konfiguracija za profesionalnu upotrebu - molim za savet
STRANA 1 OD 2
paja2007
konfiguracija za profesionalnu upotrebu - molim za savet
13.10.2009. 14:54
T20920
status: user broj poruka: 2
Molila bih vas za savet i preporuke u vezi sa kupovinom konfiguracije. Na netu ima toliko stvari da je tesko pohvatati a i nesto je izmedju redova pa je svaki komentar dobrodosao.
Dakle treba mi komp za posao. Cena je do 700e.
Koristicu komp za konstruisanje, projektovanje i modelovnje, dakle trebalo bi da je neki jaci procesor i puno rama da bi mogli da rade recimo AutoCAD 3D, CATIA, ProI i slicno.. Velicina min. 17`.
Pored ovoga, igrice ne igram, koristila bih i za klasicnu kucnu upotrebu - muzika, filmovi, net.
Ja zaista ne pratim bas hardver i uvek mi je muka kad dodje do kupovine racunara.
I da preferiram Intel, Core 2 Duo.
Eto, svasta sam ispisala, i vidite da vec imam neke kriterijume odredjene ali nikako da se odlucim.
samo samo i samo ddr3 na 1600 i plocu koja to podrzava kao GA-EP45T-Extreme ili slabija i neki quad core ako ne moze i dvojezgarni ali za tebe je bolji quad, a mozes imati i 20gb rama na 800 uzmi 4 gb na 1600 ima da jede sve, a pogotovu ako radis maya max catia, drug mi je masinac on radi u catia-i kad je kupio memoriju progledo je, enjoy
Obe konfiguracije ce ti zavrsivati posao najbolje moguce. Po meni je bolje da uzmes Core i5, sam CPU je jeftiniji za oko 1000din od Q9550, ploca isto kosta, ram je za oko 30% skuplja... Sto se tice grafike, jace ti ne treba, samo ako hoces mozes u mesto te ATI 4650 da stavish 9500GT, svejedno.
i7 920 obavezno, plocu ce ti ovde preporuciti, napajanje mozes neko malo kvalitetnije tipa OCZ Stealth XStream 500W, grafa ti nije bitna, nVidia grafa, tu gledaj sto jeftiniju, GTS250 nije losa, mada ima i boljih, kuciste po izboru, i memorija 2x2GB Kingston Hyper X 1600MHZ.
:: i7 920 obavezno, plocu ce ti ovde preporuciti, napajanje mozes neko malo kvalitetnije tipa OCZ Stealth XStream 500W, grafa ti nije bitna, nVidia grafa, tu gledaj sto jeftiniju, GTS250 nije losa, mada ima i boljih, kuciste po izboru, i memorija 2x2GB Kingston Hyper X 1600MHZ :: :: Pozdrav
Tesko da za 700e moze da uzme sve to. Cini mi se da je napisao da mu treba i monitor, ` velicina min. 17`... Jos ako stavi GTS250 i plocu (koju mora) X58 to ide preko 1000e...
Jeste to super masina, ali je i puno skuplja, sa monitorom izadje oko 880e, a on je covek napisao 700e... Mislim da ce i Corei5 biti vise nego dovoljan.
@paja2007 Ignorisi price `Neka uzme 9600GT,GTS250...Ovaj procesor ti se bolje klokuje...itd` 90% populacije na forumu ne moze da shvati da nekome ne treba jaka karta i da zaista postoje ljudi kojima je grafika nebitna,i svaka konfiguracija se svodi na to da ide sto bolja grafika i procesor koji se bolje overklokuje...Ako uzmes nesto od ovih grafika znaj da su te klinci sa foruma navukli da bacis novac...Ljudi ovde jos nisu naucili da razvrstavaju komponente/konfiguracije po nameni koriskika...Cast izuzecima.
Za CAD,MAX,Maya i sve programe koji 3D aplikacije,ako ne mozes sebi da priustis Nvidia Quadro ili ATI FireGL(a ti sa ovim budzeto ne mozes) uzmi najjeftiniju 128 bitnu karticu sa 256-512MB i imaces iste performanse u aplikacijama kao i sa gejmerskom katricom od 300+ evra...
