Ljudi treba mi pomoc oko odabira konfiguracije,elem mom prijatelju je potreban novi racunar bez monitora ali do 100 eur...E sad ja sam u oglasima nasao par konfiguracija pa me zanima misljenje kakvi su i da li vredi uopste ih kupovati.
AMD 2400+ ploča DDR 512MB, HDD 80GB, DVD Combo, floppy Radeon 9200, 56K midi ATX i 17, tastatura, miš, 2.1 zvučnici, kompletan, 90 EUR.
AMD Athlon XP 2100+, ploča Asus A7V8-X, ram 512MB, HDD 60GB, grafička Ati 9200, 128MB, DVD, monitor Samsung 17, 80 EUR.
Mada ako nekog ne mrzi moze i da proba da sastavi konfiguraciju do 100 eura(znam da je tesko ali jbg nema covek para a potreban mu je jako racunar),sve sto treba jeste da moze da se normalno ode na net,slusa muzika i gledaju filmovi.
to su polovne masine i treca je najjaca,ali ja tako nesto ne bi kupio,skupio bi pare i za 150-160- e kupio GANC NOV komp sa integrisanom grafikom,uz koji dobijes garanciju tri godine,jer jace od toga tvom drugu ne treba,a novo je novo...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: :: Ljudi treba mi pomoc oko odabira konfiguracije,elem mom prijatelju je potreban novi racunar bez monitora ali do 100 eur...E sad ja sam u oglasima nasao par konfiguracija pa me zanima misljenje kakvi su i da li vredi uopste ih kupovati :: :: AMD 2400+ ploča DDR 512MB, HDD 80GB, DVD Combo, floppy Radeon 9200, 56K midi ATX i 17, tastatura, miš, 2.1 zvučnici, kompletan, 90 EUR :: :: AMD Athlon XP 2100+, ploča Asus A7V8-X, ram 512MB, HDD 60GB, grafička Ati 9200, 128MB, DVD, monitor Samsung 17, 80 EUR :: :: INTEL Celeron 2.4GHz, 2x512 DDR, 2x40GB HDD, nVidia GeForce 7600 Silent 128-bit, DVD-RW Pioneer, 80 EUR :: :: Hvala unapred!:D
Dakle, sa ovakvim savetima ćeš otići u pm pre nego si krenuo. Prvo, nepismenost u čitanju pa onda u poznavanju komponenti. Ovako: tražiš konfe bez monitora, ali obe prve (AMD) su SA monitorom uključenim u cenu. Drugo: celeron na 2.4 je slabiji od Duron-a na 1100Mhz a kamoli od Athlon-a. Upravo, taj procesor je pravi pravcati kreten od procesora kojeg je uvek i uvek prodavalo sledeće: neznalice se pecaju na visinu takta i ime Intel. A pokvareni trgovci su ga još nazivali i `pentijum IV`.... A uistinu je bio i u trenutku pojavljivanja sramotna 2 koraka iza svega što postoji. Zato tu idu 2 harda - mala i kilava, verovatno maxtori, i, ono jedino što valja, giga rama i nešto bolja grafulja nego 9200 ali svejedno nedostatna za nove igre... Dakle, nepoznanica je da li to sve stvarno radi, koja je ploča u pitanju kod prve konfe (neki shit čim nije naznačeno ime?), i, može li se kako izbeći monitor da se skine cena a za razliku ubaci još 512MB DDR1. Ako ploča nije neki krš, ja bi išao na prvu konfu ali isto tako i na drugi, sve je to slično. Na treću ne bi ni pljunuo, jedino izvadio grafulju i module....
Pomesao si nesto...To o cemu ti pricas je Celeron 1,7ghz,ovaj 2.4ghz jeste slab,ali je ipak osetno bolji od tog Celerona 1.7ghz...Sve u svemu covek je pitao koja od tri ponudjene konfe,i koju god da kupi svejedno je s` obzirom na namenu kompa!!!Za to sto njemu treba komp je dovoljan i Celeron 450mhz i 128 mb ram-a ako cemo realno....Spor hard...Kakve nebuloze pa ne juri on performanse... I za tvoju informaciju danas sam igrao najnoviju igru Prototype,na Intelu 3.0ghz SINGLE core,i 7600gs silent!!!!!!
