Pozdrav, treba da kupim komp ovih dana pa me zanima sta mislite koja bi bila najbolja konfiguracija (bez monitora) za 800 eur (ili oko 76k din). Prvenstveno za grafiku (Maya, After, Premiere..) Hvala
INTEL Core i7 860................................................235e GIGABYTE GA-P55-UD3R........................................110e Kingston HX 4GB (2x2GB) DDR3 1600MHz.....................80e Western Digital Caviar Black 640GB/32MB.....................55e GAINWARD GF 9500GT /256MB DDR3/128bit.................35e Pioneer DVR-216D SATA..........................................20e Chieftec CFT-600-14CS, 600W..................................70e CoolerMaster RC-690-KKN1-GP..................................78e + Noctua NHU12P+1156 berket....................................50+5e Core i7 procesori se dosta greju narocito za vreme rendera kada je opterecenje CPUa 100% tako da bih ti preporucio da zamenis fabricki kuler i stavis gore navedenu Noctuu...Veoma je tih i odlicno hladi. Nije neophodno,ali veoma pozeljno zbog aplikacija u kojima radis.
Ukupno: 738 evra
Ostaje ti jos 60 evra za tastaturu i misa,to je najbolje sam da odaberes (po svom ukusu).
Da naglasim da je ovo odlicna konfiguracija ali iskljucivo za rad i aplikacije koje si naveo,a ne za igranje....Ako hoces da igras novije igre moraces da dodas jos para za graficku ili da ustedis na nekim komponentama...
@Gile: Covek rece da hoce konfiguraciju bez monitora,a ne bez monitora,kucista i optike...Ali pohvale za tebe sto nisi preporucio gejmersku konfiguraciju za aplikacije...Izgleda da su moje kritike donekle urodile plodom i da pocinjes da raspoznajes konfiguracije po nameni korisnika...Lepo:) Jos kad bi poceo da se uklapas u navedene cene:)
Ej a bio sam jedno 150% siguran da sam nesto zaboravio xd :). Samo question, zasto da ne uzme i7 920, kuler ne mora IFX 14 moze tu Noctu-u ako ima dodatak za 1366 socket ?
To ti je bez kulera 73475, neke sam cene uzimao od DaSick-a jer nemam vremena sve da sastavim u @tom-u, tipa kuciste i hard disk, i ostaje ti oko 2500 dinara, Noctua je 5200 dinara, znaci izbacis se za jos 3000 dianra ili uzmes slabije napajanje od 600W kao sto je preporucio DaSick i uklapas se tacno u budzet. @DaSick aj sad bolje sastavi :). Mis i tastatura ravno 500 dinara :).
Pozdrav!
:: INTEL Core i7 860................................................235 :: GIGABYTE GA-P55-UD3R........................................110 :: Kingston HX 4GB (2x2GB) DDR3 1600MHz.....................80 :: Western Digital Caviar Black 640GB/32MB.....................55 :: GAINWARD GF 9500GT /256MB DDR3/128bit.................35 :: Pioneer DVR-216D SATA..........................................20 :: Chieftec CFT-600-14CS, 600W..................................70 :: CoolerMaster RC-690-KKN1-GP..................................78 :: :: Noctua NHU12P+1156 berket....................................50+5 :: Core i7 procesori se dosta greju narocito za vreme rendera kada je opterecenje CPUa 100% tako da bih ti preporucio da zamenis fabricki kuler i stavis gore navedenu Noctuu...Veoma je tih i odlicno hladi :: Nije neophodno,ali veoma pozeljno zbog aplikacija u kojima radis :: :: Ukupno: 738 evra :: :: :: Ostaje ti jos 60 evra za tastaturu i misa,to je najbolje sam da odaberes (po svom ukusu) :: :: Da naglasim da je ovo odlicna konfiguracija ali iskljucivo za rad i aplikacije koje si naveo,a ne za igranje....Ako hoces da igras novije igre moraces da dodas jos para za graficku ili da ustedis na nekim komponentama.. :: :: @Gile :: Covek rece da hoce konfiguraciju bez monitora,a ne bez monitora,kucista i optike...Ali pohvale za tebe sto nisi preporucio gejmersku konfiguraciju za aplikacije...Izgleda da su moje kritike donekle urodile plodom i da pocinjes da raspoznajes konfiguracije po nameni korisnika...Lepo: :: Jos kad bi poceo da se uklapas u navedene cene: :: :: :: DaSickSystem :: ::
:: Ej a bio sam jedno 150% siguran da sam nesto zaboravio xd :). Samo question, zasto da ne uzme i7 920, kuler ne mora IFX 14 moze tu Noctu-u ako ima dodatak za 1366 socket Zato sto ako ne stavi triple channel memoriju na 1366 konfiguraciju nece ostetiti nikakvu razliku izmedju Ci7 920 i 860.A ako doda triple channel memoriju to podize cenu(+skuplja ploca) i onda prelazi zadati budzet (od 800 evra)...Svakako mislim da je isplatljivija 1156 ploca + Ci7 860 od 1366+Ci7 920...A razlike u performansama su minimalne i u nekim testovima idu u korist 860 bez obzira sto ne koristi triple channel ram.
