da si procitao ceo post video bi sta covek trazi grafu cpu i plocu
Idu dve plavuse ulicom. Jednu udare kola druga se zvala Slavica!!!!!
:: 25000 tesko da ces sa tim napraviti gaming komp,tolko ti otprilike treba samo za grafiku i napajanj :: :: :: :: it`s not modding its life style :: ::
Ima dosta dobrih saveta, a zanima me zasto nema predloga za intelove core 2 duo processore, jel su toliko losiji od amd-a ili? I od ovih ploca sto ste naveli, da li imam neku mogucnost da u bliskoj buducnosti na njih stavim bolji procesor?
Iako sam onaj koji govori datreba uzeti Intel i nVidia komponente, za 25000 ne mozes dobiti pristojan Core 2 Duo (45nm) sa plocom i grafom... a ovako ti je sve AMD u paketu! Ne vidim sta fali i ovom Phenom-u II x 2 ili x3 zavisi za koju se konfu odlucis!
Edit: Ova sto sam ti ja naveo je AM3 ploca tako da naravno da imas mogusnosti za nadogradnje!
:: Ima dosta dobrih saveta, a zanima me zasto nema predloga za intelove core 2 duo processore, jel su toliko losiji od amd-a ili? I od ovih ploca sto ste naveli, da li imam neku mogucnost da u bliskoj buducnosti na njih stavim bolji procesor ::
Imaš intelovu 7xxx seriju koja je malo lošija u igrama od ph X3 i ph x2 (http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/phenom-athlon-ii-x2_9.html) a zajedno sa nekom intel pločom tek toliko skuplja da nikakvu 4870 ne možeš da uglaviš u 25000, a grafička je ubedljivo najbitnija za igre.
Ok razumeo sam, pitanje za intel sam postavio cisto da vidim neke komentare. Gledao sam neke konfiguracije koji su drugi ljudi trazili da im se sastavi, pa sam primetio da svi tipuju najvise na AMD PH x2 ili x3 pa sam zato pitao vezano za intel.
Ovo sto ste mi ponudili sa AMD PH x2 ili x3 i grafickom 4850 mi u principu odgovara, ako je zaista toliko efikasna to cu i da uzmem.
Jos imam i pitanje za napajanje, da li je pristojno da uz to uzmem napajanje od 500W ili mozda je pozeljno uzeti 600w ako ne i jace. Za to me zanimaju komentari, razmisljao sam da uzmem Chieftec CHP-500A-BULK Power Supply A120, ATX 500W, v.2.3. 12cm Fan, Active PFC, Bulk ako ima neko neki bolji predlog bilo bi pozeljno.
Ipak bi trebalo da ideš na 4870, razlika je osetna u odnosu na 4850 a uklapa se u budžet. Taj chieftec će biti dobar.
:: Ok razumeo sam, pitanje za intel sam postavio cisto da vidim neke komentare. :: Gledao sam neke konfiguracije koji su drugi ljudi trazili da im se sastavi, pa sam primetio da svi tipuju najvise na AMD PH x2 ili x3 pa sam zato pitao vezano za intel :: :: Ovo sto ste mi ponudili sa AMD PH x2 ili x3 i grafickom 4850 mi u principu odgovara, ako je zaista toliko efikasna to cu i da uzmem :: :: Jos imam i pitanje za napajanje, da li je pristojno da uz to uzmem napajanje od 500W ili mozda je pozeljno uzeti 600w ako ne i jace. :: Za to me zanimaju komentari, razmisljao sam da uzmem Chieftec CHP-500A-BULK :: Power Supply A120, ATX 500W, v.2.3. 12cm Fan, Active PFC, Bulk ako ima neko neki bolji predlog bilo bi pozeljno :: :: Hvala jos jedno ::
ubedljivo najbolja kombinacija...Samo nemoj BULK napajanje,to je najsiromasnija verzija napajanja koja postoji...Inace zvanicna informacija je da je najveci broj ``otkljucanih`` x2 procesora pretvorenih u x4 procesore upravo na BIOSTAR plocama... Oduvek sam govorio da je BIOSTAR neka zlatna sredina po kvalitetu,ceni,i onome sto pruza za tu cenu...Za prosecnog,ne previse zahtevnog korisnika vise nego pristojan brand...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: bi bilo :: :: Phenom ll X2 550 :: Biostar TA790GXB :: Powercolor HD4870 512M :: :: To te izadje 25250 dinara :: :: A bilo koje napajanje od 450W ce odraditi posao,moj predlog ide na OCZ 500W SX :: :: Aloha :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Sluzimo narodu :) Zemo ja nenaglasavam napajanja,jer mislim da su ljudi vec shvatili da bez brenda nema nista.A ko uzme frontier,ANS,REX,Codegen..,sa ovakvim komonetama,tom pomoci nema.A ni njegovom kompu u buducnosti.
