Koja bi bila najjeftinija konfa koja bi imala matičnu sa DDR3 memorijom. Ostali zahtevi: min 2gb rama, proc amd athlon ii 240, grafa 4670. Kućište će biti verovatno LC Power 645B 420W.
Najjeftinija bi bila neka AMD X2 sa AM3 soketom...
23.10.2009. 18:27
status: user broj poruka: 2909
Mislim da si se malo zbunio...AMD Atloni ne podrzavaju DDR3,mozda si mislio na Fenome II...
Imas masu ploca koje podrzavaju DDR2 i DD3 memorije...Ali jedino sto ces dobiti je veca cena i performanse `na papiru`...I nista vise posto je razlika izmedju DDR2 i DDR3 jedino u ceni,a u performansama gotovo da je i nema...
Kao sto sam vise puta do sad rekao brzina DDR2 memorije moze da isprati apsolutno sve danasnje procesore i nikako ne moze biti usko grlo...RAM memorije su uvek isle ispred procesora i pojavljivale se pre nego sto su te performanse bile potrebne(pre nego sto je postojao procesor koji bi mogao da isprati tu brzinu)...Isti je slucaj i sa DDR3... Osim ako nisi primoran da uzmes platformu koja podrzava samo DDR3 memorije(Core i5 ili Core i7) nemoj bacati novac na to...Uzmi sebi DDR2 i ulozi preostali novac u nesto sto ti ce ti zaista poboljsati performanse...Ako ti racunar sluzi za igre ulozi taj novac u grafiku,ako je za rad u aplikacijama ulozi u procesor.
:: podrzavaju DDR3, i on je na Athlon II 240 mislio, napisao je gore. To su punokrvni AM3 procesori tako da podrzavaju DDR3 Izvinjavam se,nisam registrovao ii kao 2...Moja greska... Hvala na ispravci TheBear.
Hvala na savetima! Uzeću ih u obzir i ipak ću sačekati NG da kupim još bolju DDR2 konfu a ne istu sa DDR3 memorijom. btw konfa koju ću kupiti je u nekim od ovih tema koje sam ja postavio...
Razmisli i o GA-MA770-UD3 i Phenom II 550BE varijanti za DDR2. Otkljucas lako jos 2 jezgra i imas odlinu konfu. To sam uzeo bratu (ja sam zakleti intelovac) i kada sam testirao, ostavio sam sebi, a bratu dao moj Q8200 sa GA-EP35-DS3L. Toliko o mom omiljenom intelu!
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Dali si uspeo da otkljucas phenom,i jos vaznije osetis boost u aplikacijama(brzina extract-ovanja,rip-ovanja...).
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Razmisli i o GA-MA770-UD3 i Phenom II 550BE varijanti za DDR2. Otkljucas lako jos 2 jezgra i imas odlinu konfu. To sam uzeo bratu (ja sam zakleti intelovac) i kada sam testirao, ostavio sam sebi, a bratu dao moj Q8200 sa GA-EP35-DS3L :: Toliko o mom omiljenom intelu :: :: _______________________ :: Ja sam najpametniji.. :: ...kaze moj desetogodisnji sin :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.