ovoj konfiguraciji, koju sam danas poručio da se sklapa:
Procesor INTEL Core 2 Duo E7500 2.93GHZ Intel ...9075 MB ASUS - SOCKET 775 - P5QL Pro Intel P43, Asus ...7025 WD 320 GB WD3200AAKS, SATA II, 16MB 3625 (2x1GB B. Dragon 5-5-5-15) GEIL 2GB PC2 8500 DDR2 1066 MHz Black Dragon ...4685 Kucište KUCISTE CHIEFTEC BH-01B-B-B Chieftec napajanje 400W ... 8733 SAMSUNG DVD-RW SH-S223B/BEBE 1863 VGA SAPPHIRE - ATI Radeon HD5750 GDDR5 1024MB Radeon … 10750
Sad ću malo da se raspišem, ne zamerite. :)
Pitate se kakva sad pitanja imam, kada sam već naručio konfu... Niije još počela da se sklapa, pa ako neko ima baš loša iskustva sa nekom od komponenti sa spiska neka mi kaže pa da razmislim o eventualnoj zameni. Ploča, proc, memorija i graf?
Ovo mi je prvi desktop posle 6 godina, a ja sam totalno ispao iz fazona sa računarima i sklapanjem, dugo i ne pratim ovu oblast i ne igram igre već godinama, pa rekoh bolje da mi oni sve to testiraju. Nadam se, da sam naručio kvalitetne komponente, a veoma mi je bitno bilo, pre svega, kvalitetno kućište, pa i napajanje, makar na uštrb brzine i performansi, jer imam loša iskustva sa kineskim napajanjima i kućištima i po svaku cenu sam hteo Chieftec, jer mi se sviđa... Ne šljašti k`o svemirski brod, jednostavno, a kvalitetno. Dugo sam razmišljao o AMD konfi, a odlučio sam se ipak za intel-a, iako je možda danas racionalnije kupiti AMD itd. , ali ja eto tako izabrao.
Ne razmišljam još o tome, ali za neku bliži budućnost, da li i koliko se može klokovati ovaj procesor na ovoj ploči? Koliko sa box hladnjakom, a koliko kada bih ugradio bolje hlađenje?
Nisam baš hteo ovu grafu, ali tamo gde sam naručivao, nisu imali drugu za te pare.
Da li je ova grafička OK za novije igre? ... Ne mora da bude sve u full-u što kažu, ali valjda će biti OK. Da li ima problema sa drajverima i sa kompatibilnošću?
Gde se najviše dvoumim i gde mi najviše treba savet... Najviše se dvoumim oko OS... Imam samo cd sa XPpro, sp2... Čini mi se da je to najbolje i da instaliram, zbog kompatibilnosti nekih starijih programa i igrica. Šta mi vi tu preporučujete?
Toliko o mojim pitanjima.
Hvala svima koji pročitaju i daju mi nekakav savet. Konstruktivan ili ne, hvala unapred!
Nije losa konfiguracija mada bi sa AMD bolje prosao po pitanju upgrade-a, grafa samo 5770 i sve je dobro, eventualno ako ima 500W sa kucistem napajanje za svaki slucaj i memorija 1x2GB, ja bi isao na neku P45 plocu, jer mi je nekako P43 osakacen :).
Evo ovako,par izmena bih predlozio.Umesto te Pro ploce uzmi Asus P5QL-E.Imam plocu oko godinu dana,OC-ovan E7200 mi radi stabilno na 3,6 GHz na njoj za svaki dan.Inace,ploca je perfektna.Tiha,hladna,solidan OC potencijal,stabilna... HDD bi tu mogao da ide malo veci,na primer:WD 640 GB Blue ili Hitachi 640 GB. Graficka bi mogla da ide GTS 250 ili 4850.Obe su bolje od ove,a jeftinije su.
Procesor bi mogao sa nekim ozbiljnijim kulerom ladno preko 3,6 GHz,a ako imas srece sa primerkom,moze on da ide i na 3,8-3,9 GHz za svaki dan.
Instaliraj W7 Ultimate 32 bit.Najbolje se pokazao.
AMD P II x2 550(3.1GHz 6MB L3) 7400 din GA-MA770-UD3P AM3 7100 din 2 x 1GB DDR3 Geil PC1600, Black Dragon 4390 din Gigabyte 5770 1GB 12000 i tvoje ostalo za iste pare ,a jaca masina trla baba wlan
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.