Imam P4 2.4 FSB800 na ploči Abit sa 865PE čipsetom, sa grafičkom 9600pro (256mb)
Uskoro treba da mi stigne Radeon X850XT (povoljno kupio) ali u PCI-E varijanti.
Dilema je: da li da menjam ploču za Asus sa 915PL (P4GPL-X) koji je 478 slot i ima pci-e pa da prodajem postojeću grafičku i ploču, ili da prodam samo novu grafičku i zaboravim na kombinatoriku? Nisam neki gejmer, ali prijalo bi mi ako ova kombinacija radi kako treba. Hvala na savetima!
tj. neka ti to sve radi koliko radi ,a ti planiraj veliki upgrade (ploca,procesor i graficka) evo zasto: procesor : verovatno northwood ,dobar svojevremeno ,ali sada vec dobrano zastareo , pa samim time gledaj nesto sto je lga tj. socket775.
ploca : pored starijeg socketa i AGP , oba standarda odavno prevazidjena,ali ne uzimaj ni 915 cipset jer je i on vec prevazidjen,pa je kupovina istog u ovome trenutku bacanje para . graficka: 9600 ,grafika od pre dve generacije, resi je se ... 850xt ,vrhunska svojevremeno, takodje vec zastarela (nema shader 3.0 i neke sl.stvarcice) , ali jos uvek moze da pokaze zube i nije joj losa cena... Bolje sve na gomilu prodaj ,jer za te pare imas da kupis novije i vrlo solidne komponente i na Amd i na Intel osnovi... `Ajd u zdravlje!
Kartica je vrhunska X850XT , jos ako je Platinum Edition onda je FULL ! Kakvi 7600GS ili GT , sve je to krsh , jedino 7900 GT je dobar izbor . Promeni plocu i procesor za NPR AMD Athlon64 3200+ S939 Vencie i neku NF4 Ultra plocu ( DFI ) , nije velika razlika u ceni ili ako imas para promeni sve sa ram memorijom (DDR 2) , ali onda druga ploca koja podrzava DDR 2 i drugi procesor .
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.