Pozdrav svima i unaprijed hvala na odgovoru. Zanima me neka konfiguracija do nekih 500-550 eura, po mogućnosti intelova. Ono na šta stavljam akcenat je overclocking, znači konfiguracija bi trebala da bude optimizovana za OClocking, ali da je prilično dobra i za rad bez istog. Što se tiče stvari koje radim na računaru to bi bile: web developing, programiranje (windows), video i audio obrada (s` vremena na vrijeme), i igranje najnovijih naslova. Računar koji sada posjedujem ne funkcioniše dobro, međutim imam Hard Disk od 640 GB koji bih mogao da iskoristim. Znači treba mi preporuka za: 1. Procesor (bilo bi poželjno Quad Core) 2. Matična 3. Ram (4GB, 800Hz je ok) 4. Grafička 5. Hard Disk (ovo je manje-više nebitno, znači neki do 500gb) 6. Napajanje i kućište 7. Hlađenje
Sada, ja ne vjerujem da bih mogao od hlađenja da uzmem išta osim onog običnog za ovoliko novca, ali bi isto trebalo da bude prilično dobro, jer, kao što sam rekao, vjerovatno ću overclockovati mašinu. Napajanje bi takođe trebalo da bude prilično jako i kvalitetno.
Ova masina ce u potpunosti ispunjavati sve tvoje zahteve osim OC-a, trebalo bi ti josh 50e. Sa ovom plocom ces moci solidno da overklokujesh procesor ali ako trazis neki max, tj da idesh do granice izdrzljivosti procesora treba ti malo skuplja ploca sa 8-faznim napajanjem za procesor (cini mi se da i ovo ploca ima 8-fazno napajanje). Npr mozes uzeti ASUS P5Q / P5Q-E ili neku DFI sa P45 chipsetom. Ja posedujem GIGABYTE P43 plocu i sa njom teram E7300 opusteno na 3,8GHz iako ona ima 4-fazno napajanje procesora, ali ipak je ovaj Q9550 Quad procesor i kad se OC vuce vise struje. ATI 4870 je sasvim dovoljna. Kasnije dodaj OCZ Vendetta 2 kuler. Napajanje je super, povoljna cena, kvalitet, veoma je tiho i ne greje se uopste, ima 14cm kuler... Takodje i kuciste je super... Sve u svemu extra masina, samo razmisli o ploci, ako hoces max da izvuces iz procesora onda svakako neka bolja ploca, a ako hoces npr da ga teras na 3,8Ghz i ova ploca ce ispuniti to.
Sacekaj I5 za nekih pola meseca, eventualno mesec dana ce se pojaviti, a davace bolje performanse od Q9550 po verovatno nizoj ceni (2000-3000 dinara max po sadasnjim cenovncima :)).
Prvo, hvala mnogo svima koji su odvojili dio svog vremena da iznesu predloge :) Ono na šta bih ja htio da stavim akcenat je da neću tjerati procesor do granica izdržljivosti. Kada sam rekao OClocking, mislio sam na nešta tipa: Sa 2,83GHz na recimo 3.2Ghz, otprilike. Takođe, želio bih da naglasim da ću računar ako budem uzimao uzimati tek za nekih mjesec dana, ali sam želio na vrijeme da počnem sa raspitivanjem.
`Mislim da će ti trebati više para ako tražiš `jako, brzo i kvalitetno`.` Da, svjestan sam ja toga (koliko para toliko i muzike), mada sam mislio da 550 eura dovoljno.
