Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
AMD konfiguracija pomoc (PREDLOG) pri oadabiru..
STRANA 1 OD 3  
SkyFire AMD konfiguracija pomoc (PREDLOG) pri oadabiru.. 30.08.2009. 19:09 T19729

status: user
broj poruka: 18472
Dobio sam jednu finu plocicu Asus M2N Sli Deluxe koju sam ja jos davno sklapao za mog prijatelja.Ploca je fakticki nova,malo koriscena tako da cu na osnovu nje da sklopim jednu finu AMD platformu.
CPU-i koje sam stavio u uzi izbor shodno prema ploci su sledeci :

1. AMD Athlon 64 X2 7850 2.8GHz 3MB 95W box
2. Athlon 64 X2 6000+ (CZ),2MB,rev.F3,89W,SocketAM2
3. AMD Phenom X3 8650, Triple Core (2,30GHz)

Ploca podrzava sva tri CPU-a naravno uz update biosa.

E sad,X2 6000+ sam probao i nisam nesto odusevljen a to je vec fakticki stara arhitektura tj serija.
Triple core ima mali defaultni clock a obzirom da ploca ne podrzava PhenomII cpu-e tesko da na njoj moze da se otkljuca 4 jezgro tako da mi ta solucija nije interesantna.
Ono sto je meni zapalo za oko je Athlon iz serije II 7850 ,novije generacije koji je po meni sasvim pristojan CPU.
Napominjem da cu masinu naravno malo i da OC-ujem koliko arhitektura bude dozvolila tako da jos jedna prednost koliko sam mogao i da primetim od ranije ide 7850.
6000+ se uzasno lose clockuje a i greje se dosta.
To su neke razlike na brzinu koje sam izneo tako da je to to.Sta vi mislite?

Ostale komponente su sledece :

Ram : Corsair 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 CM2X1024-6400 TwinX XMS2 - Inace opasno dobra memorija.
HDD: Western Digital 4000AAKS
Grafika : Najverovatnije neka nvidia ,mozda i neki ATI,to jos ne znam posto cekam da dobijem jos jednu grafiku..
E sad mozda malo vise za mene interesantnije pitanje je za izbor napajanja.U opticaju je sledece :

OCZ 500W ModXStream Pro 75 Eur
PC Power&Cooling Silencer 500 w 70 Eur
CHIEFTEC CFT-600-14CS 600W
THERMALTAKE W0194 - 500W TR2 QFan 500W
OCZ TECHNOLOGY Fatal1ty Series 550W
Corsair VX550W

Moj favorit ide PC Power&Cooling jer sam to napajanje video i zaista je jako dobro.
Naravno pored njega i Corsair je extra.Sva napajanja su priblizno iste cene tako da nije lose pogledati svako pojedinacno.

E sad,jos jedna komponenta i poslednja je izbor kucista.Izabrao sam sledece :

Thermaltake Soprano RS 101
CHIEFTEC GX-01BW-OP
CHIEFTEC CH-05
Cooler Master Cavalier 3
Cooler Master 690

Najvise naginjem Cooler Master-u ali mi je nekako Chieftec najbolji sa prostorom a i vec sam ga imao tako da znam sta mi sve nudi.Inace je i najvece kuciste od svih ostalih predlozenih.

Eto uglavnom znam sta bih uzeo ali posto sastavljam kosnfiguraciju za neke `duze` staze za sebe licno nebi bilo lose da cujem i vase misljenje zbog sigurnosti..Vise glava mudrija odluka.

Green Power

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 30.08.2009. 19:14 #136360

broj poruka: 8138
Ooooo,pa gde si ti?

Ovako.Ja bih uzeo AMD 7850+ BE,OCz MXS Pro,a za kuciste,tu imam i ja dilemu.

Pozz...

The Way It`s Meant To Be Played

pufi re 30.08.2009. 19:15 #136361

broj poruka: 2196

Da se ja piatm odabir bi pao na Chieftec 600W i Soprano kuciste i naravno 7850!!!