Tebi je za udoban rad bitan: 1.Procesor i ram memorija, 2.Pouzdana maticna ploca, 3.Kvalitetan monitor koji NEMA veliki kontrast (idealno bi bilo 1000:1)
ja sam za ovo prvu konfu sto je Plamen naveo jeste da prevazilazi budzet ali vredi tih 50jura vise...jedino je karta losija mozes da uzmes 4850 geinward ima u At*mu za 7200 (cinimi se da sam tu firmu video ovde na pcb)
:: Prava stvar za tebe je Core i5. :: :: INTEL i5-750 Core i5, 2.66GHz/2.50GT/s/8MB BOX 64bit 45nm 15,904.0 :: GIGABYTE GA-P55-UD3 P55 LGA1156/PCI-e/DualDDR3/SATA2 10,101.2 :: PATRIOT 4GB (2x2GB) DDR3 1600MHz Viper II Series Extreme CL7 8274.4 :: ASUS EAH4650/DI/512MD2, DDR2 128 bit, 600MHz, DVI-I 4543.1 :: WD Caviar Blue 640GB/WD6400AAKS,7200rpm, 16MB,S-ATA2 5373.0 :: NAPAJANJE OCZ 500W StealthXStream PSU/12cm fan/PFC 5587.9 :: THERMALTAKE Soprano RS200 nowindow/black/noPSU 4835.7 :: SAMSUNG 21.5` 2243SN/1920x1080/5ms/300cd/m2/DC 15000:1 13,110.1 :: DVD-RW 3.00 :: :: Cena: 750 :: :: Ovo ti je najnovija platforma a i jedna od najacih. Kasnije, kad padne cena DDR3 memorijama dodaj samo josh 4GB i to je to.
Ovakve postove takodje ignorisi: `Ja sam za ovo prvu konfu sto je Plamen naveo jeste da prevazilazi budzet ali vredi tih 50jura vise...jedino je karta losija mozes da uzmes 4850 geinward ima u At*mu za 7200 (cinimi se da sam tu firmu video ovde na pcb)`
Ovo je skolski primer sta tebi NE TREBA...Ljudi ne citaju postove i to da si napisala da ti ne treba za igre,vec iz dana u dan ponavljaju istu pricu...Ovo je klasicna gejmerska kartica...
Sa 4850 ce ti se racunar vise grejati,trositi vise struje,biti dosta bucniji,naravno skuplji,a performanse u radu u aplikacijama ce ti zbog toga biti slabije...
Takodje da dopunim svoj prethodni post pre nego sto pocne lista gejmerskih kartica... NE TREBA TI:38x0,47x0,48x0,8800,9600,9800,GTS250,GTX260,275,280,285,295...Tj ovo je za tebe cisto bacanje para... Verovatno sam ispustio neku,ali sve sto prelazi 45 evra izbegavaj.
Ja sve cekam hoce li se neki profesionalac javiti i usput se smejem ovim Crysis konfama. Dali bi mogla da uzme za te pare polovnu GL 7700?
@pata:Sta god covek kaze,ti poslusaj.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: Ovakve postove takodje ignorisi :: `Ja sam za ovo prvu konfu sto je Plamen naveo jeste da prevazilazi budzet ali vredi tih 50jura vise...jedino je karta losija mozes da uzmes 4850 geinward ima u At*mu za 7200 (cinimi se da sam tu firmu video ovde na pcb)` :: :: Ovo je skolski primer sta tebi NE TREBA...Ljudi ne citaju postove i to da si napisala da ti ne treba za igre,vec iz dana u dan ponavljaju istu pricu...Ovo je klasicna gejmerska kartica.. :: :: Sa 4850 ce ti se racunar vise grejati,trositi vise struje,biti dosta bucniji,naravno skuplji,a performanse u radu u aplikacijama ce ti zbog toga biti slabije.. :: Takodje da dopunim svoj prethodni post pre nego sto pocne lista gejmerskih kartica.. :: Ne treba ti:38x0,47x0,48x0,8800,9600,9800,GTS250,GTX260,275,280,285,295...Tj ovo je za tebe cisto bacanje novca.. :: Verovatno sam ispustio neku,ali sve sto prelazi 45 evra izbegavaj :: :: :: DaSickSystem
Mogao sam ja da ubacim 8400GT, pa da ispadne 700 evra bez monitora, ali i on ce sigurno nekada odigrati neku igru.
Pozdrav!