Ima Noctua breketa i za 1366 i za 1156,ali se doplacuje 5 evra...Ja na mom Ci7 920 imam Noctua NH-U12P. A IFX14 svakako bolje hladi,ali uz njega moras da dokupis jos minimum dve dvanaestice posto dolazi bez venilatora,sto mu dodatno podize cenu...I jos ako uzmem u obzir da sam dva puta instalirao IFX14 i da sam oba puta morao da smirglam podnozije kulera,zbog toga slobodno mogu da kazem da ne postoji kuler koji se komplikovanije instalira od IFX14... I ne znam na koju foru su uspeli onoliko da ga iskrive...Dobro nisam smirglao oba puta...Jednom sam ja,a drugi put sam odlucio da necu opet da izgubim ceo dan na to i odneo coveku koji ima masine za poliranje metala da mi to odradi.
Hvala na objasnjenju. Biraj DaSick-ov predlog zna sta prica :), jedino bih ja stavio 6GB rama ako je potrebno i malo veci hard :).
Pozdrav!
:: :: Ej a bio sam jedno 150% siguran da sam nesto zaboravio xd :). Samo question, zasto da ne uzme i7 920, kuler ne mora IFX 14 moze tu Noctu-u ako ima dodatak za 1366 socket :: Zato sto ako ne stavi triple channel memoriju na 1366 konfiguraciju nece ostetiti nikakvu razliku izmedju Ci7 920 i 860.A ako doda triple channel memoriju to podize cenu(+skuplja ploca) i onda prelazi zadati budzet (od 800 evra)...Svakako mislim da je isplatljivija 1156 ploca + Ci7 860 od 1366+Ci7 920...A razlike u performansama su minimalne i u nekim testovima idu u korist 860 bez obzira sto ne koristi triple channel ram :: :: Ima Noctua breketa i za 1366 i za 1156,ali se doplacuje 5 evra...Ja na mom Ci7 920 imam Noctua NH-U12P :: A IFX14 svakako bolje hladi,ali uz njega moras da dokupis jos minimum dve dvanaestice posto dolazi bez venilatora,sto mu dodatno podize cenu...I jos ako uzmem u obzir da sam dva puta instalirao IFX14 i da sam oba puta morao da smirglam podnozije kulera,zbog toga slobodno mogu da kazem da ne postoji kuler koji se komplikovanije instalira od IFX14... I ne znam na koju foru su uspeli onoliko da ga iskrive...Dobro nisam smirglao oba puta...Jednom sam ja,a drugi put sam odlucio da necu opet da izgubim ceo dan na to i odneo coveku koji ima masine za poliranje metala da mi to odradi :: :: :: DaSickSystem ::
Ja bih ipak isao na i920 posto polovan moze (svako malo na oglasima) da se nadje za 180e znaci tu ima +55 evra koje moze da usmeri u nesto vise memorije i plocu (od prilike ona povoljnija Geil koju je Gile naveo) pa makar mu od onih 60e ostane samo 30-40e za misa i tastaturu. Neko ce verovatno reci zasto polovan procesor ali takav polovan procesor je star max ½ godine a posto nema pokretne delove... to je ko novo.
A i hladnjak mozda moze neki jeftiniji poput onog Titan Fenrir ili Scithe Mughen2 sa kojima dobijes jos nekih 20E tako da se moze spakovati punokrvni i7 920.
A kuciste je sjajno s tim da je 690II jos bolje ali ga za sada jos nema kod nas tako da ne znam cenu ali ono ima sa gornje strane prikljucak za sata diskove koje menjas ko USB, jeste van teme ali sam morao da spomenem.
Unapred se izvinjavam ali nisam imao nameru da zapocinjem polemiku samo sam izneo moje razmisljanje.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: INTEL Core i7 860................................................235 :: GIGABYTE GA-P55-UD3R........................................110 :: Kingston HX 4GB (2x2GB) DDR3 1600MHz.....................80 :: Western Digital Caviar Black 640GB/32MB.....................55 :: GAINWARD GF 9500GT /256MB DDR3/128bit.................35 :: Pioneer DVR-216D SATA..........................................20 :: Chieftec CFT-600-14CS, 600W..................................70 :: CoolerMaster RC-690-KKN1-GP..................................78 :: :: Noctua NHU12P+1156 berket....................................50+5 :: Core i7 procesori se dosta greju narocito za vreme rendera kada je opterecenje CPUa 100% tako da bih ti preporucio da zamenis fabricki kuler i stavis gore navedenu Noctuu...Veoma je tih i odlicno hladi :: Nije neophodno,ali veoma pozeljno zbog aplikacija u kojima radis :: :: Ukupno: 738 evra :: :: :: Ostaje ti jos 60 evra za tastaturu i misa,to je najbolje sam da odaberes (po svom ukusu) :: :: Da naglasim da je ovo odlicna konfiguracija ali iskljucivo za rad i aplikacije koje si naveo,a ne za igranje....Ako hoces da igras novije igre moraces da dodas jos para za graficku ili da ustedis na nekim komponentama.. :: :: @Gile :: Covek rece da hoce konfiguraciju bez monitora,a ne bez monitora,kucista i optike...Ali pohvale za tebe sto nisi preporucio gejmersku konfiguraciju za aplikacije...Izgleda da su moje kritike donekle urodile plodom i da pocinjes da raspoznajes konfiguracije po nameni korisnika...Lepo: :: Jos kad bi poceo da se uklapas u navedene cene: :: :: :: DaSickSystem :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.