Ne znam ko je upoznat sa mojom temom od prekjuče...komp je za igranje i ostalo...dobio sam sledecu ponudu: Gigabyte MA790XT-UD4P Phenom II 945 Kingston HyperX 2x2Gb DDR3, 1600Mhz, CL9 Gigabyte 4850 1Gb Zalman(hteo sam Sapphire, ali ortak najviše radi sa GB pa moze da mi sredi servis/zamenu u svako doba, ako bude nekih zezancija) WD Black 640Gb, 32Mb Samsung SH-S223B/BEBE CM Extreme Power RS500-PCAP-A3 500W CM Gladiator 600
Ukupno 700 evrića(za mene krucijalno-na rate). Hvala!!!
Jel ok da za početak stavim XP 64? Da ne bude problema sa driverima(imam Canonov nešto stariji skener i štampač, npr). Dok se Sedmica ne uhoda... Fiat iustitia, et pereat mundus
Pa kao sto sam kazes tebi je krucijalno sto je na rate,tako sam i ja platio komp kod lika kog znam mozda 2 hiljade vise nego sto sam mogao da nadjem ali sam mu zato otplacivao par meseci i servis mi je na 100 metara od kuce,doduse nikad se nista nije pokvarilo:) poenta mog krasnopisa je da to mozes mozda ali napominjem mozda da nadjes jeftinije 1-2-3 hiljade a to i nisu neke pare i posto nije na rate ne mozes ni da kupis... sad sam upao u neresiv rekurzivni problem...
Uzimaj,a Xp ili 7-ca stvar licnog ukusa,oba lepo rade pa kad ti dojadi XP instaliras 7-cu i eto veselja :)
Znam ja koji ti problem imaš: rešvaš sudoku i odgovaraš ovde.....pa iščašićeš mozak.
@Sub-Z Buy.
:: Pa kao sto sam kazes tebi je krucijalno sto je na rate,tako sam i ja platio komp kod lika kog znam mozda 2 hiljade vise nego sto sam mogao da nadjem ali sam mu zato otplacivao par meseci i servis mi je na 100 metara od kuce,doduse nikad se nista nije pokvarilo: :: poenta mog krasnopisa je da to mozes mozda ali napominjem mozda da nadjes jeftinije 1-2-3 hiljade a to i nisu neke pare i posto nije na rate ne mozes ni da kupis.. :: sad sam upao u neresiv rekurzivni problem.. :: :: Uzimaj,a Xp ili 7-ca stvar licnog ukusa,oba lepo rade pa kad ti dojadi XP instaliras 7-cu i veselja : :: :: ::
Je l` može jedna takva mašina i za mene? Mašina to je dobra, kupuj, ne razmišljaj. Što se Wina tiče, ja sam skinuo neki bagoviti XP x64 SP2, tako da na mojoj mašini nešto nije hteo da radi. Išao sam na njega baš zbog toga što imam dinosaurusa od štampača - HP Deskjet 840C koji mi i dan-danas, posle više od 8 godina, radi posao. Međutim, pošto XP nije radio kako treba, prešao sam na Win7 x64, koji nažalost nema drajver za moj štampač. Ali, tu je zato ćaletov laptop, pa se za štampanje šlepam preko njega.
Taj 840c sigurno radi na win 7 x64. Imam ovde 845c (praktično isti štampač) koji radi bez problema. Nema drajver u osnovnom paketu ali ga ima na win update.
:: Je l` može jedna takva mašina i za mene? :: Mašina to je dobra, kupuj, ne razmišljaj :: Što se Wina tiče, ja sam skinuo neki bagoviti XP x64 SP2, tako da na mojoj mašini nešto nije hteo da radi. Išao sam na njega baš zbog toga što imam dinosaurusa od štampača - HP Deskjet 840C koji mi i dan-danas, posle više od 8 godina, radi posao. Međutim, pošto XP nije radio kako treba, prešao sam na Win7 x64, koji nažalost nema drajver za moj štampač. Ali, tu je zato ćaletov laptop, pa se za štampanje šlepam preko njega :: :: :: May The Force Be With You! :: ::
:: Potpuno se slazem za grafiku.Naj jaca od svih 4850-tki koje sam imao,a bogami i naj hladnija :: :: Samo po mojim informacijama nepostoji 4850 1GB sa Zalmanom :: :: @Sub-Z:Ispravi me ako gresim :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: Nemas razloga da brines za graficku, imam istu sa 512 ddr3,i radi ko zmaj.I sto je najvaznije,ne cuje se.Zalman je odlicna stvar.. :: :: :: ::
Ako uzimaš tu grafičku, uzmi i regulator obrtaja(Titan TTC SC01, oko 300-350 dinara), jer se u fabričkoj varijanti čuje kao usisivač, pošto ventilator radi na 12V konstantno i ne može se usporiti softverski.
Inače je karta hladna za primer, ja imam verziju sa 512MB, već skoro godinu dana i zaista može biti gotovo nečujna kada se ventilator uspori. Razlika u temperaturama je oko 3-5 stepeni u korist rada na 12V.
Ovako totalno usporena, ako se dobro sećam, nije prešla 63°C pod punim opterećenjem ni pri sobnih 35, tako da je stvarno ``zahvalna``, nema greške.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.