elem pre manje od god dana kupio sam komp u prodavnicu onako totalno bzv kao i svaki pocetnik,i kupio sto mi je prodavac preporucio i uzeo sam sledece: amd am2 atlhlon 64 bit 4000+x2 box, asus m2n-x plus, ddr2 1gb 800mhz kingston X2, ati radeon 2600pro 512mb, hdd sata 2 160gb weastern digital 1600js 8mb, napajanje je midi tower atx blueberry cn-863bk black 400w, u njemu imam jos neku asusovu tv karticu,dvd citac i dvd rezac,i ventilatore na hardu i po jedan napred i pozadi kucista neka ciftekova tzv 9 i 12-tice. e ja bih kupio jos jedan hard disk interni neki veliki tipa 1tb min pa me interesuje da li mi napajanje moze da izdrzi sve to ili da ne rizikujem i kupim neko bolje? ove oznake sam prepisao sam racuna i iskreno nemam pojma sta znace.ako moze neko mi neko pomogne . unapred hvala
Lc Power(pod uslovom da nije Lite)je overkill za tu masinu.A cemu ono BAR?Osim ako mozes da mi objasnis koji su parnjaci serifa bolji od Ozeanus-a,Archangel-a,Hypernion-a...
Blago tebi ako misliš da su Ozeanus, Archangel i Hypernion-a potrebni za onu mašinu. A u klasi napajanja koja njemu treba, TT i Chiftec su svakako bolji od LC-a.
Ako si za prepripirku, ne traži je od mene jer ne nećeš dobiti.
:: Lc Power(pod uslovom da nije Lite)je overkill za tu masinu.A cemu ono BAR?Osim ako mozes da mi objasnis koji su parnjaci serifa bolji od Ozeanus-a,Archangel-a,Hypernion-a.. :: :: http://www.youtube.com/watch?v=bHmdNwLDMFI :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: ili lc power bar :: :: ::
Cemu defence mod?Samo sam trazio objasnjenje reci BAR.Kroz ruke a i kroz srafciger su mi prosli i chief i lc(u finom broju),pa reko da mi pojasnis po cemu je to serif u mid segmentu(do 500w )toliko bolji da LC pored njega zaradi ocenu BAR.
Just asking
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: Blago tebi ako misliš da su Ozeanus, Archangel i Hypernion-a potrebni za onu mašinu :: A u klasi napajanja koja njemu treba, TT i Chiftec su svakako bolji od LC-a :: :: Ako si za prepripirku, ne traži je od mene jer ne nećeš dobiti :: :: :: Lc Power(pod uslovom da nije Lite)je overkill za tu masinu.A cemu ono BAR?Osim ako mozes da mi objasnis koji su parnjaci serifa bolji od Ozeanus-a,Archangel-a,Hypernion-a.. :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=bHmdNwLDMFI :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ili lc power bar :: :: :: :: ::
Cemu defence mod?Samo sam trazio objasnjenje reci BAR.Kroz ruke a i kroz srafciger su mi prosli i chief i lc(u finom broju),pa reko da mi pojasnis po cemu je to serif u mid segmentu(do 500w )toliko bolji da LC pored njega zaradi ocenu BAR.
A ovo `blago tebi ako mislis` izlaganje necu komentarisati,ako ti mislis da se moje pominjanje LC-ovog high segmenta odnosilo na njegovu masinu-onda OK.
Sorry za dva posta,telefon mi jede shit
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: Blago tebi ako misliš da su Ozeanus, Archangel i Hypernion-a potrebni za onu mašinu :: A u klasi napajanja koja njemu treba, TT i Chiftec su svakako bolji od LC-a :: :: Ako si za prepripirku, ne traži je od mene jer ne nećeš dobiti :: :: :: Lc Power(pod uslovom da nije Lite)je overkill za tu masinu.A cemu ono BAR?Osim ako mozes da mi objasnis koji su parnjaci serifa bolji od Ozeanus-a,Archangel-a,Hypernion-a.. :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=bHmdNwLDMFI :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ili lc power bar :: :: :: :: ::
`Toliko` si sam izmislio. BAR = bar najjeftiniji LC Power. U svakom postu, bolji, svaki put kada kažem bolji, znači bolja kupovina. Osim ako ne kažem kvalitetnije, brže itd, to i ne mislim.
Velika mudrost je zaista otvoriti 4 šrafa, pogledati elektroniku i zaključiti da li je sirtek, delta, itd, koji ima kvalitetnije tranzistore, trafoe, šta od elektronike ima: Samxo, Rubycon, Ltec, Taicon, Nippon Chemi-Con itd, kako je odrađeno hlađenje itd.
A zašto pominješ uopšte u kontekstu ona napajanja u priči za ovi mašinu, stvarno mi nije jasno. Bolje mu je onda da uzme nešto sa po 40 ampera na 12v railovima. BAR tako nešto.
Interesantan sam znati u kojim napajanjima si nalazio Samxon elektrolite? Hvala.
Kasko
:: :: `Toliko` si sam izmislio. BAR = bar najjeftiniji LC Power. U svakom postu, bolji, svaki put kada kažem bolji, znači bolja kupovina. Osim ako ne kažem kvalitetnije, brže itd, to i ne mislim :: :: Velika mudrost je zaista otvoriti 4 šrafa, pogledati elektroniku i zaključiti da li je sirtek, delta, itd, koji ima kvalitetnije tranzistore, trafoe, šta od elektronike ima: Samxo, Rubycon, Ltec, Taicon, Nippon Chemi-Con itd, kako je odrađeno hlađenje itd :: :: A zašto pominješ uopšte u kontekstu ona napajanja u priči za ovi mašinu, stvarno mi nije jasno. Bolje mu je onda da uzme nešto sa po 40 ampera na 12v railovima. BAR tako nešto :: :: Zašto se uopšte pravdam ?!
Ishmerish nista ti se ja ne razumem u taj bar i to sto si me pitao nemam pojma..kada sam kupovao komp otisao i rekao treba mi komp do 500eu bez monitora i covek me pitao zasta mi treba i ja rekao i to je to..sada kapiram da sam se zeznuo ali..meni sam komp zavrsava posao,koristim ti ga za fax prevashodno, jer igram igrice veoma retko jer me to nesto ne zanima, sem naravno warcrafta ali to je jedan citav mali svet:) a ove oznake sto sam napisao tako mi pise na racunu..a temu sam otvorio jer se bojim ako kupim jos jedan hard be zvekne mi napajanje i napravi mi haos..
ishmerich: ne znam koji sam stavio mail zaboravio sam, a ne znam kako to da vidim u svakom slucaju ako zelis nesto da mi posaljes posalji na stameni777@hotmail.com. bez brige ja sam se kod pola vasih prvih receni pogubio he u svakom slucaju zakljucak je da moze da izdrzi ali bi bilo pametno da kupoim novo napajanje. da def kupujem hard vec sl.nedelje hvala svima na ogovoru i pomoci
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.