Molim vas predlozite mi neke gamerske konfiguracije do 1200e. Ne treba mi monitor, mis, tastatura, zvucnici, vec sam cista mashina :)
NAravno Intel konfiguraciju bih kupila, ali nisam sigurna da li je bolje kupovati nVidia ili ATI graficke? Moje neko iskustvo mi kaze da su mi bolje uvek sljakale kombinacije Intel nVidia, ali mislim da trenutno ATI ima mnogo bolje graficke. Sta da radim pomagajte.
Tacno 125k dinara, ovo premasuje tvoj budzet ali ovo je overkill i to kakav. Moja preporuka da bude sve ovako kako sam ti napisao samo graficka 5850 ili max 5870.
1200evra gore dole,moze da bude i manje sa jeftinijim kucistem i malo,malo slabijim napajanjem
nVidiu ne uzimaj jer je trenutno bolji ATI,5970 ne uzimaj zbog drugog GPU-a jer u tyom slucaju je Dual GPU karta beskorisna,koristi u BENCH-u ali u igrama nema razlike uzmedju nje i 5870 ima razlike naravno ali to nije vredno 20000 vise
Uzmi ti lepo 5870 i zavrsi posao!!!
Ova masina je maltene ko moja,razvaljuje u svemu!!!!
:: AMD Phenom II X4 965, 3.4GHz/8MB 64Bit BOX Black Edition :: GigaByte MA790FXT-UD5 :: 2 x 2GB DDR3 Geil PC1600, Black Dragon, GB34GB1600C9DC :: Asus EAH5870/G/2DIS/1GD5 328 354,24 3620 :: DVD+-RW Samsung SH-S223C SATA :: 1TB Samsung HD103SJ, 7200rpm, 32MB, F3 :: Chieftec CFT-750-14CS, 750W, Cable management :: CoolerMaster Storm Sniper, SGC-6000-KKN1-GP :: :: Oko 1000 evra. Iako neces AMD razmisli o ovome, jer je ovaj AMD bolji za igre od i7... Provereno bolji u vecini igara :: :: :: ::
Pa tebi bi racunar od 700e zavrsio sigurno svaki posao, te masine od 1200e su za extremne gejmere, a sa ovom masinom ces moci bilo koju igricu da poteras u punom sjaju, pogledaj sl:
Pre bih potrazio neku krivu vrbu nego da posedujem jedan Chieftec APS i da ima 50000 KW. Chieftec CFT = OK.
:: Intel i7 920 ...225 :: GIGABAYTE GA-EX58 UD4-P...210 :: 3x2GB Patriot Viper 1600MHz...135 :: Hitachi 1TB...70 :: GIGABYTE Radeon HD 5870 1GB GDDR5...315 :: CHIEFTEC APS-1000C 1000W...140 :: THERMALTAKE Kandalf VA9003BWS...130 :: :: :: 1200evra gore dole,moze da bude i manje sa jeftinijim kucistem i malo,malo slabijim napajanje :: :: nVidiu ne uzimaj jer je trenutno bolji ATI,5970 ne uzimaj zbog drugog GPU-a jer u tyom slucaju je Dual GPU karta beskorisna,koristi u BENCH-u ali u igrama nema razlike uzmedju nje i 5870 ima razlike naravno ali to nije vredno 20000 vis :: :: Uzmi ti lepo 5870 i zavrsi posao!! :: :: Ova masina je maltene ko moja,razvaljuje u svemu!!! :: :: :: http://img690.imageshack.us/img690/6158/i741ghz8800gt.pn :: :: Intel i7 920 OC 4.0GHz-TITAN FENRI :: GIGABYTE EX58-UD4 :: 3x1GB DDR3 Patriot 1600MH :: 1T :: SLI 2xASUS 8800GT TO :: CHIEFTEC 650 :: GIGABYTE Clear Cas :: 226B :: ::
sta fali bate APS-u? mada, ja bih za te pare radije jurio corsair ili SilverS, ili pak Enermax..
@milicicaz jedan savet, poentless je spiskati svu kintu na naj naj procesor i naj grafu, naj plocu itd., ja recimo gdedam uvek nesto sto je kvalitetno, ali ne da mi cena bude mera, vec kvalitet/cena, recimo ovako:
- Corsair napajanje 1kw, eventualno SilverStone, ali Corsair ima duzu garanciju, druga kvalitetna nema kod nas da se nadje...nema potrebe za Enermax-om.. - CPU, recimo neki i7 koji bi ti odgovarao, to sama odluci, ja smatram da ne trebas da uzmes najskuplji, mnogo para.. - MBR, ASUS MAXIMIS III Formula - HDD 1TB Samsung F3 - DDR3 3x2GB Viper, ili GEIL, na 1600 - kuciste, ja bih isao na Chieftec-a, recimo GX - graficka, e tu bih definitivno sacekao nVidia Fermi, ako imas neku PCIe graficku trenutno, ostavi je jos malo, ne bih se zaletao za ATi, pa ti vidi sta ti vise odgovara, ovo je moje misljenje...ako bas hoces odmah, trenutno je ATi bolji izbor, zato jer nVidia kasni sa 300 serijom.
