da ne duzim - porodicni prijatelji me zamolili da im sastavim neko kuciste posto se uopste ne razumeju u kompove . Komp im treba za net , slike , muzika , fil i po neki program tipa Auto Cad i slicno . Budzet im je 20 000 RSD
Mislim da nije losa ova konfa iz Gigatrona pa mi recite vase misljenje : MATICNA PLOCA • MB MSI G31M3-L V2 GRAFICKA KARTA • ATI RADEON HD4350 512MB PROCESOR • INTEL DualCore E3200 2.4GHz MEMORIJA • MEM 3 GB DDR2 800MHz HARD DISK • HDD 250 GB SATA II 7200 rpm CD UREDJAJ • DVD RW Black KUCISTE • Kuciste ATX Tower 450W ZVUCNA KARTA • SB Integrisana 5.1 TASTATURA • Tastatura PS/2 Black MIS • Mis PS/2 Black GARANCIJA • 3 GODINE = 19 900 RSD
To i nije tako lose ako im treba samo za to navedeno. Ali ako misli da odigra nesto sa tom grafickom tesko. Mozda je bolje ici na varijantu neki AMD Athlon II 240 2,8ghz Naravno onda i ploca mora da se menja. I mislim da bi moglo da se kupi neka bolja graficka karta. I to sve za navedenih 20 000 RSD. Za low racunare je bolja varijanta AMD.
Svaki predlog je dobro dosao , posto nemaju dece ( jos :) )mislim da nemaju nameru da igra bilo sta jace od tetrisa . Mislio sam da im uzmem negde gotovo kuciste zbog garanzije i da ne letaju tamo amo . Monitor imaju novi Acer cini mi se 19 wide .
Ako neko ima predlog slobodno - slusam :)))) Ova graficka mi je nepoznata , valja li cemu za ove stvari ?
1. Umesto te grafe uzmi ploču sa integušom. Za njihove potrebe je dovoljna. 2. Nemoj noname PSU. Minimum ti je LC 420. mislim da ga imaju u gigatronu. 3. Čim nisu napisali ime diska znači da će ti uvaljati neki Seagate iz maxtor linije. Ne pristaj na to, uzmi samsung ili hitachi HDD sa min 8MB cachea.
19390 cene u Etronu, samo jos neka doda kuciste neko koje hoce i to je to. Graficka jaka za taj komp uopste ne treba jer si naveo da nece igrati igrice.
Pa ta graficka je dobra za reprodukciju HD videa i standardan rad. Ali nije za igre. Slazem se da je bolje uzeti neko bolje napajanje jer to je verovatno neko koje se dobija uz kuciste i nisu bas pouzdana. Da i bolje je staviti neku integisanu graficku i posle ako bude potrebe kupiti graficku.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.