:: Intel Core i5....................................................170 evr :: GA EP55-UD3...................................................105 evr :: 2x2GB DDR3 Kingston PC1333(KVR1333D3N9/2G)........75 evr :: WD Caviar Blue 500GB/7200/16MB..........................43 evr :: GAINWARD GeForce 9500GT 512MB SilentFX..............44 evr :: ViewSonic VA2216w 22` 1680x1050, 2000:1 300cd.......140 evr :: Pioneer DVR-215D..............................................18 evr :: Chieftec 550W (APS-550S)....................................60 evr :: CoolerMaster Elite 332.........................................35 evr :: :: Ukupno: 690 evra :: :: @paja200 :: Ignorisi price `Neka uzme 9600GT,GTS250...Ovaj procesor ti se bolje klokuje...itd :: 90% populacije na forumu ne moze da shvati da nekome ne treba jaka karta i da zaista postoje ljudi kojima je grafika nebitna,i svaka konfiguracija se svodi na to da ide sto bolja grafika i procesor koji se bolje overklokuje...Ako uzmes nesto od ovih grafika znaj da su te klinci sa foruma navukli da bacis novac...Ljudi ovde jos nisu naucili da razvrstavaju komponente/konfiguracije po nameni koriskika...Cast izuzecima :: :: Za CAD,MAX,Maya i sve programe koji 3D aplikacije,ako ne mozes sebi da priustis Nvidia Quadro ili ATI FireGL(a ti sa ovim budzeto ne mozes) uzmi najjeftiniju 128 bitnu karticu sa 256-512MB i imaces iste performanse u aplikacijama kao i sa gejmerskom katricom od 300+ evra.. :: :: Tebi je za udoban rad bitan :: 1.Procesor i ram memorija :: 2.Pouzdana maticna ploca :: 3.Kvalitetan monitor koji NEMA veliki kontrast (idealno bi bilo 1000:1 :: :: :: DaSickSystem :: ::
Pa to je kad ne citate sta neko pise... Za pocetak nije `covek`, nije `on` nego je ONA. A o grafickim karticama koje preporucujete i pored naznake da je za POSAO i to opisano sa kojim ce se aplikacijama sluziti... O tome da ne pricamo.
Ako ste se svi toliko uzvrpoljili da pomognete i svuda trpate nos onda se bar potrudite da ne lupate
@paja poslusaj savet DaSick-a
:: Mogao sam ja da ubacim 8400GT, pa da ispadne 700 evra bez monitora, ali i on ce sigurno nekada odigrati neku igru :: :: Pozdrav!
Provalio sam da je ona, samo svi pisu u muskom licu pa i ja, a igrice svako igra. DaSickSyst je sam naglasio da se zacudio koliko je bolji i7 920 od i7 860 u renderingu, a gde i5 malo bolji Q9550, osnovna svrha i5 je za neku home upotrebu, dok je i7 920 za aplikacije koje traze mnogo procesorske snage tipa Cad, 3DS Max.
Pozdrav!
:: Pa to je kad ne citate sta neko pise... Za pocetak nije `covek`, nije `on` nego je ONA. A o grafickim karticama koje preporucujete i pored naznake da je za POSAO i to opisano sa kojim ce se aplikacijama sluziti... O tome da ne pricamo :: :: Ako ste se svi toliko uzvrpoljili da pomognete i svuda trpate nos onda se bar potrudite da ne lupat :: :: @paj :: poslusaj savet DaSick- :: :: :: Mogao sam ja da ubacim 8400GT, pa da ispadne 700 evra bez monitora, ali i on ce sigurno nekada odigrati neku igru :: :: :: :: Pozdrav!
Necu preporuciti ni jedno parce hardware-a, samo cu dati jednu napomenu. Kada je graficka karta u pitanju za ovakvog korisni-ka-cu, treba preporuciti karticu sa boljim opengl-om. U ovom trenutku to nisu ATI kartice. I ako ih ja iz neznanog razloga vise volim, u ovom slucaju treba gledati neku jeftiniju Nvidiju.
:: Provalio sam da je ona, samo svi pisu u muskom licu pa i ja, a igrice svako igra. DaSickSyst je sam naglasio da se zacudio koliko je bolji i7 920 od i7 860 u renderingu, a gde i5 malo bolji Q9550, osnovna svrha i5 je za neku home upotrebu, dok je i7 920 za aplikacije koje traze mnogo procesorske snage tipa Cad, 3DS Max
Ne,Gile...Ja to NIKAD nisam rekao.