`Ova masina ce u potpunosti ispunjavati sve tvoje zahteve osim OC-a, trebalo bi ti josh 50e. Sa ovom plocom ces moci solidno da overklokujesh procesor ali ako trazis neki max, tj da idesh do granice izdrzljivosti procesora treba ti malo skuplja ploca sa 8-faznim napajanjem za procesor (cini mi se da i ovo ploca ima 8-fazno napajanje).` Da, kao što sam sad napomenuo, ne planiram da izvlačim procesor do maximuma, to bi bilo znači neki manje ekstremni OC-ovi. `Npr mozes uzeti ASUS P5Q / P5Q-E ili neku DFI sa P45 chipsetom. Ja posedujem GIGABYTE P43 plocu i sa njom teram E7300 opusteno na 3,8GHz iako ona ima 4-fazno napajanje procesora, ali ipak je ovaj Q9550 Quad procesor i kad se OC vuce vise struje.` Ja trenutno imam Asus P5B, i moram priznati da i nisam nešta zadovoljan. Doduše, moja trenutna konfiguracija nije baš optimizovana za OClocking (450W napajanje, Intel(R) Core(TM)2 CPU 6420 @ 2.13GHz procesor, matična Asus p5b sa Intel P965 čipsetom) ali nisam na ovom procesoru mogao da izvučem više od 2.4?! Ono što ne bih znao što se tiče ove tvoje konfiguracije je, grafička. Jel ista ok za igranje nekih novjih naslova i sl? Kada završim ovaj post, pokušaću da pronađem par review-a.
`Sacekaj I5 za nekih pola meseca, eventualno mesec dana ce se pojaviti, a davace bolje performanse od Q9550 po verovatno nizoj ceni (2000-3000 dinara max po sadasnjim cenovncima :)).
Pozdrav!` Ma nije frka da sačekam uopšte, pogotovo ako bih mogao da uzmem nešta za manje para a bolje.
`AMD Phenom II X3 720 BE, 2.8GHz Box Cena: 9.730 din. Asus M4A78-AM Cena: 4.920 din.
I nije kratak sa lovom ,sve igrice cu raditi super.` Hm... :) Iz nekog razloga ja bih radije uzimao Intel, jer, čuo sam da je isti dosta bolji za OC, itd itd.
`a Plamenova ploca za Intel ostaje .Ako covek bas preferira Intel.
Intel Core2Quad Q8200, Box, 2.33GHz...
Cena: 11.870 din` Ne bih `bježao` ni od ovog procesora, definitivno.
U svakom slučaju hvala svima na odgovorima, očekujem i dalje predloge :)
Edit: evo sada gledam ovaj I5 procesor, i moram priznati da mi se sviđa. Brzina je prilično veća, a cijena dosta manja. Tako da bih vjerovatno njega sačekao.
pa to je smesan overklok,podici procesor za manje od 400 mhz od default vrednosti...Pa to moze svaki Amd procesor bez i najmanjeg dizanja voltaze... Intel se kupuje za ekstremniji overklok od ovog...A svaka Intel konfiguracija je uvek skuplja od Amd konfiguracije jednake snage... Razmisli dobro da li vredi dati 50-ak eura vise na Intel masinu,a realno neces je klokovati ni pola od onoga koliko moze da istrpi?!?!
Posto neces da OC procesor do maksimuma onda ova ploca ce super odradjivati posao (P5QL-E). Procesor nek ostane isti, posto je veoma dobar a ta razlika od 50e nije velika (Q8200). ATI 4870 tera sve najnovije igrice u punom sjaju, nemoj oko toga da brinesh. Nemoj da bacash pare na skuplje kartice tipa GTX260 ili ATI 4890 zato sto ce uskoro izaci nove serije pa ce samim tim te kartice kostati mnoogo jeftinije. Ova ATI ima svoju pravu cenu koja nije toliko velika u odnosu na sta nudi.
Evo, ovaj I5 ima veoma dobar OC potencijal, recimo I5 750 radi na 2.67GHZ dok vidim da u ovom testu moze da ide i do 4GHZ. I5 je trenutno bolji jer Intel napusta 775 socket, pa je samim tim I5 isplativiji ako se ide na neki kasniji upgrade.
:: pa to je smesan overklok,podici procesor za manje od 400 mhz od default vrednosti...Pa to moze svaki Amd procesor bez i najmanjeg dizanja voltaze... Intel se kupuje za ekstremniji overklok od ovog...A svaka Intel konfiguracija je uvek skuplja od Amd konfiguracije jednake snage... Razmisli dobro da li vredi dati 50-ak eura vise na Intel masinu,a realno neces je klokovati ni pola od onoga koliko moze da istrpi?!?