Karta bi ti tu legla neka 8800GTS 320-640 ili 512 ako nadjes ili pak neka 3870 DDR4 ili ako nadjes neki 4850 po noramalnoj ceni

http://www.dodaj.rs/f/3w/NW/4qakbbCp/q9550gtx280.png

Q9550 4.0GHZ/TITAN FENRIR/P5Q-E/4GB HyperX/GTX280 1GB/CHIEFTEC 650W/226BW 22` DVI

Plamen re 30.08.2009. 19:20 #136365

broj poruka: 2836
1. AMD X2 7850
2. Sto se tice napajanja nemoj mnogo da bacas pare, zato sto ta konfiguracija nece trositi ni 300W, tako da ce fino vrsiti posao OCZ 500W StealthXStream PSU/12cm fan 5400din ili ako hoces nesto tiho onda LC POWER GP2 Silent 550W v2.2 - 4800din... Sve ostalo je preterivanje... Nisu tu neke vrhunske komponente pa da mora neko skuplje napajanje...
2m4Y re: 30.08.2009. 19:21 #136366

broj poruka: 2352
...meni je neko predlozio na forumu TT Element S i kuciste je odlicno, ali... posto ne moze da se nadje zasad jos kod nas, ja sam ga narucio, pa mi stize `sa strane` za koji dan, a i nije skupo, uklapa se u rangu navedenih, oko ~100€
A razmotri i CM Sniper, odlicno je, ali malo skuplje...

Pozz...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750W

TheBear Ja bih ovako uzeo 30.08.2009. 19:41 #136372

broj poruka: 6502
1. AMD Athlon 64 X2 7850 2.8GHz 3MB 95W box
2. Corsair VX550W
3. Cooler Master 690

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 30.08.2009. 19:51 #136377

broj poruka: 12057

AMD Athlon 64 X2 7850 2.8GHz 3MB 95W box
+
Corsair VX550W
+
Cooler Master 690
gile23 ... 30.08.2009. 20:10 #136386

broj poruka: 9121
Posto vidim da si zapeo za nov sekundarni komp, prodaj ti lepo tu plocu i uzmi Phenom 2 platformu. A ovde 7850+, Corsair ako nije bitna cena, ako je bitna cena najjeftinije od ovih ce odraditi posao, jedino ako neces za grafu nesto tipa GTX285, 4870X2, i da ako hoces grafu mozda bolje da uzmes ATI, posle pokrenes AMD Overdrive i OC-uj do mile volje :). Kuciste Sopravno RS101 Window je mnogo lepo kuciste, e sad ne znam sta ti treba, lepota ili performanse. moj drug ima TT-a i veoma je skuceno kuciste. TT Element S je po meni najbolje kuciste za cenu, kada to dodje kod nas planuce za pola sata.

Pozdrav!

TheBear Dobar je TT Element S 30.08.2009. 20:17 #136392

ali nista spektakularno, ima za 100e i HAF 922...

SkyFire ... 30.08.2009. 20:31 #136397

@eseses

Eve me,tu sam malo u prolazu pa rekoh da se javim..

@Plamen

Komponente nisu vrhunske ali za AMD nisu ni lose.Sto se tice napajanja ,bolje je da ljulja nego da zulja a svakako za vrhunske komponente ide Enermax,Cooler Master,TT i sl..To je ono sto imam na glavnom kompu..
Sto se tice para,ostale komponente dobijam na lepe oci tj na `dodji mi` tako da za sad nije bitna neka mala razlika u ceni ali nebi ni da se rasipam jer cu svakako kasnije morati da platim.

@Gile23

Da ti pojasnim situaciju.Nemam para na bacanje da bi sad pravio neku svemirsku masinu.Ovo mi je izletelo slucajno pa sam odlucio da od onog sto imam izvucem neku koristi i napravim neku konfiguraciju.A komp svakako ide na poklon ali u mojoj je kuci,kotira se kao moj.

............................................................

Sto se tice napajanja isao bih na Corsair VX550 ali me izludjuje sto nije modularno pa me samo zbog toga vise privlaci OCZ..

Za kuciste ako niste primetili da su cene priblizno slicne.Krecu se od nekih 50-80 Eur.Nemam nameru da dajem preko.

Vidim da se svi slazete za CPU,to sam mogao i pretpostaviti..To je ok i to je odluceno.

Ah da..Nisam rekao da cooler ide Cooler Master GeminII sa poliranom bazom..

Hm..Jos sam u dilemi za kuciste i napajanje..

Green Green Grass of Home

TheBear Od tih svih kucista 30.08.2009. 20:36 #136398

ti je Cooler Master 690, najprostranije i najlepse, a mislim da je i najkvalitetnije... Napajanje, ionako vecina tih kablova kod modularnog budu iskorisceni, pa ti dodje na isto kao da i nije... Mislim da je Corsair najbolji izbor od svih tih...