Fali mu svasta. Na benchmark forumu postoje vrlo losa misljenja o Chieftec APS seriji.
Primera radi jedan tip je pokusao da tera jednu Nvidia gtx275 na Chieftec APS 750W i imao je resete u igrama. Zamenio je za Cooler Master Real Power M520 (520W) ii od tada mu komp radi bez problema.
Drugi tip je pokusao da tera jednu nvidia gtx285 na APS 850W i imao je resete u igrama. Stavio je CFT 620W i komp mu je radio bez problema.
1200e je bacanje para za gamersku konfiguraciju,cisto izivljavanje.Plamen je sastavio najbolju konfiguraciju za 750e.Samo mala izmena.Umesto tog WD-a nek ide Samsung 1 TB F3,i umesto 4980,nek ide 5850.To bi te izaslo oko 800e.
Preporucivati AMD u konfiguraciji od 1200 evra je bas nepotrebno. Sadasnji phenomi su u klasi sa Core2Quad serijom, sto je lose...
Core i7 860 - 220 evra Asus Maximus III - 220 evra Geil Black Dragon 2x2GB - 90 evra CoolerMaster Real Power 700W modular - 120 evra HDD po izboru...
Sto se tice grafike nema poente sad uzimati nVidiu jer im se ova serija zavrsava. Za ostatak uzmes ATI 5970 za 500 evra i sve te izadje oko 1200 evra...
A preporucivati black dragon kao memoriju u high end masini,je u krajnju ruku neozbiljno.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Preporucivati AMD u konfiguraciji od 1200 evra je bas nepotrebno. Sadasnji phenomi su u klasi sa Core2Quad serijom, sto je lose.. :: :: Core i7 860 - 220 evr :: Asus Maximus III - 220 evr :: Geil Black Dragon 2x2GB - 90 evr :: CoolerMaster Real Power 700W modular - 120 evr :: HDD po izboru.. :: :: Sto se tice grafike nema poente sad uzimati nVidiu jer im se ova serija zavrsava. :: Za ostatak uzmes ATI 5970 za 500 evra i sve te izadje oko 1200 evra.. :: :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Pa kao osnovno resenje je ok ako je gaming konfiguracija. Uvek moze tu da legne HyperX ili Patriot Viper tu nema price... __________________ Scourge of PCBerza
:: A preporucivati black dragon kao memoriju u high end masini,je u krajnju ruku neozbiljno :: :: Lala 4ever! :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Preporucivati AMD u konfiguraciji od 1200 evra je bas nepotrebno. Sadasnji phenomi su u klasi sa Core2Quad serijom, sto je lose.. :: :: :: :: Core i7 860 - 220 evr :: :: Asus Maximus III - 220 evr :: :: Geil Black Dragon 2x2GB - 90 evr :: :: CoolerMaster Real Power 700W modular - 120 evr :: :: HDD po izboru.. :: :: :: :: Sto se tice grafike nema poente sad uzimati nVidiu jer im se ova serija zavrsava. :: :: Za ostatak uzmes ATI 5970 za 500 evra i sve te izadje oko 1200 evra.. :: :: :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: ::
Ja ne vidim nesto stvarno da fali GeIL Black Dragon EVO seriji. Posedujem 2x2GB 1066 i sljaka savrseno. Ako bih bas menjao za neku to bi bila Patriot ili Mushkin. HyperX nista nije bolji po meni od GeIL-a. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
I mnogo ulozenog novca! Sad ce cene da skoce a neke su vec poskocile..Treba biti stalozen i cekati da prodje New Year..O kupovini tek treba razmisljati tamo u februaru,pocetkom marta mozda..Dok traju ovi praznici i dok se situacija i na polju grafickih karti ne poboljsa sad je uzaludno trositi novac!
Haha, pa to je ista stvar Ishmerish, s tim sto Evo One ima hladnjak.
@Nebeski, slazem se sa tobom u potpunosti, treba sacekati, cene tek treba da padnu. Sa druge strane gledano, ako je ona dete lovarnog tate, neka kupi masinu i za 3000e. Simple as that. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
Samo hldnjak,a???? Pa i to sto kazes,od kada su temperature bile bitne za memoriju
Samo mi kazi koja to memorija(osim value modela)nema hladnjake,a jos se pri tom reklamira kao GAMING??
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Haha, pa to je ista stvar Ishmerish, s tim sto Evo One ima hladnjak :: __________________________________________________________ :: Forward, and demonspeed... :: ::
Bez klokovanja ona se ne greje mnogo. Mogu da se kladim kad bih skinuo hladnjake da bi isto radilo. q6600 @ 3.6 memara je na 1066 (533) ne greje se uopste. Po meni taj hladnjak ni cemu ne sluzi. Vazno je uzeti taj GeIL sa Micron chipom.
A ti hladnjaci kod vecine sluze za izgled i marketing, kako bi bile upecatljivije jer u protivnom ako nemas svoj dizajn kako da se prodajes bolje od ostatka konkurencije, s obzirom da memorija svaka ima svoj referentni izgled. Zamisli da grafulje nemaju nalepnice preko onog referentnog kulera na nVidia-i npr. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.