Slazem se sa kolegom Daumom u vezi nVidiea, sto se tice konfiguracije ja bi tu izbacio to NZXT kuciste i ubacio nekog kineza ili CM od ~2k dinara a razliku ulozio u bolju plocu.
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
:: Gigabyte GA-EP43-DS3L.....................60 evr :: Intel Core2Duo E7500 2.93ghz............100 evr :: 4x1GB DDR2 800mhz Kingston.............40 evr :: Sapphire 5770................................135 evr :: Chieftec 500w................................50 evr :: Western Digital WD6400AAKS 640GB.....50 evr :: NZXT Alpha...................................55 evr :: :: Sve zajedno izadje 490 evra... Gledajuci cene na PCberzi.. :: :: Naravno, bitno je znati koja je namena masini. Ako nije za igranje, onda moze jeftinija grafika da se uzme.. :: :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
izvinjavam se zabagovao mi net ..nije dobro postavljeno pitanje...
u gore navedenom ...izostalo je da mi ne treba MB,HDD,Kuciste,i memara to ne bih menjao(P5Q-E,WD 500 GB Blue, 2 x 2 GB Patriot 1066 MHZ,Antec Three Hundred Black Steel).... ...znaci napajanje,procesor,graficka i jos jedan hdd od 1 TB-a
i5 750...161e GIGABYTE GA-P55-US3L....78e 2x1GB DDR3...41e 320GB WD...35e ATI 5750...110e LC POWER Super Silent LC6600 600W....45e FRONTIER Blade BL09A ili LC POWER 907S ili COOLER MASTER Elite 332.....od 20 do 30e
Procesor: c2q q9550 200 EURA Grafichka: Radeon 5670 60-70 EURA HDD: Uzmi neki WD Black ili nekog samsunga. 60-70 EURA Napajanje: Neznam shta da ti kazhem ali mislim da bi trebo da uzmesh neshto od 500W i naravno brendirano. 100 (minimum) EURA
Ako igrash igrice
Procesor: c2q q8200 130 EURA Grafichka: Radeon 5770/5850 (zavisi koliko ti ostane para) 135/220 EURA (ova jacha u GIG*T**N-u ima za 199.9 EURA) HDD: Uzmi neki WD Black ili nekog samsunga (ko i gore) 60-70 EURA Napajanje: Neznam shta da ti kazhem ali mislim da bi trebo da uzmesh neshto od 500W i naravno brendirano (opet isto). 100 (minimum) EURA
:: :: :: :: :: Gigabyte GA-EP43-DS3L.....................60 evr :: :: Intel Core2Duo E7500 2.93ghz............100 evr :: :: 4x1GB DDR2 800mhz Kingston.............40 evr :: :: Sapphire 5770................................135 evr :: :: Chieftec 500w................................50 evr :: :: Western Digital WD6400AAKS 640GB.....50 evr :: :: NZXT Alpha...................................55 evr :: :: :: :: Sve zajedno izadje 490 evra... Gledajuci cene na PCberzi.. :: :: :: :: Naravno, bitno je znati koja je namena masini. Ako nije za igranje, onda moze jeftinija grafika da se uzme.. :: :: :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: :: izvinjavam se zabagovao mi net ..nije dobro postavljeno pitanje.. :: :: u gore navedenom ...izostalo je da mi ne treba MB,HDD,Kuciste,i memara to ne bih menjao(P5Q-E,WD 500 GB Blue, 2 x 2 GB Patriot 1066 MHZ,Antec Three Hundred Black Steel)... :: ...znaci napajanje,procesor,graficka i jos jedan hdd od 1 TB- :: :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
Tacno tako. Ja trazio sebi da uzmem Q9550 i odustao sam. Em mu cena skocila na nebesa, em ga nema. Direktor isao sada u Austriju pa rekoh da mi uzme tamo , kad ono cena jos veca nego ovde.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: Kako ti to staje u 500 evra majke ti, pogotovo sto q9550 nema nigde da se nadje.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Q955 :: :: 585 :: :: 1tb f :: :: LC POWER Super Silent LC6600 600 :: :: :: :: http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.pn :: :: :: :: Intel i7 920 4.0GHz-TITAN FENRI :: :: GIGABYTE EX58-UD4 :: :: 3x1GB DDR3 Patriot 1600MH :: :: 1T :: :: PALIT 4830 730/2150MH :: :: CORSAIR TX 950 :: :: GIGABYTE Clear Cas :: :: BENQ T241W :: :: :: ::
Ja pre neki mesec gledao i imalo dosta qadova, sta je bre ovo sad!? Znaci ja sa 775 soketom vec gotavo!? Nema vise quadovi?? Mogu samo da bacim plocu ako mi zatreba nekad quad, znaci moracu da menjam plocu sa novim soketom!?!?
Ja sam odustao od kupovine novog cpu-a. Dok sam se smilovao, odose i cene i quad-ovi. Menjacu sve komplet (plocu, cpu, memoriju)... kada mi iskrsnu neke pare...
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: Chekajte samo polako :: :: Ja pre neki mesec gledao i imalo dosta qadova, sta je bre ovo sad! :: Znaci ja sa 775 soketom vec gotavo!? Nema vise quadovi?? Mogu samo da bacim plocu ako mi zatreba nekad quad, znaci moracu da menjam plocu sa novim soketom!?! :: ::
Mozes ove novije da nadjes, ali svi imaju manje cache-a... Jbg, stigao Lynfield i Nehalem pa intel ne mora da gleda na stare korisnike, ali eto opet, ostavio je opciju sa ovim poslednjim 775 procesorima...
Ja sam za divno cudo prodao Q9550 za 130 evra, da sam znao da je frka za njim, prodao bih ga za 150 samo tako... :D __________________ Scourge of PCBerza
:: Chekajte samo polako :: :: Ja pre neki mesec gledao i imalo dosta qadova, sta je bre ovo sad! :: Znaci ja sa 775 soketom vec gotavo!? Nema vise quadovi?? Mogu samo da bacim plocu ako mi zatreba nekad quad, znaci moracu da menjam plocu sa novim soketom!?! :: ::
uvek kad ocu nekad za neko skorije vreme da kupim nesto novo ono odu cene u pm, evo primera radi, otisao sam da uzmem jos 2 giga rama hyperx, kad ono od onih 2000 koje sam platio pre nekih 6 meseci mozda malo vise, sad je 4000 bilo(ddr2), hteo sam grafu da uzmem nasao sam za oko 11000 hiljada 4890, kad odem da uzmem ono 15000 hiljade, sad i cpu, pa msm stvarno!!!
Chekacu da kulminira cena za ddr2 pa cu onda da prodam sve ovo pa onda idem na novu platformu skroz!!!!
pa toliko kosta,a svi ovi sto kao imaju za manje para kad ih nazoves kazu `bilo je pa nestalo`,...kad ce biti ponovo...`ne znamo nista precizno..nedelju,dve`a svi znamo da ot toga nema nista jer je izasla nova generacija procesora,a i ako bude moze samo skuplje biti od tih famoznih 15000
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.