:: Za to mogu da odvojim 18000-20000 dinar :: :: Ovo ostalo vec imam :: :: Graficka je ATI 4850 1g :: Napajanje LC555 :: Memorija Kingston 2gb x2 80 :: :: Hvala unapred ::
Razlog: Nikako nebi investirao u Sockel koij je zastareo (Sockel 775 je zato zastareo, posto nece biti novih procesora za taj Sockel...), cak bi preporucio AM3, ali posto imas vec DDR2-Memorije, predlozio sam ti AM2+ - Sockel. Isto nebi investirao u Dual-Core Procesor, kao sto je Dzoni665 predlozio, posto ce buduci Software biti (bolje) optimirani za Quad-Core-Prozesore. (izvinjavam se ako sam napravio greske...posto zivim vec dugo u austriji imam problema sa nasim jezikom)
Kazes zastareo,pa je mu zato i preporucio plocu i cpu u skadu za grafikom i memorijom koji su takodje `zastareli`.
:: Ja bi tebi preporucio ovako :: http://www.pcberza.rs/komponente/maticne-ploce-socket-am3-am2-amamd-785/1316 :: MSI 785GTM-E45, AMD 785G, VGA, PCI-Ex16, DDR2, SATA2, RAID, SB7.1, GLAN, HDMI, USB2.0, mATX (Socket AM2+) za 6.566 Din :: http://www.pcberza.rs/komponente/procesori-socket-am2-am2am3-phenom-ii-x4-quad-core/1198 :: AMD Phenom II X4 920, Quad Core (2,80GHz), 8MB, BOX (Socket AM2+) za 13.034 Din :: :: To ti je zajedno 19.600 :: :: Razlog: Nikako nebi investirao u Sockel koij je zastareo (Sockel 775 je zato zastareo, posto nece biti novih procesora za taj Sockel...), cak bi preporucio AM3, ali posto imas vec DDR2-Memorije, predlozio sam ti AM2+ - Sockel. Isto nebi investirao u Dual-Core Procesor, kao sto je Dzoni665 predlozio, posto ce buduci Software biti (bolje) optimirani za Quad-Core-Prozesore. (izvinjavam se ako sam napravio greske...posto zivim vec dugo u austriji imam problema sa nasim jezikom :: :: http://www.sysprofile.de/id96788 (moj najbolji drug^^ :: http://www.computerbase.de :: http://geizhals.at :: ::
pa zasto bi investirao u nesto zastarelo, kada bi mogo da investira u novije komponente i da ih kombinuje za njegovim starim komponentama. Mislim da ce u buducnosti AMD prezentovati procesore za AM2+ i onda ce moci da promeni samo procesor (mozda ce trebati samo jedan BIOS-update)
Ali sad sam upravo uvideo da sam napravio malu gresku uvezi maticne ploce, moram da se naucim da radim na ovoj stranici ^^
Zasto bi uzimao Phenom II 920 kad moze lepo da uzme Phenom II 955... Jeste da je cena 13 000din (mada cisto sumnjam... dok se ne pozove nista nije sigurno) ali ja bih pre iso na noviji phenom... Mislim da ce mu i Phenom II X3 720 biti dovoljan...
nije jos uvek zastarela, to je aktuelna serija Atijeva, dok za koji dan ne izadje HD5000.... Valjda je 23. septembra datum izlaska. I svakako je bolje uzeti X3 720 nego E8400...
Mislim da ce mu i Phenom II X3 720 biti dovoljan... -> i ja isto
Sigurno, u pravu si, PhII 955 kosta 2000 Din. vise, maticna ploca je kompatibilna sa AM3-procesorima (http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=A770DE%2b&s=), to je dobra alternativa. A i PhII 720 je super predlog, stim sto je cak i mozda moguce aktivirati sva 4 Core-a, u sustini bi onda dobio jedan PhII 925 za cenu od PhII 720...
@TheBear
I svakako je bolje uzeti X3 720 nego E8400... -> i ja isto mislim...
U pravu si, performance od HD5870 i HD5850 (DX11) treba po nekim prvim testovima da bude jako dobar, ali cene ce se krecu oko 225 Eura za HD5850 odnosno 330 Eura za HD5870.
