kupovao bih novi komp, pretezna svrha za igrice, i nesto dugo niisam gledao cene komponenata pa bih slozio sledecu konfiguraciju. mene zanima sta bi vi izmenili da bude u slicnom cenovnom rangu i koje bi mi napajanje preporucili za ovo:
-procesor: c2d e8200 -maticna: asus p5q pro turbo (mozda i obican p5q neznam koja je razlika iskreno) -graficka: saphire radeon 4670 gddr3 1024 (mislim da je cena oko 60 evra) ili eventualno ako se malo oparim gainward 4850 1024 isto oko 100e -memorija: kingston ili geil za oko 40 e nisam ih bas nesto preterano gledao -napajanje: ??? nerazumem se pa bih pitao za savet
sve ovo bi ispalo negde oko 350 e po nekom proracunu racunao sam napajanje oko 50e al to sam ofrlje bacio cenu. hvala unapred
1. Taj Core2Duo E8200 ces veoma tesko da nadjes, ne proizvodi se vec dugo 2. Bolja je obicna P5Q 3. Kartica veoma losa, tj tesko ces se naigrati sa njom 4. Memoriju uzmi obicnu Kingston 2GB DDR2 800MHz, kasnije kad padnu cene dodas jos jedan modul 5. Posto vidim da masina nije toliko zahtevna, a budzet nije veliki, LC POWER 550W (4000din) ce zavrsiti posao... 6. NISI napisao u kojoj rezoluciji planirash da igras, a to je NAJVAZNIJE???
Ako igras do 1280x1024, ATI 4850 ce biti vise nego dovoljna, a ako igras preko toga onda neka PowerColor ATI 4870, prelazice ti budzet za oko 2000din
Za te pare mozes uzeti bolju AMD masinu za igrice, npr:
AMD Phenom II X4 925 Quad-Core 2.8GHz/8MB 64Bit BOX (AM3) 10,962.54 GIGABYTE GA-MA770-UD3 rev.2.0 PCI-e/DualDDR2/SATA2/ 5861.16 KINGSTON KVR 2GB DDR2 800 3190.36 Asus Radeon HD 4850 512MB GDDR3 9.000 NAPAJANJE LC Power 550W LC6550 V2.2 4033.06 Kuciste (kinesko ce zavrsiti posao) 1000din
Cema: 360e
Ovaj Phenom II 925 je itekako mnogo bolji CPU od tog INTEL-ovog, sa njim ces moci da ides na duze staze, malo ga OC i dobijes neki 955/965 koji su skuplju za oko 3k.
igracu do 1024 sigurno ne vise imam mator monitor katodu od 17 inca i nemam budzet za novi. kuciste imam sasvim solidno zaboravih mu ime tako da to ne kupujem. reci mi samo ako bi se ipak odlucio za intel varijantu sta bi preporucio sluzio me 10 godina dobro pa bi da imam ipak vise varijanti. mada je ova amd varijanta primamljiva. koji su razlike?? ako mozes da mi objasnis?? hvala unapred
Onda je sasvim dovoljna ATI 4850, mada je i to previse, pokusaj da nadjes polovnu 9600GT (50e), dosta bi ustedeo, a ona je itekako jaca od ATI 4670....
Za taj novac moze INTEL E7500 (9000din) + ASUS P43 ploca. Ja imam ovu kombinaciju vec godinu dana i prezadovoljan sam, ali sada kad bih kupovao uzeo bih svakako AMD. Phenom II 925 je itekako jaci procesor, u to budi siguran, on je u vrhu ponude AMD-a, u rangu je npr Q9400, mada mislim da je i od njega jaci. Pogledaj malo Guru 3D ili Tom`s hardware, imas tamo dosta testovi pa se i sam uveri u to. Cini mi se da je ovaj Phenom II hladniji procesor... Bolje uzmi sad Quad, a malo slabiji grafiku, posto vidim da igras u malim rezolucijama, tako da kasnije ako uzmesh npr 22` monitor, samo zamenish grafiku i terash dalje, a ne da menjas pola masine... U tako malim rezolucijama procesor vodi glavnu ulogu...
:: :: :: :: igracu do 1024 sigurno ne vise imam mator monitor katodu od 17 inca i nemam budzet za novi :: kuciste imam sasvim solidno zaboravih mu ime tako da to ne kupujem. reci mi samo ako bi se ipak odlucio za intel varijantu sta bi preporucio sluzio me 10 godina dobro pa bi da imam ipak vise varijanti. mada je ova amd varijanta primamljiva. koji su razlike?? ako mozes da mi objasnis?? hvala unapred
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.