Rekao sam da sam se iznenadio koliko je Core i7 brzi od C2Q i PII X4...
Nikad nisam rekao da je Core i7 920 neuporedivo brzi od Core i7 860!
Core i7 je brzi u 3D aplikacijama od Core i5 zbog hyper Threading-a i Ci7 jeste bolja varijanta,ali nema sanse da se uklopi u 700 evra(sa monitorom). Dok je Core i5 brzi od C2Q i sada se mogu naci 1156 ploce po priblizno istoj ceni kao i 775,tako da razlika u ceni Q9650 i Core i5 konfiguracije vrlo mala i opravdava razliku u performansama.
Da je bilo jeftinijih 1156 ploca sa 6 ram slotova uzeo bih bez razmisljanja Core i7 860...Ali su me cekali poslovi gde sam morao da radim rendering slika u velikoj rezoluciji i sa puno emitera,tako da bi mi 4 ram slota (8GB) bilo malo ili knap...Zato sam uzeo Core i7 920.
Samo ovaj fajl vuce 6GB rama za vreme rendera,ako mi je ukljucen u pozadini MAX (sa ovim fajlom) to je jos dodatnih 2-3GB,+Win 7 fajlovi na kraju dodje negde oko 9-10GB-a rama...I to je jedini razlog zbog koga sam se odlucio za 1366 soket.
:: :: Provalio sam da je ona, samo svi pisu u muskom licu pa i ja, a igrice svako igra. DaSickSyst je sam naglasio da se zacudio koliko je bolji i7 920 od i7 860 u renderingu, a gde i5 malo bolji Q9550, osnovna svrha i5 je za neku home upotrebu, dok je i7 920 za aplikacije koje traze mnogo procesorske snage tipa Cad, 3DS Max :: :: Ne,Gile...Ja to NIKAD nisam rekao. :: :: Rekao sam da sam se iznenadio koliko je Core i7 brzi od C2Q i PII X4.. :: :: Nikad nisam rekao da je Core i7 920 neuporedivo brzi od Core i7 860! :: :: Core i7 je brzi u 3D aplikacijama od Core i5 zbog hyper Threading-a i Ci7 jeste bolja varijanta,ali nema sanse da se uklopi u 700 evra(sa monitorom) :: Dok je Core i5 brzi od C2Q i sada se mogu naci 1156 ploce po priblizno istoj ceni kao i 775,tako da razlika u ceni Q9650 i Core i5 konfiguracije vrlo mala i opravdava razliku u performansama. :: :: Da je bilo jeftinijih 1156 ploca sa 6 ram slotova uzeo bih bez razmisljanja Core i7 860...Ali su me cekali poslovi gde sam morao da radim rendering slika u velikoj rezoluciji i sa puno emitera,tako da bi mi 4 ram slota (8GB) bilo malo ili knap...Zato sam uzeo Core i7 920 :: :: http://img63.imageshack.us/img63/5676/capturediskoteka01q.jp :: :: Samo ovaj fajl vuce 6GB rama za vreme rendera,ako mi je ukljucen u pozadini MAX (sa ovim fajlom) to je jos dodatnih 2-3GB,+Win 7 fajlovi na kraju dodje negde oko 9-10GB-a rama...I to je jedini razlog zbog koga sam se odlucio za 1366 soket :: :: :: DaSickSystem
Citiram samog sebe:`Neverovatno mi je na ovom linku da je Ci7 870 ovoliko sporiji od i7 920...`
Molim te da se ne pozivas vise na moje postove,pre nego sto protumacis sta sam hteo da kazem...Isto radis i u ovoj temi spamujes iz dosade....
Ja i sad kazem da ne verujem u to... Kad kazes da je nesto neverovatno znaci da u to ne verujes...A ne da potvrdjujes istinitost toga... Celu narednu stranu izbacujem testove koji pokazuju da taj test nije tacan....I sad sam od jednom potvrdio?Sta je tebi?