Pa ajde, ako smatrate da će mašina moći da više izdrži, nije frka da se OC-uje :) Još bolje :) Inače, intel više volim, jednostavno, tako da nije OC jedini razlog. :)
`Posto neces da OC procesor do maksimuma onda ova ploca ce super odradjivati posao (P5QL-E). Procesor nek ostane isti, posto je veoma dobar a ta razlika od 50e nije velika (Q8200). ATI 4870 tera sve najnovije igrice u punom sjaju, nemoj oko toga da brinesh. Nemoj da bacash pare na skuplje kartice tipa GTX260 ili ATI 4890 zato sto ce uskoro izaci nove serije pa ce samim tim te kartice kostati mnoogo jeftinije. Ova ATI ima svoju pravu cenu koja nije toliko velika u odnosu na sta nudi.` Ok, imam pitanje oko ploče, jel na njoj neće moći da se instalira i5? Jer ovi će valjda koristiti LGA 1156 sockete? Ne znam tačno koji je na njoj. Ja bih više volio da malo sačekam (nekih još ~15ak dana) pa da uzmem i5 ? Mislim, to bi trebalo da je neka bolja opcija?
`Evo, ovaj I5 ima veoma dobar OC potencijal, recimo I5 750 radi na 2.67GHZ dok vidim da u ovom testu moze da ide i do 4GHZ. I5 je trenutno bolji jer Intel napusta 775 socket, pa je samim tim I5 isplativiji ako se ide na neki kasniji upgrade.` Da, to sam i ja vidio. Baš jedan od razloga što bih uzimao i5 je taj neki lakši prelazak na i7 ili tako neki procesor, ako se za time ukaže potreba kasnije.
Na plocu za Q8200 ne mozes da stavis i5 procesor jer su drugaciji socketi, za Q8200 je 775, a za I5 je 1156.
Pozdrav!
:: :: pa to je smesan overklok,podici procesor za manje od 400 mhz od default vrednosti...Pa to moze svaki Amd procesor bez i najmanjeg dizanja voltaze... Intel se kupuje za ekstremniji overklok od ovog...A svaka Intel konfiguracija je uvek skuplja od Amd konfiguracije jednake snage... Razmisli dobro da li vredi dati 50-ak eura vise na Intel masinu,a realno neces je klokovati ni pola od onoga koliko moze da istrpi?!? :: :: Pa ajde, ako smatrate da će mašina moći da više izdrži, nije frka da se OC-uje : :: Još bolje : :: Inače, intel više volim, jednostavno, tako da nije OC jedini razlog :: : :: :: `Posto neces da OC procesor do maksimuma onda ova ploca ce super odradjivati posao (P5QL-E). Procesor nek ostane isti, posto je veoma dobar a ta razlika od 50e nije velika (Q8200). ATI 4870 tera sve najnovije igrice u punom sjaju, nemoj oko toga da brinesh. Nemoj da bacash pare na skuplje kartice tipa GTX260 ili ATI 4890 zato sto ce uskoro izaci nove serije pa ce samim tim te kartice kostati mnoogo jeftinije. Ova ATI ima svoju pravu cenu koja nije toliko velika u odnosu na sta nudi. :: Ok, imam pitanje oko ploče, jel na njoj neće moći da se instalira i5 :: Jer ovi će valjda koristiti LGA 1156 sockete? Ne znam tačno koji je na njoj :: Ja bih više volio da malo sačekam (nekih još ~15ak dana) pa da uzmem i5 :: Mislim, to bi trebalo da je neka bolja opcija :: :: `Evo, ovaj I5 ima veoma dobar OC potencijal, recimo I5 750 radi na 2.67GHZ dok vidim da u ovom testu moze da ide i do 4GHZ. I5 je trenutno bolji jer Intel napusta 775 socket, pa je samim tim I5 isplativiji ako se ide na neki kasniji upgrade. :: Da, to sam i ja vidio :: Baš jedan od razloga što bih uzimao i5 je taj neki lakši prelazak na i7 ili tako neki procesor, ako se za time ukaže potreba kasnije :: :: P.S. Hvala na odgovorima :)
:: Na plocu za Q8200 ne mozes da stavis i5 procesor jer su drugaciji socketi, za Q8200 je 775, a za I5 je 1156 :: :: Pozdrav
Pa da, pretpostavio sam.. Mislim, sada sam pročitao ovaj review ovde, za i5, tako da bih definitivno išao na tako neku varijantu. Jel zna neko dal` kod nas ima nekih matičnih koje nisu baš nešta previše skupe, ali mogu da podrže ovaj procesor? Edit: evo sada sam vidio neke ploče, npr P7P55D LE od Asusa... Jel eventualno nekome pada na pamet neka konfiguracija sa ovako nekom pločom i i5 procesorom?
