asus p5kpl/1600, intel e5200, 4x1gb kingston hyperx 1066mhz, hard disk wd 640gb caviar black 32mb cache, powercolor ati 4770, unapred hvala na misljenju!
Generalno sa njima imas dva problema.Prvi je da im je garancija dve godine a drugi da masovno crkavaju,e sada ako ti se isplati da za nizu cenu od hiljadu dinara non-stop imas problema sa doticnom uzmi je slobodno.
Ostatak masine nebih komentariso jer vidim da ides na budzet konfu i to je OK. Jedino bi ti mogli pomoci ako navedes koliko love mislis da odvojis za nju(da je mozda ne preplatis)?
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
obzirom da mi je monitor jos uvek slabije rezolucije ja vec na njoj igram sve najnovije igrice na ultra high,jbg znam i ja da ima i bolje ali je ovo nesto sasvim zadovoljavajuce za moje mogucnosti kao i mogucnosti vecine ljudi...
Ovako, grafa nije losa, ali za te pare imas bolji (4850) pocetna cena na berzi vidim 8150 dinara, a tu 4770 od 8450 dinara, e sad ako nadjes tu 4850 za 9000+ bolje uzmi 4770 nije prevelika razlika :), dalje bolje ulozi pare za procesor nego za 4GB rama, i ako uzimas bolje uzmi 2x2GB nego 4x1GB, pogledaj AMD odlicni procesori po slicnoj ceni, pogledaj kombinaciju AMD X2 550 i Gigabyte GA-MA770-UD3, ali takodje nije los niAMD x2 240, ako planiras na kasniji upgrade, znaci siguran si 100%, onda nadji neku plocu sa DDR3 i uzmi DDR3 ram, posto danas vecina ljudi bira DDR3 umesto DDR2 memorije (u nekim visokobudzetnim konfiguracijama 500+ evra :)).
Ploca ti nije najbolji izbor, bolje potrazi neku sa polimerskim kondenzatorima i p35 chipsetom umesto 31 chipseta. i 2x2GB je bolje nego 4x1GB. Ostalo OK. Svakako da postoji bolje od toga, ali kosta vise. Za novac koji si namenio za komp je ok konfiguracija.
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
iskreno, ja ovu konfiguraciju vec imam neko vreme i obzirom da imam jos uvek nazalost monitor u rezoluciji 1024x768, sve najnovije igre igram na maksimumu.Ja znam da postoje mnogo bolje konfiguracije jer i sam pratim sve vezano za kompjutere ali najprostija je stvar kad imas 1000 e da udjes i kazes dobar dan dajte mi sve najskuplje!Kartica 4850 jeste malo brza od moje ali mnogo vise struje trosi tacnije za nju bih trebao da kupim i novo napajanje a to jos uvek nemam nameru da uradim.Moja 4770 moze da se klokne i da bude istih performansi kao i 4850 a da opet trosi mnogo manje struje sto je meni jako bitno.U svakom slucaju hvala
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.