Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Kupiti ili ne, pitanje je sad
STRANA 1 OD 1
JOSILENKO Kupiti ili ne, pitanje je sad 15.10.2009. 20:19 T20989

status: user
broj poruka: 1013
Verovatno uzimam i7 920, za rendering mi treba. Vidim da je sa HT ukljucenim brzi vise od duplo od Q6600 na defoult kloku. Good enough for me. Trebaju mi saveti za:

1)ploca, memorija, napajanje, kuciste, hladjenje... dakle nista fensi, sminkerica dodaci, providne stranice, titanijumske felne :) nikakvo pro*eravanje. Stabilna pouzdana masina za sto manje para. Bax jos ranije preporuci ASUS P6T. Vidim da ima razne varijante, SE, deluxe itd? Hladjenje cu mozda kasnije da uzmem (ako mi ovo premasi budzet) ali treba mi napajanje koje bi ga poguralo
2)grafa. Samo za MAX mi bitno, dakle direct 3D. Igrice me ne interesuju.
3)soket za i7 920, sta je sa njim, nikad mi nisu bili jasni intelovi soketi? Jel on ide u penziju ili sta? Malo mi bezveze da dajem 200e za plocu a da nemam opciju da kasnije stavim jaci procesor. Pricalo se da ce da izadju i5 sa HT na nekom standardizovanom soketu, i da ce ploce da budu dosta jeftinije od i7 920. Ja ne vidim da se to desilo. Sad se pominju i i7 6-jezgrasi za sledecu godinu, na koji soket pa oni idu?
4)sve u svemu da li je ovo pametan tajming za kupovinu ovakvog kompa?
5)rodjeni burazer studira u Italiji i vraca se za Novu Godinu. Jel moze da se ustedi na necemu ako mi tamo kupi neku komponentu?
6)ako ovde i sad uzmem sve ovo, koliko ce me izaci bez monitora i HDD? Jel ima sanse za 650-700e?
JOLE
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Re 15.10.2009. 20:44 #149291

broj poruka: 7285
Proveri mail.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mikac962 Re: 15.10.2009. 21:20 #149308

broj poruka: 555
U slicnoj sam dilemi i ja. Zbog toga sam malo gledao razne testove po netu i ovako sada izgleda moje misljenje. Necu reci da sam u pravu, ali...
Za procesor 920 - socket 1366 izasao je jedan jedini chipset X58 i to pre skoro godinu dana. Posle toga nista vise. Samo su proizvodjaci ploca na istu temu napravili po 5-6 ploca neke osakacene, a neke nabudzene da se pitas cemu sve to.
Novi chipset P55 je skoro izasao i on pokriva socket 1156 za koji je napravljeno vise procesora i i5 i i7. i5 bi trebalo da bude nesto kao Celeron, a i7 socket 1156 nesto kao srednja klasa, dok socket 1366 kao high end.
Licno mislim da je chipset X58 spreman za penziju i da za njega i socket 1366 nece izaci nista novo i bice tesko nadograditi racunar u takvoj kombinaciji.
Sto se tice brzine, nazalost postoje samo testovi predvidjeni za igrace, a ne i za ozbiljne korisnike kao sto si ti. Po njima malu prednost ima chipset P55 i i7 860 procesor u odnosu na chipset X58 i procesor i7 920. Ovrklokuju se priblizno isto, sto mislim da tebi nije bitno. Mala prednost X58 chipseta je sto podrzava tripl memoriju i moze biti od znacaja kod renderinga. Mislim da je juce neko pisao da mu render radi bolje u ovoj `starijoj` kombinaciji harvera nego u novijoj.
Ne znam da li ti ovo nesto znaci da se lakse prelomis, ali se nadam da ce ti jos neko dati neko svoje misljenje i na kraju ce odluka biti samo tvoja.

DaSickSyst @Jole 15.10.2009. 21:37 #149313

broj poruka: 2909
Zvoni ti postar na gmailu.

DaSickSystem

Ishmerish Re: @Jole 15.10.2009. 21:48 #149316

A da nisam trazio tvoj mail po celoj berzi boga nema da bi se javio.

Sta kazes za moj laicki predlog Jole-tu?

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Zvoni ti postar na gmailu
::
:: DaSickSystem
JOSILENKO @DSS 15.10.2009. 22:23 #149331

Jedino sto mi je stiglo na mali je

`Znaci kupujes Ci7`

JOLE

DaSickSyst Re: @DSS 16.10.2009. 00:09 #149391

:: Jedino sto mi je stiglo na mali je
:: `Znaci kupujes Ci7
:: JOL
Stigo ti je sad malo opsirniji...

DaSickSystem
DaSickSyst Re: Re: @Jole 16.10.2009. 00:13 #149393

:: A da nisam trazio tvoj mail po celoj berzi boga nema da bi se javio
:: Sta kazes za moj laicki predlog Jole-tu
Nije mi poslao tvoj predlog...Ali pratio sam tvoje postove i verujem da je dobar:))

Poz Ishmerish.

DaSickSystem
Ishmerish Ne 16.10.2009. 01:07 #149416

brinem se ja za gaming,vec cisto da vidim kako mi idu profesionalne.

Aloha

:: :: A da nisam trazio tvoj mail po celoj berzi boga nema da bi se javio
:: ::
:: :: Sta kazes za moj laicki predlog Jole-tu
:: Nije mi poslao tvoj predlog...Ali pratio sam tvoje postove i verujem da je dobar:)
:: Poz Ishmerish
Ishmerish Ne 16.10.2009. 01:07 #149417

brinem se ja za gaming,vec cisto da vidim kako mi idu profesionalne.

Aloha

:: :: A da nisam trazio tvoj mail po celoj berzi boga nema da bi se javio
:: :: Sta kazes za moj laicki predlog Jole-tu
:: Nije mi poslao tvoj predlog...Ali pratio sam tvoje postove i verujem da je dobar:)
:: Poz Ishmerish
JOSILENKO Re: Ne 16.10.2009. 02:53 #149436

Pa manje vise gore dole slicne stvari ste mi rekli, cak i za ram memoriju (s`tim sto dss kaze moze i 1333)
Jedina razlika je sto mi je DSS preporucio za kuciste i napajanje 165e (kaze da dosta trosi i kad nije OC) a ti si reko da mogu da prodjem sa 5000 dinara za oba:)

JOLE

:: brinem se ja za gaming,vec cisto da vidim kako mi idu profesionalne
:: Aloha
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: :: A da nisam trazio tvoj mail po celoj berzi boga nema da bi se javio
:: :: ::
:: :: :: Sta kazes za moj laicki predlog Jole-tu
:: :: Nije mi poslao tvoj predlog...Ali pratio sam tvoje postove i verujem da je dobar:)
:: :: Poz Ishmerish
:: :: DaSickSystem
Ishmerish Jole 16.10.2009. 18:52 #149575

Proveri PTT Box

Aloha

JOSILENKO ... 16.10.2009. 20:32 #149609

nema potrebe da me ovde obavestavate da ste mi poslali mail. Mail proveravam mnogo cesce od pc berze...

JOLE

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs