Poucen negativnim iskustvom koje ste mogli citati u prethodnoj temi (Problemi sa novom konfiguracijom) zamolio bih sve dobre ljude sa ovog foruma da mi pomognu u odabiru komponenti i sklapanju konfiguracije namenjenu za graficki dizajn sa cenom do oko 45.000 dinara bez monitora. Bitno je da bude pouzdan i koliko je moguce vise kvalitetan racunar u tom cenovnom rangu. Hvala.
shto se tiche memorije ,ddr 2 module ne wredi chekati jer netje dotji do pojeftinjenja,bitje swe skuplji jer su to wetj sada moduli starije generacije...:))ddr3 tje biti jeftiniji..
koliko god grafička bila nebitna, za takav posao nikada ne treba kupovati 64-bitnu grafičku...takve grafičke se kupuju samo za HTPC ili Office mašnine... neki minimum koji bi trebalo da uzmeš je nVidia 9500GT... za napajanje se slažem oko Chiftec-a, a što se memorije tiče nikako samo 2GB...4 je minimum za ono što tebi treba, cene nisu toliko skočile i ima za oko 5000 da se nađe 2x2GB DDR2 1066MHz moduli... Za Intel mašinu, to je premalo para tako da bolje idi na AMD varijantu koja nije mnogo slabija...tako da bih ti ja preporučio sledeće...
procesor: AMD Phenom II X4 955 Quad-Core Black Edition oko 13500din ploča: M4A785-M za DDR2 ili M4A785T-M za DDR3 oko 6500 do 7000din ili neka slična sa 785 čipsetom.... memorija: biraj sam najjeftiniju koju nađeš 2x2GB DDR2 oko 4000din... za DDR3 bi već morao da se isprsiš za nekih 7000din za 4GB napajanje: može Chiftec CFT600 CS oko 7000din, mada mislim da je za te pare OCZ StealthXStream 600W bolje...ali to već malo probija budžet, tako da bi ovde moglo i LC6600GP2 za oko 5000din. grafička: Radeon 4670/ DDR3 oko 5500din mada realno posao bi ti vršila i neka nVidia 9500GT sa 256MB DDR3 za oko 3500din HDD: WD 640GB oko 5000din...
ako uzimaš ove jeftinije stvari koje sam nave koje uopšte nisu loše, to bi te izašlo oko 38000din...ostaje ti da nađeš neki DVDRom i neko kućište koje uopšte ne mora da bude neko izdrkavanje...ima za par hiljada sasvim solidnih stvari...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.