Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Masina za 3D (XSI), predlozi?
STRANA 1 OD 1
quna Masina za 3D (XSI), predlozi? 19.11.2009. 21:33 T22063

status: user
broj poruka: 1637
Pozdrav,

Trebalo bi vrlo brzo da pazarim novu masinu koju cu najvise koristiti za modeling i animaciju u XSI-u. Najbitniji faktor je sto brzi render odnosno sto brzi procesor ali naravno imam limitiranu sumu od max 550e.

Ati graficke kartice ne dolaze u obzir jer lose rade sa XSI-om i sam sam imao iskustva sa tim.
Graficka bi trebalo da je pristojna ali ne nekakva preskupa gaming ludorija, nesto kao GF9800 ili gts250 mislim da je sasvim ok.

Ram za pocetak moze i 2gb, ne bih li nesto ustedeo i uzeo sto brzi cpu, a kasnije dodavao jos rama...

Na umu mi je neki quad, recimo ako bi mogao da se uglavi i5 bilo bi super.

Monitor i periferijje nisu potrebne.

Hvala unapred!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
arsaD Re: 19.11.2009. 21:52 #160194

broj poruka: 412
Sve ti pise ovde, samo malo upotrebis pretrazivac

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=20920&forid=5&katid=3

Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 20.11.2009. 00:16 #160261

broj poruka: 12794
Zbog rendera obavezno uzmi Core i5, a ne AMD, grafika ti ne pomaze toliko u renderu tako da taj 9800GT ili GTS250 su skroz ok.

Mislim da bi za 550 evra mogao da uzmes i5 750, Gigabyte plocu, i 4gb DDR3 memorije bez problema...

JOSILENKO ... 20.11.2009. 00:35 #160265

broj poruka: 1013
Izvinjavam se ako cu lupiti nesto glupo, ali zasto bi uzeo i5 na 2.66 Ghz za render ako za iste pare ima PII na 3.4 Ghz koji na istom kloku isto brzo renda (koliko se ja secam testova)?
Mislim, razlika 0.7 Ghz x 4 jezgra = 2,8 Ghz
Ako uzimas I7 860 onda kapiram logiku (ima HT, ubija na mesto), ali moraces da pljunes 240e samo za procesor i tesko da ces uklopiti u budzet od 550e
Nisam radio u XSI, aki ako sledi istu logiku kao MRay, Vray i MAxwell onda i5 nije dobra kupovina

JOLE

quna Masina za 3D (XSI), predlozi? 20.11.2009. 01:12 #160269

@ arsaD: Da, hvala za link, vrlo informativno, samo mi se cini da je moja za nijansu drugacija.

Hm...nekako bih hteo ovog puta da zaobidjem AMD, iako sam dugogodishnji korisnik AMD-a, nekako u praksi, a posebno zadnjih godina, intel ispadne brzi, stabilniji i hladniji...ali ne znam nisam pratio hardware neko vreme, zato se i obracam za pomoc. Ako se ne varam vise sam takt nije kljucno merilo snage procesora...

Da budem iskren nisam video preporuke za AMD na XSi forumu...

Na primer nemam predstavu koje napajanje ili cak koja ploca bi isla i pristojna jeza i5.

Graficka naravno da nema nikakvog udela u render-u, ali ima ako se ne varam u performansama pri radu na sceni u 3d pogledu. Osim toga ne bih da uzimam neku bas minimalnu jer na kraju krajeva i ja volim da se poigram.
quna konfiguracija 20.11.2009. 15:04 #160356

Evo ovako nesto, samo molim za preporuku napajanja i kucista, napajanje da nije kinez a kuciste da jeste :-) ali sto jeftinije, da bih se uklopio. Jel moze LC 5550 550W ovo da drzi?

intel i5-750 Core, 2.66GHz Box - - - - - - -15.980
GigaByte GA-P55A-UD3 - - - - - - - - - - - 11.230
2GB DDR3 Kingston HyperX, PC1600 - - - - 4.540
DVD+-RW NEC 7240 SATA (ili slicno) - - - - 2.160
500GB Samsung SATA2, 7200pm, 16MB - - 4.000
Gainward GTS250, 512MB - - - - - - - - - - -9.500
MaliAbner Re: konfiguracija 20.11.2009. 15:29 #160361

broj poruka: 7769
Kolko ja vidim AMDeka je ovde u debeloj prednosti.

Zasto?

Pa zato sto su AMD PII 955 ili 965 CPU i adekvatna a solidna ploca taman jeftiniji za jos 2GB memorije samim tim sto je za rendaljku je vrlo bitno da ima dosta memorije kako se ne bi koristila virtuelna tj HDD sve ce biti brze nego u slucaju kupovine Intel kombinacije.

+AMDeku skoro da ne mora da klokuje.

Normalno ovo vazi ako je budzet strogo i striktno zacrtan te se preko njega ne moze, jer uvek postoji ONO dodas jos 50E i kupis avione, kamione, etc...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Evo ovako nesto, samo molim za preporuku napajanja i kucista, napajanje da nije kinez a kuciste da jeste :-) ali sto jeftinije, da bih se uklopio. Jel moze LC 5550 550W ovo da drzi
::
:: intel i5-750 Core, 2.66GHz Box - - - - - - -15.98
:: GigaByte GA-P55A-UD3 - - - - - - - - - - - 11.23
:: 2GB DDR3 Kingston HyperX, PC1600 - - - - 4.54
:: DVD+-RW NEC 7240 SATA (ili slicno) - - - - 2.16
:: 500GB Samsung SATA2, 7200pm, 16MB - - 4.00
:: Gainward GTS250, 512MB - - - - - - - - - - -9.50
JOSILENKO @MaliAbner 20.11.2009. 15:49 #160368

Naravno, sa 2 Gb rama mozes da se ucis da radis u programu i rendas neke probe itd. Za ozbiljniji rad bez 4 gb nema sta da trazis. Recimo DSS ima 12Gb. Svakako, bolje i slabiji quad nego manjak rama. Ali lik je pomenuo da ce dokupiti ram kasnije.
No tacno je ovo sto kaze covek, profesionalci za 3D uglavnom po pravilu rade na intelu

JOLE

quna @maliabner, josilenko 20.11.2009. 16:45 #160378

Sto se rama tice, ram nece biti problem i dodavacu po potrebi, verovatno vec ,mesec dana nakon kupovine jos 2gb, samo mi je startna suma ogranicena...
Inace jos uvek ne radim zahtevne scene, i radim sa 2gb trenutno i vrlo retko se desava da moram da limitiram ram u optimizaciji.

Trenutno imam c2d i athlonX2 na slicnim frekvencijama i intel ne da me je pridobio, vec renderuje kao da je 5 klasa iznad athlona, a pritom je mnogo hladniji. Zato bih da izvedem sve moguce vratolomije i pristede ne bi li uzeo intel.

Jel moze preporuka za neko budzet ali ok napajanje?

Jel bi bilo dovoljno pomenuto LC 5550 550W?

Scyter Re: @maliabner, josilenko 20.11.2009. 16:48 #160382

broj poruka: 8138
Trebalo bi da radi bez problema.

The Way It`s Meant To Be Played

:: Jel bi bilo dovoljno pomenuto LC 5550 550W
JOSILENKO ... 20.11.2009. 16:57 #160385

nisam expert za napajanjai. Procesor trosi 95w, ali za grafu ti pise u zahtevima
- A minimum 500W system power supply with two 6-pin power connectors available.
da mozda uzmes 600 za svaki slucaj?

JOLE

Daum Re: @maliabner, josilenko 20.11.2009. 17:38 #160393

broj poruka: 12794
Ako ces da uzimas pristojnu masinu, nema logike uzimati LC power napajanje jer je generalno loseg kvaliteta i nema nikakve prenaponske zastite...

Chieftec, CoolerMaster, Thermaltake, OCZ, Enermax, itd... jedino napajanja ovih proizvodjaca...

:: Sto se rama tice, ram nece biti problem i dodavacu po potrebi, verovatno vec ,mesec dana nakon kupovine jos 2gb, samo mi je startna suma ogranicena..
:: Inace jos uvek ne radim zahtevne scene, i radim sa 2gb trenutno i vrlo retko se desava da moram da limitiram ram u optimizaciji.
:: Trenutno imam c2d i athlonX2 na slicnim frekvencijama i intel ne da me je pridobio, vec renderuje kao da je 5 klasa iznad athlona, a pritom je mnogo hladniji. Zato bih da izvedem sve moguce vratolomije i pristede ne bi li uzeo intel
:: Jel moze preporuka za neko budzet ali ok napajanje
:: Jel bi bilo dovoljno pomenuto LC 5550 550W
MaliAbner Re: @MaliAbner 23.11.2009. 11:11 #161239

broj poruka: 7769
Pazi moje razmisljanje je sledece:
Da bi intel bio konkurentan on mora da se OC jeste da se to lako radi ali da bi bio stabilan na visokom kloku mora i nov ne-fabricki hladnjak sto je opet jos 35-40E a sto je opet vise memorije na strani AMDeke.

Kako god obrnes sve ide na stranu AMDeke, pogotovu sto je rendaljka samo 10-25% posla, da se ne lazemo dok napravis model (slazem se ja da sad vec postoje velike baze gotovih modela) i on i dalje vuce najvise vremena.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Naravno, sa 2 Gb rama mozes da se ucis da radis u programu i rendas neke probe itd. Za ozbiljniji rad bez 4 gb nema sta da trazis. Recimo DSS ima 12Gb. Svakako, bolje i slabiji quad nego manjak rama. Ali lik je pomenuo da ce dokupiti ram kasnije
:: No tacno je ovo sto kaze covek, profesionalci za 3D uglavnom po pravilu rade na intel
:: JOL
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs