Narode nalazim se u sledećoj dilemi. Imam računar u kome su neke komponete odavno zastarele (starosti oko 3 godine) ali me je dosad odlično služio jer ima dosta ram memorije i graficku koju sam pazario pre godinu i po dana. Računar mi je prvenstveno potreban za multimediju i igre. Ovo prvo savrseno radi ali kod igrica vec zapinje tako da je dosao trenutak da uzmem novi kompjuter. Upitanju je sledeca konfiguracija: Amd Athlon 3200+, MSI k8n sli, 4x1 gb kingston ddr 400, maxtor 6l200 ata, club 3d 3870 top g, napajanje staro godinu dana chieftec cft-650-14cs i monitor 19 inča neki iz asusove vw serije nista posebno. Ocena na windows 7 je 3,9( procesor 3,9 ram 4,7, grafika 6,1 i hard 5,4). Ovo vam sve govorim jer sam u dilemi da li da uzmem sledecu konfiguraciju ili xbox 360. Inace posedujem lcd televizor koji je full hd tako da ne predstavlja problem reprodukovanje slike sa konzole. Nova konfiguracija bi bila sledeca: amd phe ii x4 965 black box, msi 790fx, kinsgton kvr3x2gb 1333mhz, wd1t hdd,neku zvucnu kartu i kuciste chieftech ch05b-b-op stim sto bi zadrzao grafiku i napajanje. Sve ovo plus neki dobar gejmerski mis kosta oko 600e dok bi xbox kostao upola manje. Sta mi preporucujete da uzmem i sta mislite o ovoj konfiguraciji? Unapred zahvalan
Bacash pare bezveze bolje uzmi neku konozlu sa kojom cjesh kad si dokon da se igrash i zavrshish posao. Ja tako isto kao i ti izvodim `besne gliste` a kad relano pogledash bacash pare samo bzvze. Vecj kad imash lcd tv uzmesh xbox 360 arcade koji je neshto oko 230-250e i pevash! Shto se tiche te tvoje konfiguracije uopshte nije losha i sigurno cje ti zavrshavati poslove josh neku godinu.
ne znam nekako mi se cini da ta 3870 vec nije dovoljna,a opet oces da da das za to ostalo 600e(to je smesno),odnosno to je izuvanje
za 600e,mozes i novu grafu,tako da to za 600e,JOK
sto se tice igrica,ako su ti u prvom planu strategije ili sta ja znam neke igre gde je mis prirodno okruzenje uzmi komp
ako volis voznje,sportske,neke actrion,,,,itd-bolje xbox (to da je xbox upola jeftiniji ok,al ako oces da igras online,original igra i jos se ,mislim,onaj xbox live servic,za igranje na netu placa)
Sve u svemu zavisi kakve igre igras(primera radi iz mog igla gledista,fable II ne mogu komp,al warcraft III i Starcraft II,kad izadje,nece imati za xbox)i sad gledaj sta ti vise odgovara
Od igrica uglavnom przim simulacije i akcione avanture. Sto se tiče naslova više su mi privlačne ekskluzive koje se objavljuju za xbox (Alan Wake, Gears of war, Halo, Fable2...) nego naslovi za pc jer nemam neku zelju za online okrsaje a i za xbox izlaze dosta ranije. Naravno da bi čipovao xbox jer su original igre preskupe za nase okolnosti tako da unapred otpada xbox live servis jer ti blokiraju konzolu ako te uhvate da si je modifikovao. Ovo za 600e nije ,,izuvanje,, jer je napravljena greska pre par godina kad sam uzima racnuar i smucilo mi se da svako malo dokupljujem ram ili neku komponentu vec hocu da uzmem racunar koji bi me sluzio dve godine i pokretao sve nove naslove bez vecih problema. Mozda bih eventualno uzeo novu grafiku za godinu dana kad budem bio opet u mogucnosti.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.