Sacekaj malo dok dodju procesori, a kad oni dodju doci ce i maticne :).
Pozdrav!
:: :: Na plocu za Q8200 ne mozes da stavis i5 procesor jer su drugaciji socketi, za Q8200 je 775, a za I5 je 1156 :: :: :: :: Pozdrav :: :: Pa da, pretpostavio sam. :: Mislim, sada sam pročitao ovaj review ovde, za i5, tako da bih definitivno išao na tako neku varijantu :: Jel zna neko dal` kod nas ima nekih matičnih koje nisu baš nešta previše skupe, ali mogu da podrže ovaj procesor :: Edit: evo sada sam vidio neke ploče, npr P7P55D LE od Asusa... Jel eventualno nekome pada na pamet neka konfiguracija sa ovako nekom pločom i i5 procesorom?
Znači ovo je konfiguracija koju planiram da kupim, jer, je došlo do nekih promjena pa mi je i budžet povećan :) Bio bih vam zahvalan ako bi ste mi ostavili neki komentar vezan za ovu konfiguraciju.
Ovu ploču bih uzimao iz prostog razloga što su joj testiranja bila impresivna, a odlučio sam se da uzmem izuzetno dobru ploču ovaj put. Procesor uzimam i5 jer se lako može kasnije upgradeovati na i7, performanse su mu skoro kao kod i7 920, kod dobrog dijela aplikacija itd, a razlika u cijeni je nekih 50e. Ova grafička bi trebala da bude više nego dovoljna za sve što ja radim na računaru, cijena joj je prilično fina a nVidia-u bih uzimao zbog bolje Physx podrške. Uzimao bih 4GB DDR3 memorije, jer smatram da mi više od 4gb ne treba, bar za sad. A cijena je 40eura / 2gb, što i nije baš malo. Napajanje smatram da je prilično dobro, i da bez problema može da podrži ovaj sistem. ` NZXT Lexa Blackline Series` je jednostavno prelijepo kućište. Ja sam se dvoumio između njega i CoolerMaster HAF 922, međutim, Lexa mi je mnogo ljepša, i nadam se da ću moći da je nađem. Prema prilično velikom broju review-a na netu, Xigmatek Dark Knight se pokazao kao prilično dobro hlađenje, i ne sumnjam da će moći da izdrži neki overclocking. Hard Disk sam mislio da uzmem na 10k rpm, ali ipak ću da idem na ovu varijantu, after all, nije problem kasnije ubaciti neki novi HDD ako baš bude bila neka potreba.
Diskovi na 10k rpm ce imati sve manju primenu, zamenjuju ih SSD diskovi. Sve ostalo je ok, mozda da pogledas i7 8xx seriju da vidis kolika je razlika u cenama izmedju tog i5. Grafu ces verovatno promeniti, jer ce dotad izaci i nVidia grafe koje ce da ubiju cenu 5xxx ATI grafama, uostalom to ces videti sta ce biti povoljnije u datom trenutku. Za taj kuler nisam siguran ovde imas dosta Overklokera koji su dosta kulera proturili kroz ruke pa ce ti reci da li ima neki bolji od tog kulera. Memoriju mozda bi valjalo da uzmes na 1600MHZ, posto vidim da 4GB KHX na 1600 kosta 95 evra. Evo ti dole link za testove. Ostalo je sve ok, ako uspes da nadjes negde ali za sad ih jos nema, a to su Element kucista, imaju odlicno odradjen sistem hladjenja, jedan od najboljih sistema hladjenja trenutno za tu neku cenu do 100 evra ima CM690.
