Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Predlozite...
STRANA 1 OD 1
Tiger Predlozite... 19.07.2006. 17:23 T2007

status: user
broj poruka: 53
Sta bi mi bila najbolja solucija, za maticnu, procesor i graficku, do 350e?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Garson RE 19.07.2006. 18:25 #7056

broj poruka: 736
Mislim da bi najbolja solucija bila Pentium D 805, 7600GS i neka Intel ploca koja podrzava najnovije Core Duo 2 procesore.Tako bi za godinu dana lako mogao u tu plocu staviti neki Core Duo 2 procesor.
Mozesh da uzmesh i npr. Athlon 64 3000+ AM2 (100e) i MSI K9N Ultra-2F nF 570 plocu (95e) i 7600GS (oko 120e).

Tiger Re: RE 20.07.2006. 13:01 #7065

:: Mislim da bi najbolja solucija bila Pentium D 805, 7600GS i neka Intel ploca koja podrzava najnovije Core Duo 2 procesore.Tako bi za godinu dana lako mogao u tu plocu staviti neki Core Duo 2 procesor
:: Mozesh da uzmesh i npr. Athlon 64 3000+ AM2 (100e) i MSI K9N Ultra-2F nF 570 plocu (95e) i 7600GS (oko 120e)
::
:
A jel ova ploca sa athlon-om podrzava Core duo? I jel mi bolje da uzmem tu ili neku Asus-ovu?
Garson Re: Re: RE 20.07.2006. 17:20 #7066

:: :: Mislim da bi najbolja solucija bila Pentium D 805, 7600GS i neka Intel ploca koja podrzava najnovije Core Duo 2 procesore.Tako bi za godinu dana lako mogao u tu plocu staviti neki Core Duo 2 procesor
:: :: Mozesh da uzmesh i npr. Athlon 64 3000+ AM2 (100e) i MSI K9N Ultra-2F nF 570 plocu (95e) i 7600GS (oko 120e)
:: ::
:: ::
:: :
:: A jel ova ploca sa athlon-om podrzava Core duo? I jel mi bolje da uzmem tu ili neku Asus-ovu?
Core Duo 2 je Intel procesor, naslednik Pentiuma 4 i nije kompatibilan sa AMD Athlon platformom.Potrazi neku jeftiniju Intel 975 plocu ili Intel 945 ali pre kupovine se raspitaj da li podrzava Core Duo 2.
dragojlo2 mozda.. 21.07.2006. 01:12 #7067

broj poruka: 718

Mozda je covek mislio na amd X2 ,da podrzava je , ali ne znam za fx(ako uopste ima neko da to moze da kupi).X2 je amd-ova verzija procesora sa dva jezgra i kako kazu bolji je i skuplji od intelovog core duo-a.
P.S. Tako kazu iako ja vise volim intel

Garson Re: mozda.. 21.07.2006. 01:45 #7068

:: Mozda je covek mislio na amd X2 ,da podrzava je , ali ne znam za fx(ako uopste ima neko da to moze da kupi).X2 je amd-ova verzija procesora sa dva jezgra i kako kazu bolji je i skuplji od intelovog core duo-a
:: P.S. Tako kazu iako ja vise volim inte
Pogreshno ti kazu.Iako sam fan AMD-a moram da priznam da je sa Core Duo 2 Intel oduvao AMD-a.AMD X2 je bolji od Intel dual core procesora prethodne generacije tj. Pentium D procesora iz serije 8xx i 9xx.
Tiger Re: mozda.. 21.07.2006. 17:35 #7073

:: Mozda je covek mislio na amd X2 ,da podrzava je , ali ne znam za fx(ako uopste ima neko da to moze da kupi).X2 je amd-ova verzija procesora sa dva jezgra i kako kazu bolji je i skuplji od intelovog core duo-a
:: P.S. Tako kazu iako ja vise volim inte
Jesam mislio na dvojezgarni amd, nego, kako da znam da li ploca podrzava takav procesor?
dragojlo2 moguce... 21.07.2006. 23:41 #7075

broj poruka: 718
moguce je da je intel core duo oduvao amd jer ova informacija kojuja imam i nije bas najsvezija , a buduci da nisam u stanju da ulozim u to pa se ni ne zanimam intenzivno , ali bravo za intel ako je tako bar ce biti zanimljivo dalje...
Nego da se vratimo na odgovor tigeru .

X2 (oznaka za dvojezgarni amd) podrzavaju sve ploce sa socketom 939 i am2 oznakom ,a uzmi obavezno neku sa nforce chipset-om.Savetujem ti bas nforce 570 ultra za am2 jer su one druge za sli ,a po meni su bezveze jer su ti dve kartice uvek slabije od jedne jace ,a obicno su i skuplje od jedne jace.
Am2 su novije od 939 i podrzavaju sve od Semprona do fx-a(najjaci amd procesor) ,osim chipseta nforce 550 koji nema podrsku za fx. Sto se tice konkretnih modela poslushaj druge jer ne favorizujem nikoga .(mozda dfi,asus,msi , gigabyte itd.)
ajd` u zdravlje!

