Zanima me kako kupujete kompove, kako je najbolje... Sledeca stvar je u pitanju:
Da li kupiti u jednoj prodavnici sve komponente i ostaviti njima da sklope komp? Ili kupiti sve komponente u jednoj prodavnici ali sam sklopiti kuci? Ili kupiti u raznim prodavnicama (juriti dobru cenu) komponente i sam sklopiti?
U prvom sluchaju znam da se dobija nekakva `garancija`, ako nesto zeza u startu odnesem im komp pa neka vide sta ce, u nekakvoj su obavezi da ga ucine funkcionalnim ili zamene problematicnu komponentu drugom ili mogu da doplatim za skuplju ali kompatibilnu itd.
U drugom slucaju naravno imam pojedinacne garancije ali pretpostavljam da ih nece zanimati da li sklopljen komp oupste radi jer ga nisu oni sklapali.
U trecem slucaju, isto kao i u drugom jos i gore, ali pitanje je, ako ja utvrdim da mi na pr memorija ne pashe na plocu da li ce prodavac memorije hteti da mi je zameni ili ga bas briga sto zeza na mojoj ploci (kupljenoj u trecoj prodavnici) (i moracu da kupim o svom trosku naravno drugu memoriju a ovu da okacim na retrovizor)?
Jos mi je veci problem sto nisam iz Bg-a, a ovde (Jagodina) su cene uglavnom nenormalne (kupe u bg-u u maloprodaju pa se ugrade u cenu jedno 1000din) a izbor jadan jer nabavljaju u Pa****. Pa bih svakako pazario ili licno u Bg-u ili preko neta...
1)Ako postoji opcija,najbolje je juriti prodavnicu po prodavnicu i ,ako mozes ako ne,sam sastavis i kupis u jednoj prodzi Nikako da ti oni sastavljaju(onda nastaje izuvanje),cast izuzetcima,bar ja tako mislim 2) Isti slucaj i u cacku,jedino win win i emmi(koje iz cacka)imaju ok cene,malo skupje nego tipa atom ili dpm ili vip house
Sto se tice tih garancija,to je jeste rizik,mom drugu je crkla maticna,neka gigabye ,inace sklapo mu je brat u bg-u,ljudi iz prodze su mu poslali plocu,i montiranje u win win-u ga je kostalo 300 dinara,po meni to je ok
Ne znam,skoro i ja kupujem komp,i posto nemam nikog u bg-u,odnosno imam,ali nisu upuceni,verovatno cu uzeti sve iz jedne firme((atom,dpm,viphouse) sta da ti kazem ima rizika,al sto bi reko moj drug `RIZIK SE ISPLATI` heh
I ja sam otprilike planirao da pazarim u Atom-u (ali rekoh da ne reklamiram)...
Zanchi najbolja varijanta bi bila da recimo narucim preko neta kod njih (ili odem licno po komp) ali im naglasim da ga sklope i testiraju (sto kako razumem nece naplatiti)?
Jedino ostaje problem ako nesto nije u redu moracu da nosim ili saljem komp u bg...
Kad sam sklapao komp, sklapao sam u 3 radnje razlicite. Jer je veoma tesko naci sve sto hoces u jednoj i po povoljnoj ceni. Lepo sklopis konfiguraciju, i po radnjama sa raspitas gde ima to sto hoces i po kojuoj ceni, pa kupis gde ti najvise odgovara i gde je najpovoljnije. Ako ne znas da sklopis, nadji nekog druga ko zna(normalno da je pouzdan), tu mozes da ustedis dosta para(znam iz licnog iskustva)s,obzirom da oni naplacuju sklapanje u servisu. Odradi ovako i videces koliko ces ustedeti, bices zadovoljan jer ces imati sve komponente koje si hteo, a ne tipa kao sto znaju da kenjaju:` ovo nema ali ima bolje,za manje para` i slicna sranja.
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
Monitore tamo nećeš naći najpovoljnije, a tako i periferije - tastature i pacove. Razlika u ceni doduše, često nije dovoljna smaranja do druge prodavnice pa se proračunaj.
Samo imam primer za graficku kartu koja u 3 radnje kosta 15.000din a u sledecoj 13.000din. Toliko o smaranju, a ko je lenj da zove telefonom nek placa slobodno. Takve lenjivce trgovci najvise vole :)))
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
druze ljudi se izlete, popale se i nestrpljivi su, a to se placa. Za malo strpljenja mozes kupiti bolju plocu,bolji procesor ili graficku kartu, ja sam na skoro svaku komponentu ustedeo oko 1000 din(oko 50eu,pricam za glavne komponente). Znaci polako, pozovi raspitaj se neka ti neko pouzdan sastavi konfiguraciju(ima dosta njih na forumu),das bi ti bilo sve kompatibilno. I videces da ces mnogo vise dobiti nego kupovinom u jednoj radnji. Pozz. Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
ne znam kakve su cene u q*it-u ali je ekipa fenomenalna, kod njih sam pazario nekoliko komponenti, ubio sam plocu slucajno flashom biosa, menjao joj hladnjak na severnom i prihvate mi reklamaciju
Verujemo da si odusevljen sa tom firmom, ali ovde je rec o necem drugom. Pricamo coveku kako je najbolje da kupuje komponente i kako je najisplativije. Svaka firma prica da je tamo najbolje i da su kod njih komponente` najjeftinije`, a ako nisu onda su `original` :))))) Od ove varijante sto sam predlozio, nema bolje , e sad svako ima pravo da predlaze svoje varijante. Ali ne zaboravite da sam po struci Menadzer :))))
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.