:: Ploča: GIGABYTE,GA-P55-UD6 Intel P55 (216€ :: CPU: Intel Core i5 750 (186€ :: Grafička: nVidia GTX260 (166€ :: Memorija: 2×Kingston KVR1333D3N9/2G Memorija DDR3 2GB 1333MHz CL9 (80€ Za 67 evra imas Geil 4GB(2x2GB) PC3 10660 1333MHz CL7 koji ima manje latencije od Kingstona, ili Geil 4GB(2x2GB) PC3 12800 1600MHz CL8,jos brza i jeftinija memorija....Ako mozes da nadjes DDR3 OCZ Gold ili Platinum 1600 ili 1333MHz bi ti mozda bila i najbolja kupovina jer je GA uvek odlicno radio sa OCZom,a svakako su jeftiniji od Kingstona. :: Napajanje: CHIEFTEC CFT-600-14CS Power Supply Super,ATX 600W (75€ Za istu cenu imas OCZ 600W StealthXStream,a za samo par evra vise imas Thermaltake PurePower ili ToughPower od 600W...Ja sam se licno razocarao u Chieftec napajanja i vise ih ne preporucujem,sto opet ne mora da znaci da ce ti uleteti los primerak,ali razmisli o ovome kao o jednoj od opcija... :: Kućište: NZXT Lexa Blackline Series (95€ :: CPU Hlađenje: Xigmatek Dark Knight(42€ Preporuka za Noctua NH U12P...Jeste skuplji 10-15 evra,ali ako ti je bitna tisina uz odlicno hladjenje obavezno Noctua.... :: Hard Disk: WD WD10EADS HDD 1TB, 7200, 3.5, SATAII, 32MB, Caviar Green (70€ :: - - - :: Cijena: 950 eura :: :: :: Znači ovo je konfiguracija koju planiram da kupim, jer, je došlo do nekih promjena pa mi je i budžet povećan : :: Bio bih vam zahvalan ako bi ste mi ostavili neki komentar vezan za ovu konfiguraciju :: :: Ovu ploču bih uzimao iz prostog razloga što su joj testiranja bila impresivna, a odlučio sam se da uzmem izuzetno dobru ploču ovaj put :: Procesor uzimam i5 jer se lako može kasnije upgradeovati na i7, performanse su mu skoro kao kod i7 920, kod dobrog dijela aplikacija itd, a razlika u cijeni je nekih 50e Mozda su kao kod i7 920 kad se iskljuci HT,ali u aplikakcijama i5 nema bas mnogo sanse pored i7(sa ukljucenim HTom). :: Ova grafička bi trebala da bude više nego dovoljna za sve što ja radim na računaru, cijena joj je prilično fina a nVidia-u bih uzimao zbog bolje Physx podrške :: Uzimao bih 4GB DDR3 memorije, jer smatram da mi više od 4gb ne treba, bar za sad. A cijena je 40eura / 2gb, što i nije baš malo :: Napajanje smatram da je prilično dobro, i da bez problema može da podrži ovaj sistem :: ` NZXT Lexa Blackline Series` je jednostavno prelijepo kućište. Ja sam se dvoumio između njega i CoolerMaster HAF 922, međutim, Lexa mi je mnogo ljepša, i nadam se da ću moći da je nađem :: Prema prilično velikom broju review-a na netu, Xigmatek Dark Knight se pokazao kao prilično dobro hlađenje, i ne sumnjam da će moći da izdrži neki overclocking Kao sto rekoh dobro razmisli o Noctua NH U12P...Xigmatek Dark Knight je svakako dobar kuler, na stok frekvencjama hladi podjednako dobro kao Noctua,ali kod veceg OCa Noctua je u prednosti,a uz sve to je NH U12P mozda i najtisi kuler za i5 i i7 platforme,Noctuinih 16-19dBA u poredjenju sa Dark Knightovih 30.1 dBA meni svakako vredi vise od deset jura... Imam i7 920 i Noctua NH U12P i preporucujem ga apsolutno svakome ko zeli dobro hladjenje bez buke. :: Hard Disk sam mislio da uzmem na 10k rpm, ali ipak ću da idem na ovu varijantu, after all, nije problem kasnije ubaciti neki novi HDD ako baš bude bila neka potreba :: :: Hvala unaprijed na komentarima. : Molim i drugi put.
Kao prvo, jos se nisu ni ATI karte pojavile, a tako isto ni njihove cene, a drugo, to sto su ovi iz nVidie rekli da ce njihove karte biti bolje cemo tek da vidimo, to su samo price a karti ni za leka...
To da ce nVidia biti povoljnija od ATI-ja, ne znam samo u kom si to filmu gledao ? Moje misljenje je da ce ATI novim kartama dati vrlo konkurentne cene, iako ce one biti relativno visoke...
I ne znam uopste sta se svi zalite na te cene od 200, 300 ili 400 evra ? Koliko treba da kosta karta koja je brza od 4870X2 i GTX295 ? 150 evra ? Ma dajte...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Grafu ces verovatno promeniti, jer ce dotad izaci i nVidia grafe koje ce da ubiju cenu 5xxx ATI grafama, uostalom to ces videti sta ce biti povoljnije u datom trenutku ::
:: Kao prvo, jos se nisu ni ATI karte pojavile, a tako isto ni njihove cene, a drugo, to sto su ovi iz nVidie rekli da ce njihove karte biti bolje cemo tek da vidimo, to su samo price a karti ni za leka.. :: :: To da ce nVidia biti povoljnija od ATI-ja, ne znam samo u kom si to filmu gledao Pa nvidia je uvek imala bolji odnos cena/porformanse...LOL!!!! :)))))))))) Pusti ti Gileta...Bitno je samo da se nesto postuje...A da li post ima nekog smisla to je potpuno nebitno...Uvek je tako bilo i ostace...Al nas je i znamo ga da je takav pa mu ne uzimamo za zlo...
Nista se ti ne brini videces i sam cenu ATI kartica kada izadju, a onda koliko ce konkurencija da im ubije cenu, ista stvar bila i sa nVidia, izbace oni 9800GTX+ po ceni od 200 evra i GTX260 po 250 evra, onda ovi iz ATI-ja izbace 4850 po 150 evra i 4870 po 200 evra i nVidia lepo spusti cene isto ce biti i sada samo sto su druge pocetne brojke :), kakva je vrednost prodavanja 5870 po 400 evra ???, retko ko ce je kupovati, nece moci da otplate kartu (dosta se novca ulozilo u nju), sta mu vredi da prodaje 200 komada u svetu kada ga je tehnoloski proces koji je trebalo se razviti za nju kosta 200 miliona dolara (lupam, ali te su cene), a zaradjivace 10 000 evra mesecno, uostalom videces, isto tako su svi osporavali da nece GTA4 biti zahtevna igra, a kad je izasla svi ono, WTF ? Samo zajebavajte vi videcete posle :).
Pozdrav!
:: Kao prvo, jos se nisu ni ATI karte pojavile, a tako isto ni njihove cene, a drugo, to sto su ovi iz nVidie rekli da ce njihove karte biti bolje cemo tek da vidimo, to su samo price a karti ni za leka.. :: :: To da ce nVidia biti povoljnija od ATI-ja, ne znam samo u kom si to filmu gledao :: Moje misljenje je da ce ATI novim kartama dati vrlo konkurentne cene, iako ce one biti relativno visoke.. :: :: I ne znam uopste sta se svi zalite na te cene od 200, 300 ili 400 evra ? Koliko treba da kosta karta koja je brza od 4870X2 i GTX295 ? 150 evra ? Ma dajte.. :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: :: :: Grafu ces verovatno promeniti, jer ce dotad izaci i nVidia grafe koje ce da ubiju cenu 5xxx ATI grafama, uostalom to ces videti sta ce biti povoljnije u datom trenutku :: ::
Pa ti rece 500 eura pa nagura do 950. Kad si vec resio da das tolike pare uzmi i7 sa x58 cipsetom, i5 jeste noviji, ali je to neka slabija varijante ove kombinacije i nemoras nista da cekas mozes odma da pazaris ima sirok izbor na trzistu ploca sa x58 cipom.