Tiger ... 22.07.2006. 15:10 #7080

Ja sam mislio da uzmem Asus A8N-E, Athlon na 3000, i 6600GT, sad videh da ovi kazu da je bolje mozda 7600GS. Jel bolje? I jel ova ploca dovoljno dobra?

mrlja o plochi 22.07.2006. 19:08 #7086

broj poruka: 299

AUSU A8N-E je dobra tiha i pouzdana plocha, ponekad se desi da probifla cooler na bridge-u ali inache je skroz OK ... kupi uz nju i sata II HDD i uzivaj u brzini, mada bih ti preporuchio neku plochu sa ddr2 ramom poshto tje uskoro pocheti da smanjuju proizvodnju DDR rama jer se prelazi na DDR2 memoriju pa tje biti skuplja a loshija memorija (vetj sada je DDR2 ram jeftiniji), kao sto sada SD ram ima na trzishtu visoku cenu iako loshe performanse...
a to bi znachilo AM2 procesor i DDR2 ram (ako je rech o AMD -u) ...
a ako volish tih rachunar... onda obavezno AMD ... intel radi na mnogo vetjim frekvencijama pa se mnogo vishe i greje....
imam serversko kutjishte sa 3 kulera (bushnije od sita), a poshto nemam klimu u stanu .... sada ne moze da se zivi od buke ako ne ukljuchim asus-ovu opciju za tihi rad kulera... sto opet dovodi do vetjeg zagrijavanja north bridge-a poshto se obara broj obrtaja kulera a on duva u dotichni...
itd...
sve o hladjenju .. bi potrajalo ...
bem ti intel i kad sam ga kupio... radi odlichno, ali buka!!!!
nadam se da tje da zahladni uskoro :)))))))
znachi sve u svemu ...
moze ta plocha radi besprekorno kod 5-6 ljudi koje znam .. i ako je uzmesh NEMOJ instalirati nVidia firewall .. manje tjesh se nervirati...
ali razmisli o AM2 sto ti je Garson rekao, mada ja lichno ne volim MSI kad su matichne ploche u pitanju... jako losha iskustva imam...
Tiger nezna vise nista 23.07.2006. 14:12 #7093

Totalno sam se sludeo... Nemam pojma sta sada da uzmem...

mrlja udri brigu na veselje 23.07.2006. 16:49 #7094

broj poruka: 299

oba kompa su OK ..
to sto si mislio da kupish je OK ...
ovo sve spada u kategoriju ŠBBKBB
(cuveno ... sta bi bilo kad bi bilo)
znash kako je...
ja obichno kazem sta mislim da bi bilo najpametnije....
i obichno ne budem poslushan...
dakle kupi:
plocha
MSI K9N Platinum, nForce 570 Ultra, (socket AM2), 2x PCI-E x16, 4xDDR2, SATAII, RAID, Dual GLAN, 7.1 sound, IEEE1394, ATX 124.00 Microsystems
telefon 011/32.83.007
procesor
AMD Athlon 64 3000+ Box, Socket AM2 (940pin), DDR2/667 dual channel support 95.50
ili chak AMD AM2 SEMPRON 2800 BOX 64BIT

koliko vidim na pcberzi da je to jedina kod nas pristojna plocha AM2
mada svi prodavci se ne oglashavaju... ostale su ili preskupe ili integrisane...

ili to sto si mislio..
a8n-e sa athlon64 3000+

svakako tjemo mi ovde za 15 dana misliti da je bolja kupovina necheg drugog...
i svako tje imati neki drugi "pametan plan za tebe"
tako da ne razmishljaj previshe ...
ovo je virtelna kategorija ...
sve dok ne pokushash da kupish plochu sa nekim prastarim bridge-om ..
dakle ... plocha sa pci-e -om da bude i sve je ok....

ZvekiSU Moj predlog... 23.07.2006. 18:18 #7095

broj poruka: 5

Možda bi ti, u tom slučaju, ovo najviše odgovaralo... :

- AMD ATHLON 3800+ X2 S939 (220 EUR),
- ECS NFORCE4-A939 (nForce4,AMD64_939,4DualDDR,PCI-E,4SATA/RAID,5.1,GbLAN) (50 EUR) i
- Inno3D nVidia GF FX 7600GS 256MB DDR-SDRAM PCI-E Tvout DVI (90 EUR)

* Znači, sve ukupno 360 EUR...a, po ovim cenama možeš ih nabaviti kod mene...

P.S. Nadam se da nisam prekršio pravila malih oglasa...
Ukoliko jesam, molim obrišite red sa (*), hvala
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs