dakle prijatelju treba komp prvenstveno za WoW, ali naravno voleo bi da mozhe i druge igre da igra na high-u.. znachi trebalo bi malkice pristojniju gpu a neshto slabiji cpu s obzirom da je vazhniji gpu za igre itd...voleo bi da chujem vash amd i intel based config.. otprilike:
e5200 / Athlon II X3 mobo 790fx 4gb ddr2 800 spinpoint f3 500gb ati 4850/70 450w psu i neki polu kinez case? :D
kolko ja kapiram u 775 je malo vetj dosta kasno ulagati...mozhda je bolja opcija am3? kod ovog amd-a se otkljuchava 4. jezgro?
e to kralju thx :) mislim da bi prva bila bolja .. (bolja mobo) grafika mislim da je zadovoljavajutja 4870 sasvim..samo kad bi mu nashao sa boljim coolingom..otkljucha se 4. jezgro i ko zmaj! mozhda bi samo bilo bolje uzeti 2gb u jednom slotu pa posle pa posle josh 2 u drugi.. i neki predlog za jeftiniji case ako mozhe ? ili da zviznem ovo u kineza obichnog za 800 dinara i udri ? samo da se ne pregrejavaju komponente bash jako ... :s (4870 :x) ako neko ima josh kakvih predloga, uvazhavam! pozdrav
Ja sa HD4850 512MB WoW igram na max detaljima i 8x AA. Ako uzmes HD4870 sa 1GB jos bolje. Ili bar HD4850 sa 1GB, tih 1GB gddr3 treba kada udjes u Dalaran City da ne sabija zbog 300 ljudia koji trce i skakucu na sve strane (pogotovu gnomovi ) Sto se tice RAM-a sam WoW ti pojede max oko 1GB, imam 4GB pa sam testirao koliko ode na wow posle par sati igranja. Ostale komponente uzmi koje su ti vec naveli, sve ce ti raditi lepo.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Pa pogledaj kolike su trenutno cene memorije od 4GB (2x2GB) oko 6-8K, sto je zabrinjavajuce, do pre 2-3 meseca je kostalo 4K. Ja imam kinesko kuciste i komp radi super, CPU, GPU se ne pregrevaju, cak ne prelazi ni 50c u loadu (E7300, 9600GT). E sad, pogledaj sta kazu za tu POWER COLOR, cini mi se da je skoro bila neka tema o njoj...
onda tju mu preporuchiti nekog kineza.. bitno je samo da pri high-end raidovima ne pada jako fps..jer to onda netje slutiti na dobro:> ja ne znam da li vi raidujete i da li ste mozhda obratili pazhnju na fps pri nekom zahtevnijem boss fightu.. !? ali pri obichnom solovanju sumnjam da tje padati ispod 80-90 fps-a ? nadam se da ne ide ispod 50 fpsa u raidu... :x za ram tjemo josh videti ali bi ja ipak ishao na varijantu sa 4gb-a i zbog OS-a i svega ostalog...a mozhda se spusti na 4850 pa to onda opet dodje to.. puno hvala na konfiguraciji i savetima! pozdrav!
edit: mozhda bi samo zamenio ovo napajanje za neko malo sigurnoje tipa corsair ili neshto tako od 450w po slichnoj ceni..
Bolje neka uzme ATI 4870, razlika izmedju 4850 i 4870 u ceni je oko 2k, dok je u performansama velika. Sa 2GB rama ce moci da potera svaku igricu, znaci sve ce raditi super. Inace ja imam 2GB rama i 9600GT i sve igrice rade na 1280x1024 HIGH bez problema, a tek ta ATI 4870, ne smem ni da pricam... Gledam sad cene rama, i iznenadjen sam, bolje neka kupi sad 2GB, pa posle kad padne cena (za oko2-3meseca) nek doda jos 4GB. Za napajanje ne brini, taj LC POWER nece biti optrerecen ni 60%... Inace LC POWER napajanja nisu losa, veoma su tiha, hladna, imaju veliki 14cm kuler. Ako hoces nesto bolje uzmi OCZ 550W (ne znam tacnu oznaku) - 5500din.
:: onda tju mu preporuchiti nekog kineza. :: bitno je samo da pri high-end raidovima ne pada jako fps..jer to onda netje slutiti na dobro:> ja ne znam da li vi raidujete i da li ste mozhda obratili pazhnju na fps pri nekom zahtevnijem boss fightu.. !? ali pri obichnom solovanju sumnjam da tje padati ispod 80-90 fps-a ? nadam se da ne ide ispod 50 fpsa u raidu... : :: za ram tjemo josh videti ali bi ja ipak ishao na varijantu sa 4gb-a i zbog OS-a i svega ostalog...a mozhda se spusti na 4850 pa to onda opet dodje to. :: puno hvala na konfiguraciji i savetima :: pozdrav :: :: edit: mozhda bi samo zamenio ovo napajanje za neko malo sigurnoje tipa corsair ili neshto tako od 450w po slichnoj ceni.
ja bi iso na ovu plamenovu konfu br2 jer tu je novija grafa koja je hladnija i manji potrosac a razlike u performansama sa 4870 su zanemarljive...jedino bi uzeo drugo napajanje OCZ 500W StealthXStream cena je oko 5300din
Koju god da izaberes konfiguraciju od ove dvije Plamenove neces pogrijesiti...Plamen nam je postao ekspert za sastavljanje konfi ...A sto se tice otkljucavanja jezgra kao sto kaze kolega Daum,sve ti zavisi kakav primerak ubodes,mada iako otkljucas i to cetvrto moguci su problemi...Bilo je dosta price o tome ovde i na benchmark forumu...
hmmz zanimljivo je da MA770-UD3 iz ove druge konfiguracije podrzhava samo memoriju na 1066mhz greshka ili shta ? shta bi se desilo kad bi bocnuo tu 2x1gb ddr2 na 800mhz ? razmishljam da li da ga pochnem nagovarati da sacheka malo i da ushpara 50e i da uzme ko chovek 5850 :D nekako mi mlitavo deluje ova 5770 :x al bi bilo smeshno videti kako 5850 shljaka u kinezu! xD shta mislite moglo bi onda ovo napajanje lc ostati, s obzirom da 5850 dosta malo troshi (koliko?) ?
Ta GA-MA770-UD3 ploca podrzava memoriju do 1066MHz, alo, pa razmisljaj malo logicki. Ma i sa ATI 4870 ce biti zadovoljan, glupo je davati 200e na grafiku, a cela masina kosta 450e... Pa ta ATI 5850 cini mi se ne trosi vise od 150W, sto znaci da ceo sistem trosi MAX 380W, a ti imash napajanje od 600W (+80%) koje moze sigurno da isporuci 500W... pa ti sad vidi.
Napajanje moze ostati i da odluci da uzme 5850...Nove ATI kartice nisu bas preterano veliki potrosaci...A to za plocu sto ti pise 1066Mhz ja mislim da je to najveca frekvencija memorije koju ploca moze da podrzi...
This is usually part when people start screaming
:: hmmz zanimljivo je da MA770-UD3 iz ove druge konfiguracije podrzhava samo memoriju na 1066mhz greshka ili shta ? shta bi se desilo kad bi bocnuo tu 2x1gb ddr2 na 800mhz ? :: razmishljam da li da ga pochnem nagovarati da sacheka malo i da ushpara 50e i da uzme ko chovek 5850 :D nekako mi mlitavo deluje ova 5770 :x al bi bilo smeshno videti kako 5850 shljaka u kinezu! xD shta mislite moglo bi onda ovo napajanje lc ostati, s obzirom da 5850 dosta malo troshi (koliko?) ? :: :: ::
Rekao je da hoce WoW, za to ti treba bar 3GB RAM-a (ako instalira x64 operativni sistem) Jedino 2GB RAM-a i Windows XP x86
P.S. moj glas ide za 4870 ili 4850 ali sa 1GB gddr memorije na sebi
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: Bolje neka uzme ATI 4870, razlika izmedju 4850 i 4870 u ceni je oko 2k, dok je u performansama velika. Sa 2GB rama ce moci da potera svaku igricu, znaci sve ce raditi super. Inace ja imam 2GB rama i 9600GT i sve igrice rade na 1280x1024 HIGH bez problema, a tek ta ATI 4870, ne smem ni da pricam... Gledam sad cene rama, i iznenadjen sam, bolje neka kupi sad 2GB, pa posle kad padne cena (za oko2-3meseca) nek doda jos 4GB. Za napajanje ne brini, taj LC POWER nece biti optrerecen ni 60%... Inace LC POWER napajanja nisu losa, veoma su tiha, hladna, imaju veliki 14cm kuler. Ako hoces nesto bolje uzmi OCZ 550W (ne znam tacnu oznaku) - 5500din. :: :: :: :: onda tju mu preporuchiti nekog kineza. :: :: bitno je samo da pri high-end raidovima ne pada jako fps..jer to onda netje slutiti na dobro:> ja ne znam da li vi raidujete i da li ste mozhda obratili pazhnju na fps pri nekom zahtevnijem boss fightu.. !? ali pri obichnom solovanju sumnjam da tje padati ispod 80-90 fps-a ? nadam se da ne ide ispod 50 fpsa u raidu... : :: :: za ram tjemo josh videti ali bi ja ipak ishao na varijantu sa 4gb-a i zbog OS-a i svega ostalog...a mozhda se spusti na 4850 pa to onda opet dodje to. :: :: puno hvala na konfiguraciji i savetima :: :: pozdrav :: :: :: :: edit: mozhda bi samo zamenio ovo napajanje za neko malo sigurnoje tipa corsair ili neshto tako od 450w po slichnoj ceni. :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.