Ovako... Posto izmedju GIGABYTE GA-770-UD3 i GA-MA790X-UD3P nema velike razlike sto si tice performansi,stabilnosti... moj predlog je Phenom II 955 + GA-770-UD3 = 21 000din Ova 790 ima noviji chipseti i northbrigde ali realno gledano nema tu razlike izmadju 790 i 770... Obe ploce su fenomenalne pa ti sam odluci koju kombinaciju planirash...
E sada cu se iznabadati da neprave bubnjeve od mene!!!
Ajde molim te prosvetli me kako to nema razlike izmedju 770 i 790?
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Ovako... Posto izmedju GIGABYTE GA-770-UD3 i GA-MA790X-UD3P nema velike razlike sto si tice performansi,stabilnosti... moj predlog je Phenom II 955 + GA-770-UD3 = 21 000din Ova 790 ima noviji chipseti i northbrigde ali realno gledano nema tu razlike izmadju 790 i 770... Obe ploce su fenomenalne pa ti sam odluci koju kombinaciju planirash.. :: :: ::
blackbomb: bravo biseru, ko zna gde si ti gledao, na zvanicnom GIGABYTE sajtu pise da podrzava Phenom II 955... Ti nisi gledao UD3 nego DS3...
Ishmerish: razlika... hehehe... ovako, ralika je u southbrigde, norhbridge i chipsetu... itd... sto se tice razlike u realnom radu, hmm... pa nema je... testovi kazu da je razlika oko 3-5% sto je nista...
Samo mi reci ti si stavio obe pored sebe i testirao?Ili nikada u zivotu nisi imao AMD AM2/AM2+/AM3 platformu(maticnu).
Sve se bojim da je ovo zadnje.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: blackbomb: bravo biseru, ko zna gde si ti gledao, na zvanicnom GIGABYTE sajtu pise da podrzava Phenom II 955... Ti nisi gledao UD3 nego DS3... :: :: Ishmerish: razlika... hehehe... ovako, ralika je u southbrigde, norhbridge i chipsetu... itd... sto se tice razlike u realnom radu, hmm... pa nema je... testovi kazu da je razlika oko 3-5% sto je nista... :: :: ::
Hehe... Citao sam po mnogim casopisima, forumima, sajtovima da nema razlike (tip Guru 3D, Toms hardware, benchmark, svet kompjutera... ) Koristio sam dve GIGABYTE GA-770-UD3 ploce u kombinaciji sa 7750+ i Phenom II 920 i super je ploca. Takodje sam koristio (tj drugar je kupio pre neki dan) MSI 790GX plocu + AMD phenom II 955 i takodje je dobra ploca. Razliku nisam video, tj znam da je nema. A jesi li ti testirao? Znam, pustio si neki benchmark program tipa 3D mark i dobio 100-500 bodova vise sa 790GX ili koji frame u igrici i to znaci da ima razlike... hehe :)
Sta da ti kazem kad sve znas,citas me kao Kafkin Proces.
Samo ti citaj SK i dok god ti umnobolni Kuzma puni glavu,nema da brines.A to sto bi pola ljudi ovde moglo da pise isti(i to mnogo bolje)to nije bitno.
:: Hehe... Citao sam po mnogim casopisima, forumima, sajtovima da nema razlike (tip Guru 3D, Toms hardware, benchmark, svet kompjutera... ) Koristio sam dve GIGABYTE GA-770-UD3 ploce u kombinaciji sa 7750+ i Phenom II 920 i super je ploca. Takodje sam koristio (tj drugar je kupio pre neki dan) MSI 790GX plocu + AMD phenom II 955 i takodje je dobra ploca. Razliku nisam video, tj znam da je nema. A jesi li ti testirao? Znam, pustio si neki benchmark program tipa 3D mark i dobio 100-500 bodova vise sa 790GX ili koji frame u igrici i to znaci da ima razlike... hehe : :: :: ::
Ocigledno da mi nisi odgovorio na pitanje... Ovamo kao `nikad nisi probao plocu, jel si ih stavio jednu do druge` hehe... Dobar si, sl put kad pocnesh nesto to i zavrsi... toliko od mene...
