AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 750W
Nije, moj ortak ima identicnu konfiguraciju i radi sve bez problema, a racunar mu je upaljen 24/7. Ne bih preporucivao takvo napajanje a da prethodno nisam licno video da moze da radi.
Glupost.Kako moze da bude slabo?Imam to napajanje i mogu da se kladim da moze da izgura i jacu konfiguraciju od ove koju je sklopio Vlaovicm.Na sajtu proizvodjaca pise da moze da izgura i vise od 500W,tako da ne bih se bas slozio sa tobom da je slabo.
... da i7 sa 295-icom trosi u full 450W tako da napajanje nije uopste slabo za tu konfu jaca napajanja se uzimaju zbog kondenzatora i tranzistora u napajanju koji vremenom ne mogu da daju onu snagu koju su davali nekad...
Neku na AMD platformi AM3 socket sa DDR3 ili Nehalem platformu
06.09.2009. 12:24
status: user broj poruka: 7720
Kod AMD je jasniji upgrade path ,Mozes i neki od Nehalema koji je vrhunski CPU isto ,CoreI940 ako ti nije preskupo ili jaci.Jedino ce na Nehalem platformama i AM3 izaci CPU sa 6 jezgara.
Mozda ti nebi bilo lose da se strpis jos desetak dana jer 8. septembra Intel zvanicno izbacuje Core i5 i Core i7 sa 1156 soketom(p55 cipset)...Kazem jos desetak dana jer ce se tad pojaviti kod nas. P55 ploce su znatno jeftinije od X58 (s1366),a mislim da ce performanse biti iste i mozda ces moci da uglavis u tu cenu Ci5 ili Ci7 platformu...A svakako ocekujem da ce AMD tada spustiti cene PhenomaII...
Mada ova konfiguracija koju ti je preporucio Vlaovicm uopste nije losa...
To napajanje ce gurati tu konfiguraciju,ali da ja uzimam za sebe taj racunar sigurno bih stavio makar 600-650W...Opet ponavljam ovo je moj stav i znam da se vecina ljudi ne slaze sa tim,ali ja bih se svakako opruzio jos nekih 20-25 evra za jace napajanje...Jedna stvar koju mnogi ljudi zaboravljaju je da u Srbiji zimi napon pada i ispod 140v,a to napajanje ce izbacivati kvalitetnih(korisnih) 500W na 220v a ne na 140...Losa struja direktno ugrozava ostale komponente i stabilnost sistema...Pogledajte samo na ovom forumu koliko ljudi je kacilo jake grafike sa 400-450W napajanjima pa onda crkne ploca,ode hard,pa nam kriv neko drugi...Sistem se redovno restaruje u full loadu,pa trazimo opet gresku na drugom mestu,a niko da portazi vezu izmedju tih slucajeva i da vidi da su u 90% slucajeva ljudi koristili napajanja koja su na samoj donjoj granici da guraju danasnje konfiguracije,ali u idealnim uslovima koje mi ovde nemamo... Toliko od mene...
Au covece pa ko te to slagao.Pa sama graficka karta moze da povuce toliko kad se optereti.i7 trosi kao djavo.Za te dve kombinacije minimalno 850w brendirano napajanje sa stabilnim naponima.Sve ostalo je macka u dzaku!
Green Green Grass of Home
:: ... da i7 sa 295-icom trosi u full 450W tako da napajanje nije uopste slabo za tu konfu jaca napajanja se uzimaju zbog kondenzatora i tranzistora u napajanju koji vremenom ne mogu da daju onu snagu koju su davali nekad.. :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722 :: ::
Ovo je super masina za gaming. Preporuka: nemoj da dajesh puno para na graficku (tipa GTX275, GTX285, ATI 4890) zato sto ce za mesec-dva njihova cena biti mnogo manja i samim tim gubish vrednost, tj izacice nova serija koja ce kostati isto toliko ali imace mnoooogo bolje performanse. A imash i mogucnost da kasnije dodash jos jednu ATI 4870 u CF mod-u....
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.