2gb DDR3 45 :: HDD 500gb 32mb 44 :: DVD/RW 20 :: kuciste + napajanje :: maticna ploca :: :: Sta mislite o ovoj varijanti ? Pomozite kod izbora maticne ploce i kucista , da li mi treba neko specijalno napajanje ? Sa ovom varijantom bi mogao za godinu ili dve da dodam jos rama i zamenim graficku i da sve fura :: :: :: ::
Sta mislite o ovoj varijanti ? Pomozite kod izbora maticne ploce i kucista , da li mi treba neko specijalno napajanje ? Sa ovom varijantom bi mogao za godinu ili dve da dodam jos rama i zamenim graficku i da sve fura ?
@Ognjeni Namerno sam uzimao malo srednje cene sa pc berze jer cu ovo sve uzeti u komadu pa ce sve biti skuplje nego kad gledam najeftiije delove ovde. Evo npr za ovu koju mi ti preporucujes 4890 ( koja je bolja od ove sto sam prvo stavio ) ima samo jedna ponuda za 160e , a kad dodjes tamo onda kazu , e pa nema, i onda imas ovu od 167 sto je oko 170 kolko sam ja sad stavio :( A tu sto si ti video od 150 ja ne vidim ovde http://www.pcberza.rs/komponente/graficke-kartice/112-0-0-0/q=4890
ako ces uzimati novo , uzmi 5770...nije puno sporija a jeftinija jeste...ako mozes cekati onda cekaj jos malo pa 5830.trebalo bi da je tu oko 180e sobzirom da je 5850 220+
Ajd uzdravlje
:: procesor AMD 965 155 :: graficka Radeon 4890 170e ( izmena :: RAM 2gb DDR3 45 :: HDD 500gb 32mb 44 :: DVD/RW 20 :: kuciste + napajanje :: maticna ploca :: :: Sta mislite o ovoj varijanti ? Pomozite kod izbora maticne ploce i kucista , da li mi treba neko specijalno napajanje ? Sa ovom varijantom bi mogao za godinu ili dve da dodam jos rama i zamenim graficku i da sve fura :: :: @Ognjeni :: Namerno sam uzimao malo srednje cene sa pc berze jer cu ovo sve uzeti u komadu pa ce sve biti skuplje nego kad gledam najeftiije delove ovde. Evo npr za ovu koju mi ti preporucujes 4890 ( koja je bolja od ove sto sam prvo stavio ) ima samo jedna ponuda za 160e , a kad dodjes tamo onda kazu , e pa nema, i onda imas ovu od 167 sto je oko 170 kolko sam ja sad stavio :( :: A tu sto si ti video od 150 ja ne vidim ovde http://www.pcberza.rs/komponente/graficke-kartice/112-0-0-0/q=489 :: :: ::
Slucajno pogedah ovu plocu koju si mi ti preporucio i videh da ima integrisanu VGA graficku. Pa me interesuje sledece ( ne znam kojeg je ona kvaliteta ) da li bi ona meni omogucila da nesmetano radim sa win 7 ( ubuntu 9 ) i porgramima bez graficke ( tj dok cekam da izadje 5830 ) ?
Ovo bi bilo sjajno jer sam i pre imao nekih problema sa grafickom npr a nisam imao integirsanu na ploci koja bi posluzila u momentima kad mi se graficka pokvarila.
I takodje me interesuje da li vredi sada kupovati plocu koja podrzava usb3 ?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.