Reci cu ti ono sto sam ti rekao vise puta do sad,ali nikako da dopre to do tebe: Nemas nista od toga sto ces postovati bez veze i ljudima davati savete koji nemaju veze sa onim sto su pitali....Vrtis jednu istu plocu iz teme u temu...A i ja ponavljajuci ti ovo sve cesce... Pazljivo procitaj sta neko pita i odgovori mu ako znas,ako ne znas nemoj nista postovati...Vidim da ovo ne mozes da razumes,ali te jos jednom molim da se potrudis.
Mani se vise spamovanja...Ako ti je toliko dosadno gledaj neki film,slusaj muziku,uzmi citaj nesto...
Ja prvo nisam hteo nikakvu svadju da pocnem, nisam spamovao jer ni sam nemam vremena a bas sam zapamtio da si ti to negde pomenuo da je i7 920 u tom renderu jaci od i7 870, u kom kontekstu ne znam, ali na kraju zakljucak je da je jaci od i7 920 od i7 870. Procitam uvek sta se trazi, samo mi je malo abnormalno da u takvu konfiguraciju ide toliko slaba graficka, ipak neka grafa srednje klase. A ta Silent nvidia 9500 grafa ne da se greje nego. Izvini ako sam te na neki nacin uvredio :).
Pozdrav!
:: :: Pokusaj prvo da se setis pa pogledaj ovaj link :), na prvoj strani zadnji post :: :: :: :: http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=19923&forid=33&katid= :: :: :: :: A na osnovu ovog linka si to rekao :: :: :: :: http://www.guru3d.com/article/core-i5-750-core-i7-860-870-processor-review-test/1 :: :: :: :: Jesi li sad rekao :) :: :: :: :: Gile,sta je sa tobom :: Jesi li ti jeo bunike :: :: Citiram samog sebe:`Neverovatno mi je na ovom linku da je Ci7 870 ovoliko sporiji od i7 920... :: :: Molim te da se ne pozivas vise na moje postove,pre nego sto protumacis sta sam hteo da kazem...Isto radis i u ovoj temi spamujes iz dosade... :: :: Ja i sad kazem da ne verujem u to.. :: Kad kazes da je nesto neverovatno znaci da u to ne verujes...A ne da potvrdjujes istinitost toga.. :: Celu narednu stranu izbacujem testove koji pokazuju da taj test nije tacan....I sad sam od jednom potvrdio?Sta je tebi :: :: Reci cu ti ono sto sam ti rekao vise puta do sad,ali nikako da dopre to do tebe :: Nemas nista od toga sto ces postovati bez veze i ljudima davati savete koji nemaju veze sa onim sto su pitali....Vrtis jednu istu plocu iz teme u temu...A i ja ponavljajuci ti ovo sve cesce.. :: Pazljivo procitaj sta neko pita i odgovori mu ako znas,ako ne znas nemoj nista postovati...Vidim da ovo ne mozes da razumes,ali te jos jednom molim da se potrudis. :: :: Mani se vise spamovanja...Ako ti je toliko dosadno gledaj neki film,slusaj muziku,uzmi citaj nesto.. :: :: :: DaSickSystem ::
Uzmite konfiguraciju koju je DaSickSyst predložio. Možda je za pomenuti posao potrebno čak i više RAM-a.
@Gile Imam Phenom II 940 i 4Gb RAM-a, što je mid-high konfiguracija. A grafička? Grafička mi je integrisana 790GX i odlično mi završava posao. Bilo šta drugo bi bilo bacanje para. Ništa tu nije abnormalno.
Dobro da niste rekli bez `IBM-ovog Plavog Gena` nema nista od profi rada. Inace za dobar profi rad samo ATi kartica zato sto nema problema koji se ispoljavaju u radu sa nVidia proizvodima.
jel` moze i za mene `best buy` predlog (ploca, proc. i memorija u iste svrhe - 2d i 3d modelovanje - acad, soliworks, catia) samo ja sam AMD-ovac i voleo bih integrushu na ploci?
:: jel` moze i za mene `best buy` predlog (ploca, proc. i memorija u iste svrhe - 2d i 3d modelovanje - acad, soliworks, catia) samo ja sam AMD-ovac i voleo bih integrushu na ploci Moze...Samo nebi bilo lose da si rekao koliki ti je budzet...
X4 945 se pravi u dve varijante 125W i 95W,naravno bolje je da uzmes C3 steping koji je 95W TDP....Imaces iste performanse kao i C2,ali manje ce se grejati i ako planiras OC trebalo bi da doguras dalje sa C3...
