Provrti po oglasima PC Berze, ima tamo dosta polovnjaka sličnih specifikacija....ono što ta mašina nudi i ono koliko za nju možeš da dobiješ....strašno, ali vreme gazi ko ništa, bez obzira na upotrebljivost.
:: :: Hvala lepo :: :: Mada, osecam da smo uskraceni za zanimljivo suceljavanje misljenja, kao na susednoj temi. Ne verujem da ce tako biti posle baxove procene : :: ::
x2 4200 EE MSI K9 neo v3 2x 1Gb Kingston 800Mhz Powercolor 1650XT WD 3200AAJS Optiarc 5200A Kucishte sa 400W Zito U ekstra stanju, garancija 13 meseci na proc, plochu, memoriju i hard i 4 meseca na grafichku kartu.
Najverovatnije je necu ni prodavati - za te pare se ne isplati, i ovako vrsi posao. Pre par dana je pocela da se greje, ali sam, zahvaljujuci savetima sa foruma, sam ocistio prasinu ispod procesora i podmazao pastom, i sada radi bez problema.
Mozda izvucem graficku karticu i prodam separatno, ili je ubacim sinu umesto njegove.
Inace, da sam znao, trebalo je da tada pazarim XEON umesto 478 soketa.
:: :: Provrti po oglasima PC Berze, ima tamo dosta polovnjaka sličnih specifikacija....ono što ta mašina nudi i ono koliko za nju možeš da dobiješ....strašno, ali vreme gazi ko ništa, bez obzira na upotrebljivost ::
ovako neshto da prodam za 150 evra a ovo gore nemoze da se poredi sa mojom makinom koja je josh u garanciji, dok u drugoj temi lik sanja o 100evra za neshto shto je staro 9 GODINA. EJ! Ova grafa je O.K i dan danas, zakla me shto sam je skupo platio tada a sada vredi k. Al tako je to u IT svetu.
Malisa nikad nije video nista od Majkrosofta na sebi i radio je kao neoptereceni server sve vreme, tako da mu, verovao ili ne, za sada ne treba vise od 2x256. Najmanji je problem dograditi, ali jednostavno nema potrebe.
Steta jedino sto je kupljena nova jaka graficka kojoj tu nije bilo mesto, a brzo je zastarela.
Da li da sinu skinem Ati RADEON 9200 i stavim gore pomenutu GeForce 5500? Koja je bolja?
:: Vidi ako mozes da upecas neki NV7600 ili ATI 1650, jaako lepo bi leglo, i 2x512MB... Ima taj malisha jos snage :: :: Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada! :: Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR :: ::
Upravo u tome i jeste problem zato shto ce AGP karta i josh 1gb ddr memorije izaci ko SV.Petra kajgana, a procesor ostaje takav kakav je. Ko kupi takvo neshto ce biti ogranichen nadogradnjom a platice je skupo, jedino ako je mentalno zaostao pa mu nije problem.
cash rules everything around me
Najmanji je problem dograditi, ali jednostavno nema potrebe.
:: :: :: :: Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada! :: :: Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR :: :: :: ::
Kazem da od tih bolje uzmi gudru nego IT robu.Vidi ja ti mahinalno govorim realne cene,medjutim to je samo domen realnosti i nista vise.Jedan poznanik je prosle godine prodao masinu za 400 evra(Athlon 2400,512MB,9600Pro i legendarni samsung 7xx dfx)pa da se vratimo na ovce.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Shta kazesh za ovo Ismerish, nashao sam ga na PC berzi. A ti meni 150evra :: :: AMD A64 AM2 X2 5600+ Dual :: MSI K9N Neo- :: 2x1gb DDR2 800mhz Kingsto :: MSI nVidia 8600GT 512DDR :: 500GB sata2/8mb W :: Frontier AT :: DVD-RW Pionee :: :: Acer AL1916 19 :: :: Polovan, ali je malo koriscen, na sve ide garancija 2 godin :: Cena: 390 EU :: :: Ili ovo :: :: Prodajem Asus P5KPL-CM, FSB 1333 MHz (1600 MHz O.C.),P4 Pentium D925 2,8GHz(L2-4MB, FSB800), DDR2 800-1200MHz-OC. PCI-Ex16 Ati X800XL All in Wonder(256 MB,256Bit) HD Audio 7.1, GB LAN), + kućišteKodegen sa displejom 450W + DDR2 Kingston 2x512M :: Cena: 200 EU :: :: cash rules everything around me :: ::
Ali nemojte na forumu pitati za realnu procenu kada ne prihvatate to. Prodajte za koliko ste spremni da se odreknete i zdravo. Ne obracam se pokretachu teme, govorim generalno.
Ovo onda chovek maltene dzaba daje a ima PCIE slot i mozesh da menjash i procesor za neki dual core. Kome treba da kupi AGP i Intel P4 s478, ddr i da razmishlja o nadogradnji. Pa ova integrusha je jacha od tog gf5500, a tek memorija...
:: Malisa nikad nije video nista od Majkrosofta na sebi i radio je kao neoptereceni server sve vreme, tako da mu, verovao ili ne, za sada ne treba vise od 2x256. Najmanji je problem dograditi, ali jednostavno nema potrebe :: :: Steta jedino sto je kupljena nova jaka graficka kojoj tu nije bilo mesto, a brzo je zastarela :: :: Da li da sinu skinem Ati RADEON 9200 i stavim gore pomenutu GeForce 5500? Koja je bolja :: :: :: Vidi ako mozes da upecas neki NV7600 ili ATI 1650, jaako lepo bi leglo, i 2x512MB... Ima taj malisha jos snage :: :: :: :: Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada! :: :: Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR :: :: :: ::
Samo mi reci, sta ce mi nadogradnja AGP karte na masini koja ne dize graficko okruzenje (NIJE INSTALIRANO, NIJE POTREBNO, MONITOR JE SKLONJEN JER NIJE POTREBAN), i sta ce mi 1GB RAM na operativnom sistemu kome je ZA SERVISE koji ovaj server pruza vise nego dovoljno i 512 Mb? Mogao bi KOMOTNO da radi i na 384.
:: Upravo u tome i jeste problem zato shto ce AGP karta i josh 1gb ddr memorije izaci ko SV.Petra kajgana, a procesor ostaje takav kakav je :
To je lepa masina da radi ono za sta je namenjena.
Da li mislis da bi dual core na toj ploci brze iskompajlirao po 700 Mb koda od gore pomenutog P4 na 3.00 MhZ i koliki bi mu bio vek trajanja na toj ploci? Ako neko planira jeftini bekap server, da li mu je vazniji PCIE slot, ili SATA HDD? Koja masina od ove dve ce biti bolji UNIX domen kontroler za Windonws klijente?
Za brdski reli kupujes sportski auto, za oranje na njivi kupujes traktor, a za porodicni auto limuzinu. To su razlicite naprave.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.