isao bih na menjanje tog e 5300 za q9550 uz doplatu. to ako si vec prelomio da menjas. ako racunar koristis, kao i 90% ljudi, za net i igranje onda ne bi ni to radio osim ako bas ne ispadne dobra kombinacija za change. ono malo sto sam pofato po netu govori da je taj i5 bolji kad sluzi u poslovne svrhe (dasicksys. i ostali koji se time bave) a u drugim stvarima je kozmeticka razlika izmedju njega i q9550. poz
Sto kazu bolje za buducnosta,tad kupis ddr3 i zavrsio si ali Q9550 je bolji od i5,e sad Q9550 moze da radi na 4.0GHz i vise za svaki dan dok i5 tesko radi i na 3.8 za svaki dan,da sam na tvom mestu ja bi razmislajo o I7 a ne o i5,
i5 je bolja investicija za buducnost ali opet kazem bolje uzeti i7!!!
To si sve lepo zamislio ali tek kad budes probao da prodas tvoju plocu,cpu,mem videces da ce ti doplata biti mnogo veca, negde preko 200eur sto opet povlaci pitanje isplativosti!!! Naravno da je bolje ici na noviju platformu, ali ne uz veliku doplatu! A istana da ce ti razlika sa i5 i 9550 biti neprimetna u svakodnevnom radu. net,igrice i sl.!!! Pozdrav.
Pobogu Pufi meni 750 radi na 4.2 24/7,temp sa box kulerom posle stres testa ~70oC, i5 je definitivno dominantniji u svakom pogledu u odnosu na taj Q, pazari ga i ne razmisljaj covek
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
Isplatljiviji i brzi je svakako i5....Cena 1156 ploca za i5 je znatno pala i sad vec imas odlicnu plocu za 110-120 evra ,a i5 kosta oko 170 evra...Znaci sam CPU je jeftinijni od Q9550...Doduse ram jeste skuplji...
Ignorisi nebuloze da se i5 slabo overklokuje jer to naravno nema veze sa mozgom...i5 se svakako bolje overklokuje od C2Q i i7....A ja sam sa mojim i7 920 dogurao do stabilnih 4.0GHz bez podizanja napona,a do 4.2GHz sa blagim podizanjem napona...Nisam ni hteo da pokusavam vise od toga jer me OC nesto posebno i ne interesuje,vec sam cisto hteo da vidim dali i koliko moze. Ako na i7 iskljucis HT dobices i5 procesor,a sa iskljucenim HTom ces naravno imati i veci OC potencijal...Ako ti je uopste bitan OC.
GA P55-UD3R....110 evra Core i5 750.......170 evra
Moj prijatelj ima i5 750 i aneku asusovu plocu P55 PRO i on se muci da ga mete na 3.8GHz a to da I5 radi na box-u na 4.2GH zto ti pricaj nekom drugom!!!
:: Pobogu Pufi meni 750 radi na 4.2 24/7,temp sa box kulerom posle stres testa ~70oC :: i5 je definitivno dominantniji u svakom pogledu u odnosu na taj Q, pazari ga i ne razmisljaj cove
@Valheru Sad sam tek video da si se javio i drago mi je da jos neko moze da potvrdi jos jednu u nizu Pufnicinih ortodoksnih izliva gluposti.
Upravo sklapam jednu i5 konfiguraciju za drugara ali...
09.11.2009. 16:03
status: user broj poruka: 18472
Sa Asus P7P55D Deluxe/EVO plocom. Na ovoj ploci lagano ide i5 750 na 4 Ghz bez problema.Kad stigne aftermarket cooler dicicu ga na max oc za svaki dan.Znaci moze. @Pufi U Mandusica Vuka svaka puska bice ubojita :)
Realno da imam da izdvojim za tu plocu ne bi je kupio...ne treba mi.
Svirnucu ga i na ovom MSI-u na 4.0 ili na nekoj drugoj za tu kintu, nesto ne bi GA, mozda asus neki...
Pasce i5...
Samo mi josh ostalo pitaje kulera, ima li kit-ova za vendettu2(koju imam trenutno), a cuo sam i da je neko modovao 775 podnozije i da lepo pici...koliko sam razumeo razlika je u rastojanju izmedju rupica za srafove koje nije veliko...