OCZ je odlicna memorija i GA ploce su uvek lepo saradjivale sa njihovim modulima.
Ploca ima integrusu HD4200...Mada ne znam kako integruse rade sa CADom i OpenGL aplikacijama...
Skuplja varijanta:
AMD Phenom II X4 945.....................................140 evra GA-MA790X-UD4..............................................90 evra 4GB(2x2GB) DDR2 OCZ Platinum 1066MHz/CL5..........57 evra Nvidia 9500 ili ATI 4650 sa 512 MB obe katrice su 40-45 evra izabri sta ti je draze.
Ukupno: 327 evra.
Ja licno za aplikacije radije uzimam nvidia grafike,ali ako si navikao na ATI bolje se drzi njega...Jer i Nvidia i ATI imaju svoje mane,a prelazak sa jednog na drugog proizvodjaca moze biti neprijatan...Makar dok se ne naviknes na mane drugog.
Ova varijanta sa grafickom je samo zbog toga sto stvarno ne znam kako se ponasaju integruse u 3D aplikacijama,nikad mi nije palo na pamet da to testiram....Ipak je integrusa 64 bitna,a ove dve koje sam ti preporucio su 128 bitne...Tako da neka ovo bude neka rezervna varijanta,a ti ces na plocu sa integrusom svakako uvek moci da dodas grafiku ukoliko ti ne odgovara.
PS. Ja preferiram GA ploce....Uzimam ih za sebe i preporucujem ih drugima....Mnogi na forumu se nece sloziti samnom oko toga,tako da ako ti je draze mozes da uzmes Asus ili DFI sa istim cipsetom...Oba brenda su podjednako kvalitetna i neces pogresiti...
Stvarno mi deluje da ove nove integrisane grafike super rade posao, posto vec koristim plocu GA MA78G-DS3H. Igre, sem ponekad neku `staru dobru`, i ne igram, tako da jos nisam osetio potrebu za dodatnom grafikom. Hvala!
:: Varijanta sa integrusom: :: :: AMD Phenom II X4 945.....................................140 evr :: GA-MA785G-UD3H...........................................75 evr :: 4GB(2x2GB) DDR2 OCZ Platinum 1066MHz/CL5.........57 evra :: :: Ukupnio:272 evr :: :: :: X4 945 se pravi u dve varijante 125W i 95W,naravno bolje je da uzmes C3 steping koji je 95W TDP....Imaces iste performanse kao i C2,ali manje ce se grejati i ako planiras OC trebalo bi da doguras dalje sa C3.. :: :: OCZ je odlicna memorija i GA ploce su uvek lepo saradjivale sa njihovim modulima :: :: Ploca ima integrusu HD4200...Mada ne znam kako integruse rade sa CADom i OpenGL aplikacijama.. :: :: Skuplja varijanta: :: :: AMD Phenom II X4 945.....................................140 evr :: GA-MA790X-UD4..............................................90 evr :: 4GB(2x2GB) DDR2 OCZ Platinum 1066MHz/CL5..........57 evr :: Nvidia 9500 ili ATI 4650 sa 512 MB obe katrice su 40-45 evra izabri sta ti je draze :: :: Ukupno: 327 evra :: :: Ja licno za aplikacije radije uzimam nvidia grafike,ali ako si navikao na ATI bolje se drzi njega...Jer i Nvidia i ATI imaju svoje mane,a prelazak sa jednog na drugog proizvodjaca moze biti neprijatan...Makar dok se ne naviknes na mane drugog :: :: Ova varijanta sa grafickom je samo zbog toga sto stvarno ne znam kako se ponasaju integruse u 3D aplikacijama,nikad mi nije palo na pamet da to testiram....Ipak je integrusa 64 bitna,a ove dve koje sam ti preporucio su 128 bitne...Tako da neka ovo bude neka rezervna varijanta,a ti ces na plocu sa integrusom svakako uvek moci da dodas grafiku ukoliko ti ne odgovara :: :: PS :: Ja preferiram GA ploce....Uzimam ih za sebe i preporucujem ih drugima....Mnogi na forumu se nece sloziti samnom oko toga,tako da ako ti je draze mozes da uzmes Asus ili DFI sa istim cipsetom...Oba brenda su podjednako kvalitetna i neces pogresiti.. :: :: :: DaSickSystem :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.