:: Nista se ti ne brini videces i sam cenu ATI kartica kada izadju, a onda koliko ce konkurencija da im ubije cenu, ista stvar bila i sa nVidia, izbace oni 9800GTX+ po ceni od 200 evra i GTX260 po 250 evra, onda ovi iz ATI-ja izbace 4850 po 150 evra i 4870 po 200 evra i nVidia lepo spusti cene isto ce biti i sada samo sto su druge pocetne brojke :), kakva je vrednost prodavanja 5870 po 400 evra ???, retko ko ce je kupovati, nece moci da otplate kartu (dosta se novca ulozilo u nju), sta mu vredi da prodaje 200 komada u svetu kada ga je tehnoloski proces koji je trebalo se razviti za nju kosta 200 miliona dolara (lupam, ali te su cene), a zaradjivace 10 000 evra mesecno, uostalom videces, isto tako su svi osporavali da nece GTA4 biti zahtevna igra, a kad je izasla svi ono, WTF
Gile,vala sad ni sam ne znas sta si hteo sad da kazes...
ATI ce da proda 200 komada u svetu....Gile mozda nisi najbolje pratio desavanja,ali na newegg-u vec `stoji u redu` skoro 900 kupaca koji zele da uzmu prvu 5870 kartu..I to je samo Newegg za Severnu Ameriku,ne racunajuci Tigrdirect,Amazon + radnje koje ce prodavati te kartice sirom sveta...
Ispeci pa reci Gile...Nema svrhe samo udarati po tastaturi i to postovati...
Ok, je to sve sto si ti rekao, ali 4850 se u SAD prodavao(ja mislim ili sedmicno ili mesecno) 4000 komada i to samo od jednog proizvodjaca (Sapphire, Gainward,...), kupovace se ta 5870/5850, ali sa tolikom cenom kao GTX285, veoma mali broj komada ce se prodati (u odnosu na broj predstavnika proslih serija), sta ce ljudima karta da tera nesto u 150fps, kada to isto tera 4890 u 100 fps, +ekonomska kriza.
Pozdrav!
:: :: Nista se ti ne brini videces i sam cenu ATI kartica kada izadju, a onda koliko ce konkurencija da im ubije cenu, ista stvar bila i sa nVidia, izbace oni 9800GTX+ po ceni od 200 evra i GTX260 po 250 evra, onda ovi iz ATI-ja izbace 4850 po 150 evra i 4870 po 200 evra i nVidia lepo spusti cene isto ce biti i sada samo sto su druge pocetne brojke :), kakva je vrednost prodavanja 5870 po 400 evra ???, retko ko ce je kupovati, nece moci da otplate kartu (dosta se novca ulozilo u nju), sta mu vredi da prodaje 200 komada u svetu kada ga je tehnoloski proces koji je trebalo se razviti za nju kosta 200 miliona dolara (lupam, ali te su cene), a zaradjivace 10 000 evra mesecno, uostalom videces, isto tako su svi osporavali da nece GTA4 biti zahtevna igra, a kad je izasla svi ono, WTF :: :: Gile,vala sad ni sam ne znas sta si hteo sad da kazes.. :: :: ATI ce da proda 200 komada u svetu....Gile mozda nisi najbolje pratio desavanja,ali na newegg-u vec `stoji u redu` skoro 900 kupaca koji zele da uzmu prvu 5870 kartu..I to je samo Newegg za Severnu Ameriku,ne racunajuci Tigrdirect,Amazon + radnje koje ce prodavati te kartice sirom sveta.. :: :: Ispeci pa reci Gile...Nema svrhe samo udarati po tastaturi i to postovati.. :: :: :: DaSickSystem
Prvo, kriza vec prolazi u razvijenijim zemljama, a drugo, ja nesto sumnjam da ce 5870 biti u istom rangu performansi kao GTX285, plus DX11, ATI Eyefinity itd. ...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Ok, je to sve sto si ti rekao, ali 4850 se u SAD prodavao(ja mislim ili sedmicno ili mesecno) 4000 komada i to samo od jednog proizvodjaca (Sapphire, Gainward,...), kupovace se ta 5870/5850, ali sa tolikom cenom kao GTX285, veoma mali broj komada ce se prodati (u odnosu na broj predstavnika proslih serija), sta ce ljudima karta da tera nesto u 150fps, kada to isto tera 4890 u 100 fps, +ekonomska kriza :: :: Pozdrav :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.