Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Problem konf.pls.help.ljudi
STRANA 1 OD 1
Keac Problem konf.pls.help.ljudi 09.11.2009. 23:47 T21742

status: user
broj poruka: 21
Kupio sam ovu konfiguraciju,ci citao nesto ovde da se neki pisali da je K9N6PGM2 veoma losa maticna placa.E sad ovo je moja konf.pa ocenite da li ce normalno da radi komp.danas svakakve budale sastavljaju,pa ne znam da li je i u ovom slucaju.

Model Altos Ranger (MA2THP-2)
Matična ploča MB SAM2+/AM3 MCP61, MSI K9N6PGM2-V
Procesor CPU SAM3 AMD X2 Athlon II 215, 2MB 64Bit
Takt procesora 2.7GHz
Memorija 4GB 800MHz Dual Channel
Kapacitet hard diska 500GB
Brzina rotacije hard diska 7200
Grafička kartica VGA ATI Radeon 4650 1GB/DDR2,/DVI/HDMI/FAN/128bit/
Optički uređaji DVDRW
Modem /
Zvučna kartica integrisana 5.1
Kućište Foxconn ATX Mid Tower
Napajanje 500W
Ostalo /
Garancija 24 meseca

Pomagajte brzo.Voleo bih da su lepi komentari posto sam i bolestan pa da me nesto duplo ne sasece:D
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
PCoprema Ploca nikad gora 09.11.2009. 23:53 #156964

broj poruka: 292
Sve te konfe sto se prodaju prodaju se tako sklopljene jer niko lud ne bi uzeo takvu plocu a jeftine su strasno pa se onda utrape neznalcima kako bi se rasprodale. baza uzas a na oko kao jak proc i ram pa se ljudi navuku.

Almighty84 Re 09.11.2009. 23:53 #156965

broj poruka: 294
Pazario si u win win-u gotovu konfiguraciju... dobio macku u dzaku...

Keac Ljdui 09.11.2009. 23:56 #156966

Pa sta ce tu da bude,kazite mi jasno,ne mogu ovako na spavanje? :D
Jel ce da radi?
Slavuj ... 09.11.2009. 23:59 #156968

broj poruka: 2236
Daj bože da se uopšte uključi iz prvog puta i da sve zajedno doživi pola garantnog roka u realnom radu, a ne u kutiji na nekoj polici.

Supermarketi ``Čutura``
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nemamime re 10.11.2009. 00:00 #156969

ploca je bas jako losa (da ne ulazim u detalje oko naponske jedinice, kondenzatora i sl.) namenjena sklapanju sto jeftinijih konfiguracija gde se gleda sno cena, a ne i ono sto se dobija za dat novac. Mislim da ipak niko nije toliko bogat da kupuje tako jeftine ploce. Za simbolico vecu sumu novca se moze dobiti mnogo bolja ploca. U skladu sa tim je i napajanje...

Almighty84 Re 10.11.2009. 00:01 #156970

Pazi, koliko se secam dok sam radio u win winu nije bilo nekih reklamacija na tu tvoju konfiguraciju, tako da dok radi, nogu u dupe, kad prestane da radi, imas garanciju i u servis, samo ni pod kojim slucajem nemoj da otvaras kutjiste... Za tu firmu nemam ni jednu jedinu lepu rec i kod njih se sve resava na silu, dranje, ciku i vrisku...
MilosNBG ... 10.11.2009. 00:02 #156971

broj poruka: 1586
Ma radice, ali su te osakatili za eventualni upgrade. Vozi dok radi, pred kraj garancije, ako radi kako treba, prodaj, dodaj jos neku kintu i pazari u delovima.