@Dzoni665 moj predlog je i dalje: ASRock A770DE+, AMD 770 (Socket AM2) a procesor (zavisi kolko si spreman da investiras): PhII X3 720, ili PhII X4 955, ili PhII X4 945 sa 95W, ali taj ovde na sajtu nemogu pronaci. Samo jos da spomenem, cak sam citao da jedan PhII X2 550 moze da se pretvori u PhII X4 prilikom modificiranja BIOS-a...ako te interesuje, sigurno mozez naci neke stranice, de je to tacno opisano, ja bi mogo samo da ti dam nemacki sajt koj to opisuje, ali mislim da to nebi puno pomoglo...kolko znam, nije tesko...to sto bi tako ustedeo, mogo bi da investiras u hladnjak za CPU (to je samo jedna idea...)
Pa zar ti nisam sve rekao,ja sam ubedjen da ti nisi ni video zglavno ovo sto si napisao da si imao/imas.A ako mislis da mene lazes,e to je vec tvoj problem.
Lupas ko Maksim po divizij i posle ocekujes da sa tobom udjem u ozbijlan(konstruktivan)razgovor.Kakve veze ima (po tebi neki tamo) 3D mark sa plocom???
Kako ocekujes da biloko ko se iole razume u hardver prica sa tobom kad ti je privi argument Toms Hw(boziji lazovi),a posle i svet kompjutera koji po recima svog urednika nije namenjen boljim poznavaocima Hw-a.
:: Ocigledno da mi nisi odgovorio na pitanje... Ovamo kao `nikad nisi probao plocu, jel si ih stavio jednu do druge` hehe... Dobar si, sl put kad pocnesh nesto to i zavrsi... toliko od mene... :: :: ::
Citao sam da je za OC 790 cipset daleko bolji od 770, i da Phenom II X2 550 moze da se pretvori u Phenom II X4 (sto kaze skYeYe). A verovatno je i bolji u testovima. Sto noviji cipset to bolje, tu nema filozofije.
RESISTANCE IS FUTILE
:: Hehe... Citao sam po mnogim casopisima, forumima, sajtovima da nema razlike (tip Guru 3D, Toms hardware, benchmark, svet kompjutera... ) Koristio sam dve GIGABYTE GA-770-UD3 ploce u kombinaciji sa 7750+ i Phenom II 920 i super je ploca. Takodje sam koristio (tj drugar je kupio pre neki dan) MSI 790GX plocu + AMD phenom II 955 i takodje je dobra ploca. Razliku nisam video, tj znam da je nema. A jesi li ti testirao? Znam, pustio si neki benchmark program tipa 3D mark i dobio 100-500 bodova vise sa 790GX ili koji frame u igrici i to znaci da ima razlike... hehe : :: :: ::
...upravo to, 790 chipset sa kombinacijom South Bridge-a SB750 je daleko najbolja trenutno kombinacija za AMD...
OC je veci u odnosu na osatale chipsetove, a i stabilnost je mnogo veca...
Po meni je najbolje da ides na AMD Phenom II 955BE i neku 790FXB sa SB750 Chipsetom plocu... A vezano za otkljucavanje jezgara procesora, kako vreme prolazi, sve su manje nade za to, tako da pazi sta uzimas...
Pozz...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 750W
:: Citao sam da je za OC 790 cipset daleko bolji od 770, i da Phenom II X2 550 moze da se pretvori u Phenom II X4 (sto kaze skYeYe). A verovatno je i bolji u testovima. Sto noviji cipset to bolje, tu nema filozofije.
Decko je zesce (Plamenko) istripovan Pusti decka neka se tripuje da je neki HW GURUS Vidis da uziva dok ga tapsu po ramenu i zahvaljuju mu se na trudu, cesto je to samo uzaludan trud, posto sem toga sto zvuci uverljivo sa realnim stanjem stvari ono sto kaze nema nikakve veze. Bitno je da je njemu lepo a mozda ce nekad nauciti da ne treba svuda da se trti i sto je najvaznije stekne neko realno iskustvo u tematici koja ga ocigledno interesuje.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.