12 GB koje memorije ? mozda ATI 5870? Koje kuciste? (razmisljao sam o TT Armor) Koje napajanje? I da li je uopste ok staviti ovaj raptor za sistemski disk?
Q9550 4.2GHz E0-TITAN FENRIR ASUS MAXIMUS II FORMULA 4x1GB OCZ XTC SLI Gold Limited Edition 1TB Hitachi ASUS ATI 4870 512MB DDR5 CHIEFTEC 650W GIGABYTE Clea
Izgleda da raspolazes lepom svotom novca (sto je pohvalno).
13.11.2009. 14:41
status: user broj poruka: 10997
-Na tvom mestu ja bih razmislio o SSD-u od 128GB (OCZ, Patriot...) kao sistemskoj jedinici i HDD-u od 1TB kao storage-u. -DDR3 - OCZ, Mushkin, Corsair, najbrze, najskuplje... Obrati paznju na kompatibilnost sa maticnom pl. -Armor je odlican -Napajanje 600W pa navise (Thermaltake, Antec, CoolerMaster...) -ATi 5870, naravno.
1. Ja bih u svakom slucaju zaboravio na Raptor, nisu oni vise vredni tih para. Ako imas mogucnost, nabavi neki dobar SSD iz inostranstva (OCZ Agility pa nadalje, Intel G2), ili kod nas, mada nije neki izbor.
2. EX58-UD3R ima samo 4 slota za memoriju (umesto uobicajenih 6) tako da ces tesko staviti 12gb memorije. Mada iskreno ne vidim zasto 6gb ne bi bilo dovoljno.
3. Ja moram da priznam da bih radije stavio 5870, ili sacekao 5970 (tj 5870 x2). Na kojoj rezoluciji ces da se igras?
4. Za napajanje neko kvalitetno 700w pa navise (cisto da imas prostora), odgovarajuce amperaze i broja konektora, Izbor kucista je ok, jesi li razmotrio i HAF 932 ili Antec 1200?
1. Ne znam kada planiras da kupujes komponente, ali ja cu u lov po komsiluku na SSD cim nam ukinu vize, lopovima ovde kod nas koji nam prodaju drugorazredne modele po cenama kao da su tehnoloska cuda ne dam ni dinar.
2. Pa posto raspolazes bas finim budzetom, biraj plocu koja ti se svidja :) Ja sam sa Gigabyteom i Asusom uvek imao pozitivna iskustva.
3. Za tu rezoluciju je GTX 295 apsolutni overkill. Doduse, kao sto rekoh imas dobar budzet, pa mozes sebi da dopustis overkill :). Ja bih licno uzeo ili 5870 (takodje suvise za tu rezoluciju, ali ajde) ili 5850 sa mogucnoscu da dodam jos jednu kasnije, ako bude potrebno.
Asus GTX295 (I dalje najjaca karta sa vrhunskim performansama) - Mada sada kupovina karte nije najpametnija ideja. Ako uopste uzimas uzmi onu sa dva PCB-a jer se bolje pokazala i ima voltera chipove.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.