:: Realno da imam da izdvojim za tu plocu ne bi je kupio...ne treba mi :: :: Svirnucu ga i na ovom MSI-u na 4.0 ili na nekoj drugoj za tu kintu, nesto ne bi GA, mozda asus neki.. GA sam ti naveo kao primer,cisto da shvatis `istinitost` jos jedne genijalne izjave...Doduse meni se ta ploca bas svidja. :: Pasce i5.. :: :: Samo mi josh ostalo pitaje kulera, ima li kit-ova za vendettu2(koju imam trenutno), a cuo sam i da je neko modovao 775 podnozije i da lepo pici...koliko sam razumeo razlika je u rastojanju izmedju rupica za srafove koje nije veliko.. Koliko znam OCZ jos nije izbacio Vendeta 2 breket za 1156 soket...I pitanje da li ce ga uopste biti posto Vendeti sve vise pada cena,a neko moje nagadjanje je da pada bas zbog nedostatka 1156 podrske...
Ljudi, sta vi pricate... Hocu da mi neko konkretno odgovorori `Valheru` kako to Core i5 ide sa BOX kulerom na 4,2GHz uz to da u loadu ne prelazi 70c? Nabaci caskom slicicu... Nisam ja reko da se on slabo OC, nego me ovo interesuje. Ako on ide 4,2GHz sa box kulerom, onda moze sigurno na 5GHz sa nekim jacim tipa Vendetta 2, hyper 212...
SkyFire: Jel koristis BOX kuler? Kolike su ti temperature pri OC na 4GHz i jel je 24/7?
Ljudi posto se toliko hvalite sa tim OC-om corei5 procesora, pa stavite koji screen shot da vidimo to.
:: :: :: Pobogu Pufi meni 750 radi na 4.2 24/7,temp sa box kulerom posle stres testa ~70oC :: :: i5 je definitivno dominantniji u svakom pogledu u odnosu na taj Q, pazari ga i ne razmisljaj cove :: :: @Valher :: Sad sam tek video da si se javio i drago mi je da jos neko moze da potvrdi jos jednu u nizu Pufnicinih ortodoksnih izliva gluposti :: :: :: DaSickSystem :: ::
:: Ljudi posto se toliko hvalite sa tim OC-om corei5 procesora, pa stavite koji screen shot da vidimo to Stavljeni su screen shotovi...Treba da kliknes na link iz posta #156812 i skrolujes na dole.
Ma to je OK za MAX OC, nego ovo me interesuje BOX kuler, 4,2GHz, to hocy da vidim, a i tu temperaturu koja ne prelazi 70c u loadu... hahah
:: :: Ljudi posto se toliko hvalite sa tim OC-om corei5 procesora, pa stavite koji screen shot da vidimo to :: Stavljeni su screen shotovi...Treba da kliknes na link iz posta #156812 i skrolujes na dole :: :: :: DaSickSystem ::
To nije za svaki dan.To i ako je postignuto sigurno je za neko kratko vreme za neki test 3d mark i sl..Ne moze na box cooler-u da se ostvari taj clock i to stabilan sa tako niskim temperaturama. Imas na onom linku sto je DaSick postavio lepo pa pogledaj.4.2 Ghz,pogledaj minimum temperaturu a pogledaj maximum.E sad,najsmesnije je sto pravi test za CPU pocinje tek posle 30 Min i tek onda se dize temperatura CPU-a.Ovo sto je slikao za test stabilnosti je nerealno,to je cisto samo za oko,nema to veze sa stabilnoscu.
Green Green Grass Of Home
:: Ma to je OK za MAX OC, nego ovo me interesuje BOX kuler, 4,2GHz, to hocy da vidim, a i tu temperaturu koja ne prelazi 70c u loadu... haha :: :: :: :: Ljudi posto se toliko hvalite sa tim OC-om corei5 procesora, pa stavite koji screen shot da vidimo to :: :: Stavljeni su screen shotovi...Treba da kliknes na link iz posta #156812 i skrolujes na dole :: :: :: :: :: :: DaSickSystem :: :: ::
:: To nije za svaki dan.To i ako je postignuto sigurno je za neko kratko vreme za neki test 3d mark i sl..Ne moze na box cooler-u da se ostvari taj clock i to stabilan sa tako niskim temperaturama :: Imas na onom linku sto je DaSick postavio lepo pa pogledaj.4.2 Ghz,pogledaj minimum temperaturu a pogledaj maximum.E sad,najsmesnije je sto pravi test za CPU pocinje tek posle 30 Min i tek onda se dize temperatura CPU-a.Ovo sto je slikao za test stabilnosti je nerealno,to je cisto samo za oko,nema to veze sa stabilnoscu :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: Ma to je OK za MAX OC, nego ovo me interesuje BOX kuler, 4,2GHz, to hocy da vidim, a i tu temperaturu koja ne prelazi 70c u loadu... haha :: :: :: :: :: :: Ljudi posto se toliko hvalite sa tim OC-om corei5 procesora, pa stavite koji screen shot da vidimo to :: :: :: Stavljeni su screen shotovi...Treba da kliknes na link iz posta #156812 i skrolujes na dole :: :: :: :: :: :: :: :: :: DaSickSystem :: :: :: :: ::
:: Tu nije koriscen Box kuler, vec neki drugi... :: :: :: :: To nije za svaki dan.To i ako je postignuto sigurno je za neko kratko vreme za neki test 3d mark i sl..Ne moze na box cooler-u da se ostvari taj clock i to stabilan sa tako niskim temperaturama :: :: Imas na onom linku sto je DaSick postavio lepo pa pogledaj.4.2 Ghz,pogledaj minimum temperaturu a pogledaj maximum.E sad,najsmesnije je sto pravi test za CPU pocinje tek posle 30 Min i tek onda se dize temperatura CPU-a.Ovo sto je slikao za test stabilnosti je nerealno,to je cisto samo za oko,nema to veze sa stabilnoscu :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: Ma to je OK za MAX OC, nego ovo me interesuje BOX kuler, 4,2GHz, to hocy da vidim, a i tu temperaturu koja ne prelazi 70c u loadu... haha :: :: :: :: :: :: :: :: Ljudi posto se toliko hvalite sa tim OC-om corei5 procesora, pa stavite koji screen shot da vidimo to :: :: :: :: Stavljeni su screen shotovi...Treba da kliknes na link iz posta #156812 i skrolujes na dole :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: DaSickSystem :: :: :: :: :: :: ::
Hahaha... znaci puni ste odvala. Core i5 750 da ide na 4GHz bez podizanja napona??? Ovde u testu koliko vidim ide na 4,2GHz sa 1.39V, sto je ipak veliko povecanje voltaze, default je cini mi se 1.1V, sto znaci da na 4GHz ide sa odprilike 1.3V a ne 1.1V... Tako da sl put nemoj da pisete nesto sto predhodno ne proverite.
Jel vidite cime su oni hladili ovaj CPU? Kakav box kuler, ovo je vrh vazdusnih hladjenja, tako da ovakvi rezultati sa kulerima od 30,50,100e nemoj ni da pomisljate... Ovo hladjenje je skoro kao vodeno.
:: Ignorisi nebuloze da se i5 slabo overklokuje jer to naravno nema veze sa mozgom...i5 se svakako bolje overklokuje od C2Q i i7....A ja sam sa mojim i7 920 dogurao do stabilnih 4.0GHz bez podizanja napona,a do 4.2GHz sa blagim podizanjem napona...Nisam ni hteo da pokusavam vise od toga jer me OC nesto posebno i ne interesuje,vec sam cisto hteo da vidim dali i koliko moze
:: Hahaha... znaci puni ste odvala. Core i5 750 da ide na 4GHz bez podizanja napona??? Ovde u testu koliko vidim ide na 4,2GHz sa 1.39V, sto je ipak veliko povecanje voltaze, default je cini mi se 1.1V, sto znaci da na 4GHz ide sa odprilike 1.3V a ne 1.1V... Tako da sl put nemoj da pisete nesto sto predhodno ne proverite Ti si vec proverio pa znas..Jel da? Da si ikad video bilo koji Core i7 ili i5 znao bi koju si glupost upravo odvalio.
:: Jel vidite cime su oni hladili ovaj CPU? Kakav box kuler, ovo je vrh vazdusnih hladjenja, tako da ovakvi rezultati sa kulerima od 30,50,100e nemoj ni da pomisljate... Hvala ti sto si nas upozorio na vreme...Sta bi mi bez tebe?
::Ovo hladjenje je skoro kao vodeno Ma kakvo vodeno...Hladi bolje od tecnog azota...
Plamene rekao bi ti da lupas ko Maksim po diviziji,ali to bi bila uvreda za Maksima...Evo jedan `tip` za tebe, Thermalright IFX-14 jede za dorucak Prolimatech Megahalems kojim je radjen test a IFX14 kosta 60 evra... Samo kuler preko 100 evra??? Vazi...
Ajde Plamene molim te ti kao iskusni hardveras koji je izmenjao masu Core i5 i i7 platformi objasni nama koji nikad nismo culi za to najosnovnije stvari o OCu na 1156 i 1366...I kako si zakljucio sve gore navedeno...Ovo stvarno moram da cujem...
Da ti pomognem malo...Difoltna voltaza ovog procesora je 1.256V naravno na 2.67GHz,sto ce reci da je CPU daunvoltovan,a overklokovan....I radi... Razmisli o tome...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.