Trenutno imam sledecu konfiguraciju: CPU: Intel C2Q9550 CPU Cooler: CM V8 MB: Asus Maximus II Formula RAM: 4*1GB DDR2 Corsair Dominator @1066MHz CL5 GPU: Asus ENGTX280 PSU: Corsair TX750W
Uzeo bih sledece: CPU: Intel i7 920 MB: Asus Rampage II Extreme Ram: OCZ Gold 3*2GB @1600MHz CL8
Zanima me da li ima nesto bolje od ovoga kod nas za te pare, da uzimam ili da nastavljam da trazim... I naravno, da li rezultat opravdava kupovinu....
Kako se vec blizi nova godina ja bih imao malo strpljenja.i7 920 ide u penziju i zamenice ga i7 930 koji ce cak mozda biti u 32nm procesu.Izacice negde u prvom kvartalu iduce godine.. Zanimljivo je da ce mu cena biti ista kao i i7 920 pa cak mozda i niza..
To sve u svemu ako mozes da cekas.. Obzirom da znam da si vec odlucio da predjes na drugu platformu trenutno povoljnije kombinacije nema.. Jedino kod ploce mozes da biras ili Asus ili Gigabyte,mozda cak DFI..Posto ja znam da si ti entuzijast i da preferiras Asus necu ni da te odvracam od toga..Rampage II Extreme je vrhunska ploca tu nema sta da se prica,sam vrh.. E memorija,OCZ.Hmm..Licno vise nikad nebi stavio OCZ na Asus.Kako iz licnog iskustva tako sam se i sa strane nagledao nekompatibilnosti u radu sa ovim brendom. Ono sto sam primetio da svi sa i7 platformama koji traze najbolje performanse i velike frekfencije memorije imaju Kingston HyperX !Njega kad ubodes uvek ce raditi kao zmaj..
Memorija koju si odabrao DIMM DDR3 3x2GB 1600MHz OCZ Gold Triple Channel, OCZ3G1600LV6GK se ne nalazi na support listi podrzanih memorija za tu plocu!
Za sta ti sluzi komp?Ako je za svakodnevno zezanje (igrice,filmovi,muzika,net...) onda je totalno suludo prelaziti na 1366 platformu.Imas extra masinu,ne vidim razlog da je menjas.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.