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: ubedljivo najbolja kombinacija...Samo nemoj BULK napajanje,to je najsiromasnija verzija napajanja koja postoji...Inace zvanicna informacija je da je najveci broj ``otkljucanih`` x2 procesora pretvorenih u x4 procesore upravo na BIOSTAR plocama... Oduvek sam govorio da je BIOSTAR neka zlatna sredina po kvalitetu,ceni,i onome sto pruza za tu cenu...Za prosecnog,ne previse zahtevnog korisnika vise nego pristojan brand.. :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: bi bilo :: :: :: :: Phenom ll X2 550 :: :: Biostar TA790GXB :: :: Powercolor HD4870 512M :: :: :: :: To te izadje 25250 dinara :: :: :: :: A bilo koje napajanje od 450W ce odraditi posao,moj predlog ide na OCZ 500W SX :: :: :: :: Aloha :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: ::
AMD Phenom II X3 720 Triple-Core 2.8GHz/7.5MB 64Bit Black Edition 9134.10 GIGABYTE GA-MA770-UD3 rev.2.0 PCI-e/DualDDR2/SATA2/RAID 6017.76 POWERCOLOR ATI Radeon HD5750 PCI-e 1GB DDR5/DP/2xDVI/HDMI/128bit 11,283.30
Nisam siguran kakav je powercolor sto se tice hladjenja i kvaliteta, ali ATI 5750 je sigurno fenomenalna kartica... Ona je u rangu sa ATI 4850, odnosno GTS250, negde je jaca cak i od ATI 4870... zavisi u kojoj rezoluciji igras i od igrice... Ako mozes dodaj jos 1000din i imash ATI 5770, ona je vec jaca od ATI 4870... Moja preporuka je ako ne zuris, sacekaj jedno mesec dana da padne cena novim ATI karticama, davati sad po 10 000din za kartice koje ce za koji mesec kostati mnogo manje je bacanje para...
Naravno ovde su visoke rezolucije (1920x1200) tako da ovaj test nije pravo merilo, tj sigurno se bolje pokazuje u manjim rezolucijama zato sto ima 128 bita...
Kupio sam Maticna ploca: Gigabyte GA-MA770-UD3, AMD 770, sAM2+, DDR2 1200, PCI-E, firewire Procesor: AMD Phenom II X3 720, 2.8GHz Box Black Edition Graficka: MSI R4850-2D512-OC VGA PCI-E 512MB GDDR3 ATIRadeonHD4850, Core 640MHz, Mem. 1986+MHz, 2xDVI, HDMI, Rainbow Six Games Napajanje: LC POWER SUPERSILENT 600W LC6600 V2.2 Memorija: 2x Kingston 800 DDR2 2GB Hard disc: WD 500GB 32MB CD rom: LG super multi
Imam sad jedan veliki problem...Napajanje za maticnu plocu u glavnom ima ulaz sa cetiri rupice. Ova ploca ima 8 rupa. Moje napajanje ima kabl sa 4 i sa 6. Kada ubacim onaj sa 6, racunar se ne pali, a kada ubacim sa 4, racunar se upali, ali mi pisti. Kada nista ne ubacim i upalim racunar, po izgledu sve radi, ali nemam sliku na monitoru i racunar ne mogu rucno da ugasim. Da li znate u cemu je problem?
:: :: Kupio sa :: Maticna ploca: Gigabyte GA-MA770-UD3, AMD 770, sAM2+, DDR2 1200, PCI-E, firewir :: Procesor: AMD Phenom II X3 720, 2.8GHz Box Black Editio :: Graficka: MSI R4850-2D512-O :: VGA PCI-E 512MB GDDR3 ATIRadeonHD4850, Core 640MHz, Mem. 1986+MHz, 2xDVI, HDMI, Rainbow Six Game :: Napajanje: LC POWER SUPERSILENT 600W LC6600 V2. :: Memorija: 2x Kingston 800 DDR2 2G :: Hard disc: WD 500GB 32M :: CD rom: LG super mult :: :: Imam sad jedan veliki problem...Napajanje za maticnu plocu u glavnom ima ulaz sa cetiri rupice. Ova ploca ima 8 rupa. Moje napajanje ima kabl sa 4 i sa 6. Kada ubacim onaj sa 6, racunar se ne pali, a kada ubacim sa 4, racunar se upali, ali mi pisti. Kada nista ne ubacim i upalim racunar, po izgledu sve radi, ali nemam sliku na monitoru i racunar ne mogu rucno da ugasim. Da li znate u cemu je problem :: :: Hvala u napred
Na krajevima konektora pise CPU1 i CPU2...Ili samo 2x4 pin konektora jedan pored drugog...Ubodi ta dva na plocu.
PS. Nemoj tako da se zezas i da ukljucujes sve sto mozes da uglavis,crci ce ti ploca...Procitaj uputstvo pre nego sto pocnes bilo sta da `bodes`,uputstva tome sluze...Ako ni tad nisi siguran sta radis pozovi nekog ko zna i neka ti poveze.
Dobar post(smiren),ja sam se frapirao sa ovim sestopinskim!
@hotfix:sad jos ubodi taj kockasti u grafu i ide kriza al uzivo. Ako uspes da nadjes 2 kockasta(posto ih to napajanje ima)i da ih spojis,pa potom ubodes u taj osmopinski kod procesora i ne upali se,racunaj da si polozio.A mislim da bi i Ginis-a trebao da kontaktiras,jer ovo je zavidna brzina sagorevanja.
A sto ti je to trebalo?
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Sad bas nesto razmisljam,postoji sansa da je nisi amin-ovao,vec je samo bios zaglupio.
Povezi sve kako bog zapoveda,i raskaci hard i optiku,i onda ga upali. Ako je nisi sprzio,moces da udjes u bios.Posle toga ga ugasi,vrati hard i optiku,i probaj sa njima.
Aloha
ako niste upuceni u trenutne cene onda nemojte ljudima da savetujete nista...
Za 10500din ima 4870...
:: Asus M4A785D-M Pro 6.51 :: Asus EAH4850 Matrix 512MB 10.78 :: AMD Phenom II x2 550 Black Edition 7.79 :: :: Sve ukupno 25.080 dinara.. :: :: Ovaj Phenom II koliko sam primetio po netu se otkljucava ko besan ima cak i tema ovde na Berzi pa se raspitaj malo o tom :: :: Sto se tice napajana moja preporuka OCZ ModXstream 500W i bice dosta! : :: :: *cene su po cenovniku A*om Computers- :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722 :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.