Ajde hardware-rasi jedna pomoc oko izabira istog za server
Dakle ovako...Na lanu imam ~17 ljudi + wireless mnogo (~700) i naravno svima bi da izadjem u susret :D a para niotkuda :( Elem,da ne duzim ukratko sta ce biti na serveru od servisa i cemu ce server da sluzi: FTP (imajte u vidu da hardove imam 3 X 300gb i oni u ovu cenu ne bi trebalo da udju...nego napominjem zgor CPu i memorije koja to sve treba da "svari" ) cod2 dedicated server TS (team speak) server DC++ hub jabber i jos sitne zanimacije :D
Intel 2.8 fsb 800/ 1mb cache prescott na budjavom asus-u; 1gb rama gura 25 ljudi na battlefield2 serveru i nikad nije preko 40% opterecen. Izvuci neku paralelu sa cod2... mislim da je on manje zahtevan, a sto se tice ostalog, stavi neko sokocalo 300-400mhz, ipcap ili sl i to je to.
:: :: :: :: dual core :: :: Intel 2.8 fsb 800/ 1mb cache prescott na budjavom asus-u; 1gb rama gura 25 ljudi na battlefield2 serveru i nikad nije preko 40% opterecen. Izvuci neku paralelu sa cod2... mislim da je on manje zahtevan, a sto se tice ostalog, stavi neko sokocalo 300-400mhz, ipcap ili sl i to je to
Nemam mesta gajbi za jos jednu mashinu...dakle sve bi budzio na jednoj mashini...sada sam nesto pretumbavao...najverovatnije cu neke od gore pomenutih stvari staviti na se "vrti" na ruteru (celeron na 633) a ostatak ,zajedno sa co2 na tom serveru...
Hvala jos sam od nekih likova dobio isto resenje...tako da najverovatnije uzimam dual core
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.