:: Dakle, sa ovakvim savetima ćeš otići u pm pre nego si krenuo :: Prvo, nepismenost u čitanju pa onda u poznavanju komponenti :: Ovako: tražiš konfe bez monitora, ali obe prve (AMD) su SA monitorom uključenim u cenu :: Drugo: celeron na 2.4 je slabiji od Duron-a na 1100Mhz a kamoli od Athlon-a. Upravo, taj procesor je pravi pravcati kreten od procesora kojeg je uvek i uvek prodavalo sledeće: neznalice se pecaju na visinu takta i ime Intel. A pokvareni trgovci su ga još nazivali i `pentijum IV`.... A uistinu je bio i u trenutku pojavljivanja sramotna 2 koraka iza svega što postoji. Zato tu idu 2 harda - mala i kilava, verovatno maxtori, i, ono jedino što valja, giga rama i nešto bolja grafulja nego 9200 ali svejedno nedostatna za nove igre.. :: Dakle, nepoznanica je da li to sve stvarno radi, koja je ploča u pitanju kod prve konfe (neki shit čim nije naznačeno ime?), i, može li se kako izbeći monitor da se skine cena a za razliku ubaci još 512MB DDR1. Ako ploča nije neki krš, ja bi išao na prvu konfu ali isto tako i na drugi, sve je to slično :: Na treću ne bi ni pljunuo, jedino izvadio grafulju i module... :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Znaci koliko sam ja vas razumeo,3. nikako da ne gledam.a da biram izmedju 1. i 2. i da skinem monitor za manju cenu.Sad samo ostaje da pozovem ovu prvu dvojcu da vidim u kakvom su stanju konfiguracije,mada sam pravo da vam kazem vise nade polagao da mi neko predlozi neku konf. ali koliko vidim previse sam ocekivao...Hvala obojci:D
P.S. Naravno ovo ne znaci da trebate da prestanete da mi dajete predloge i po mogucstvu konfiguracije:D
Ja prodajem celu masinu sa monitorom za 80e,bez monitora 60e ako te zanima,znaci radice sve te poslove sto si nabrojao. A jaci je od tih konfiguracija,provereno zbog jace gaficke u tom rangu.
Amd Athlon 1Ghz 512 sd rama ati radeon 9600 256mb hard disk Maxtor 40gb monitor LG 17` crt dvdrw + cdr - 2 cd roma Tv karta,mrezna karta,zvucna karta,floppy,mis,tast,slusalice.
Gowno od 1,7Ghz je samo još veće gowno na 2,4Ghz. Imao sam to na poslu... excell tabela je veliki problem za tog kretena od procesora. Pentium IV je bio kreten prema Athlon-u bez obzira na takt.... a keleraba, okljaštreni taj isti pentium, stvarno je bila sramota (previše je okljaštrena).... pogledaj review-e ili, kupi sebi taj treći sklep, baš je povoljan...
Novo? Novi Athlon II najjeftiniji, najjeftinija integrisana AMD ploča i ram-a i hdd-a koliko moš` da platiš i imaš najbolje.... e, na kućištu, optici i periferijama ne dobijaš toliko jer nove koštaju mnogo više nego što ih posle cene u polovnim konfama... Doco, ne ljuti se, nisi ti psihijatar pa da se razumeš u kretene.... keleraba, kreten.... a nekad bio moj prvi procesor x86... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Paaa,ja nisam nikad rekao koja vrsta doktora sam ja...hm,mozda i jesam psihijatar
:: Doco, ne ljuti se, nisi ti psihijatar pa da se razumeš u kretene.... keleraba, kreten.... a nekad bio moj prvi procesor x86.. :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.