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR

Keac I sta mislite 10.11.2009. 00:02 #156972

Ako nece da odem tamo da ih razbijem sve,ma on se nesto pali i pise mi nesto 2 reda tamo,a treba u bios da se udje,jel nema operativni sistem, pa mi pokazuje no video input.Mozda i ne znam pa pricam.Mada treba da radi.
Keac ccc 10.11.2009. 00:05 #156973

Pa danas izgleda da nema kom da verujes,da jedan obican komp ne mogu da ti sastave.A zanima me jel mogu ja da zamenim neku jacu maticnu,da se uklapa sa svim ovim.Logicno bi bilo da moze.Bitno mi je da moze da radi,odredjeni perdio jel sam ga uzeo 25 000.A mozda je i to kradja.Vama momci svaka cast na znanju i posvecenosti na forumu,ali stvarno.
nemamime re 10.11.2009. 00:06 #156975

Vrati to i malo doplati za bolje. Trazi da ploca ima polimerske kondenzatore i da napajanje nije noname... Bices mnogo bezbrizniji sa kompom.
A i sta ce ti dial-up modem? Pretpostavljam da imas ADSL ili kablovski... a ako ga nemas, brze bolje ga uzmi i to obavezno FLAT tarifa, brzina je manje bitna.

Keac Ma znam 10.11.2009. 00:11 #156977

Ali cale bi se razocarao jer nikad nije voleo sve sto popravljaju i sastavljaju kompove,jer sve misli da ce da ga zajebum,a zna iz iskustva.Uzeo sam na neke rate pa mi se ne isplatida doplacuje,a nemam ni pare iskreno.Po vasim misljenjima ce da radi,tome se i nadam sutra kad ga upalim.A poslusacu Vas ima da ga vozim vozim dokle moze pa da uzmem maticnu ako moze?!
Slavuj ... 10.11.2009. 00:14 #156981

broj poruka: 2236
Za pare sve može.

Supermarketi ``Čutura``

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tata02 Radice, 10.11.2009. 00:38 #156987

broj poruka: 845
verovatno, bez problema. Procesor i graficka su mali potrosaci tako da ne bi trebao da imas problema sa plocom i napajanjem. Druga je stvar sto si uzeo racunar sa plocom koja ti ne omogucava nikakavu nadogradnju, al` dobro, koliko para toliko muzike, zamisli da su strpali na tu plocu nekog starog Phenoma i jacu graficku. Ovako cuti i `vozi`!
suncica menjaj plocu 11.11.2009. 10:40 #157315

broj poruka: 8

Ja sam imala isti problem. Moj najtopliji savet ti je da promenis plocu,mala je doplata za neku bolju. A sto se tice toga da je u garantnom roku,jeste sad, al` moze da se desi da ti crkne 2-3 dana posle isteka garancije, i onda ces platiti mnogo vise nego da sada malo doplatis. Na bezobrazluk prodavca ne reaguj, po zakonu odgovaraju za ono sto ti prodaju. Ja sam otisla sa argumentom, koji mi je predlozio MilosNBG:
http://www.retailserbia.com/20080313112/zakoni-i-propisi/srbija-zakon-zastita-potrosaca.html
suncica menjaj plocu 11.11.2009. 10:41 #157316

broj poruka: 8

Ja sam imala isti problem. Moj najtopliji savet ti je da promenis plocu,mala je doplata za neku bolju. A sto se tice toga da je u garantnom roku,jeste sad, al` moze da se desi da ti crkne 2-3 dana posle isteka garancije, i onda ces platiti mnogo vise nego da sada malo doplatis. Na bezobrazluk prodavca ne reaguj, po zakonu odgovaraju za ono sto ti prodaju. Ja sam otisla sa argumentom, koji mi je predlozio MilosNBG:
http://www.retailserbia.com/20080313112/zakoni-i-propisi/srbija-zakon-zastita-potrosaca.html
Razorman re 11.11.2009. 10:45 #157318

broj poruka: 1139

Ja sam letos kupio slicnu konf sa istom maticnom,ista grafa itd i sve radi kako treba,komp me izasao oko 250e bez monitora.
S tim da dobijes garanciju na 2 god, ja sam cak na 3 god nemas se cega plasiti, a igre radi fino. Znaci za te pare da te sluzi i godinu dana je dobitak :) A sluzice vise naravno.

philaemos ... 11.11.2009. 10:57 #157321

broj poruka: 2743
Ja bih prvo promenio napajanje, pa onda maticnu plocu.
Ako nemas mnogo para na raspolaganju, uzmi bar neko LC Power napajanje 400-500W.
Maticnu, neki Asus ili Gigabyte, nista drugo (za manje para naravno)

A to sto neko kaze: ``ma radice ti``, pusti pricu, lose napajanje i losa maticna prouzrokuju mnogo glavobolje.

Demon to some. Angel to others.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs