Za pocetak pozdrav svima,ovo je moj prvi post na forumu. Kao sto vidite iz naziva topica potrebna mi je pomoc oko sklapanja konfiguracije. Imam 800 e na raspolaganju a racunar bih uglavnom koristio za igranje.Takodje me zanima koji crt monitor od 19"incha da uzmem a da je do 200e,tako da me celokupna konfiguracija izadje 1000e max.Hvala unapred!
Prethodni korisnik te je savetovao da kupish sledeci hard disk: 4. Hard disk SAMSUNG SATA2 200 GB Samsung, 7200rpm, 8MB 79 â¬
Ali zashto?? za 5⬠mozesh da kupish WD disk SATA2 od 250GB , takodje na 7200rpm, 16MB Cache-a..... Mozda ga nema u microsystem-u ali je definitivno bolji , brzi i isplativiji.... Moj savet ti je da se ne vezujesh za jednu firmu ( pogotovo ako naletish odgovor poput prethodnog u kome ti se nudi SVE iz jedne firme) , jer mozesh znatno povoljnije da prodjesh ako budesh koristio pretrazivach PC Berze (tome i sluzi). Ne znam da li ti odgovara ostatak konfiguracije ( zavisi od tvojih potreba) ali definitivno ne mislim da treba da uzmesh Samsung od 200GB sa https://www.racunari.net jer mozesh znatno povoljnije da prodjesh!!!
Npr: HDD SATA2 Western Digital Caviar SE WD2500KS 250GB 16MB Cache 7200RPM Hard Disk 85.48 MKračunari Dodushe po istoj ceni imash ovaj hard disk i na drugim mestima ali je ovde trenutno najniza cena...
Ljudi bre, covek je trazio CTR a ne TFT monitor. Moj predlog ti je Samsung SyncMaster 997mb. Jedan od najboljih monitora. Kosta sigurno manje od 200eur. Inace, ja sam i dalje pristalica CRT monitora u odnosu na TFT. Ostatak kompa je OK.
Ljudi ovo je samo moj predlog a ne uslov da kupi ovo sto sam napisao i u prodavnici koju sam naveo.A sto se tice WD hardova,vecina koja se uveze kod nas je reparirana a i mnogo su bucni. SAMSUNG 997MB 155.00eur pa do 16,750.00din.Ako uzme njega moze da kupi i ASUS EN7900GT/2DHTV/256MB PCI-Express 285 ⬠i imace extra masinu. I ja licno vise volim CRT ali onaj TFT je dobar a nije skup.Uostalom sigurno ce jos ljudi da stavi svoje predloge za konfiguraciju pa neka izabere sta mu najvise odgovara. https://www.piratesunited.com
Hvala vam svima na odgovorima.Najvishe me je zainteresovala poslednja konfiguracija posto za pribliznu cenu mogu uzeti jachi racunar ako idem sa crt monitorom umesto lcd-a.Lcd je stvarno super stvar,ali nije za mene posto sam staromodan i gledam da ustedim :) . 100% cu uzeti ovu konfiguraciju ako nadjem sve komponente u Novom Sadu.Da li mi mozhete preporuchiti neku dobru firmu gde ima sve ovo?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.