SkyFire Re: Od tih svih kucista 30.08.2009. 21:00 #136404

Ne znam jos za kuciste.Mozda su ova ostala malo i lepsa..
Sto se tice napajanja obzirom da je OEM Chanell Well Tech za Corsair VX 550 ,pouzdano se moze osloniti na kvalitet.PC Power & Cooling proizvodi Seasonic,hm..opet jedan od najkvalitetnijih proizvodjaca na svetu,rame uz rame sa Enermaxom.OCZ ima dosta OEM tako da sa sigurnoscu ne znam dal je Sirtec ili Topower..

:: ti je Cooler Master 690, najprostranije i najlepse, a mislim da je i najkvalitetnije... Napajanje, ionako vecina tih kablova kod modularnog budu iskorisceni, pa ti dodje na isto kao da i nije... Mislim da je Corsair najbolji izbor od svih tih..
::
Plamen re 30.08.2009. 21:14 #136410

Ja tebe ne kapiram, znam da dobijash sve to ostalo na lepe oci, ali dajesh na kuciste 70e + za napajanje 70e a procesor vredi svega 50e i maticna isto toliko...aaaa.... Umesto da si uzeo lepo Phenom II i neku dobru maticnu, a owamo da ide LC POWER ili OCZ + TT Soprano...

SkyFire Re: re 30.08.2009. 21:19 #136411

Sta tu ima da bude nejasno.Plocu i ram i hdd imam.Zasto bi to prodavao dzab,dzaba i kupovao PhenomII?!!!Procitaj post upucen gilu pa ces valjda shvatiti..
U svakom slucaju sve komponente koje mi nedostaju se i krecu oko 50-70 eur max,isao sam da budu oko 50 ali ne mogu bas sve da izaberem kako treba za te pare..Znaci maximalno ulaganje nekih 150 i kusur eur,bar sam tako planirao..To je sasvim podnosljivo.

:: Ja tebe ne kapiram, znam da dobijash sve to ostalo na lepe oci, ali dajesh na kuciste 70e + za napajanje 70e a procesor vredi svega 50e i maticna isto toliko...aaaa.... Umesto da si uzeo lepo Phenom II i neku dobru maticnu, a owamo da ide LC POWER ili OCZ + TT Soprano...
Plamen re 30.08.2009. 21:37 #136418

SkyFire pa to si ti, ja tek sad provalio... Pa cudo ti postavljas ovakve teme, ti bi trebalo da najbolje znash ovde...

gile23 Re: re 30.08.2009. 21:41 #136420

Nego sta uradi Zvezda tamo kod vas :) koji je rezultat ? @Skyfire do koliko evra bi ta grafa bila, ne zna se ni upotreba tog kompa, ako ide roditeljima grafu mozes neku srednju tipa 3850, a ako je neki mladji burazer 4850 bi bio ok :).

Pozdrav!

:: SkyFire pa to si ti, ja tek sad provalio... Pa cudo ti postavljas ovakve teme, ti bi trebalo da najbolje znash ovde...
SkyFire Re: re 30.08.2009. 21:43 #136422

Hehehehe..Bas si me sad nasmejao.
Pa uglavnom i znam ali nisam nesto preterano pratio sve zive modele AMD-a pa rekoh da utvrdim gradivo sa kolegama AMD-asima a i svakako svaki savet je dobrodosao uvek.
Sto se tice CPU-a tu bez sumnje necu pogresiti,samo jos da odaberem kuciste i napajanje..
Dilema..Valjda ce se jos neko ukljuciti da da misljenje pa cu danas,sutra da presecem i donesem odluku.

@gile23

Komp sklapam mami za rodjendan.Ko zna mozda ce i Crysis da pici hahahaha..
Graficku ne kupujem isto.Treba sa kolegama iz P@koma da se dogovorim sta da mi daju posto nisu bas tako darezljivi kad je reklamacija u pitanju.

:: SkyFire pa to si ti, ja tek sad provalio... Pa cudo ti postavljas ovakve teme, ti bi trebalo da najbolje znash ovde...
gile23 Re: Re: re 30.08.2009. 21:48 #136425

Brzo editujes poruku :), 100% sam bio siguran da je neki poklon :). Mislim da je 3850 sasvim ok kupovina, a ako neces nju samo neku silent grafu lupis (za Soltaire sasvim ok :)), samo pazi da te ti iz P@koma ne oderu posto su im cene ``najnize``.

Pozdrav!

:: Hehehehe..Bas si me sad nasmejao
:: Pa uglavnom i znam ali nisam nesto preterano pratio sve zive modele AMD-a pa rekoh da utvrdim gradivo sa kolegama AMD-asima a i svakako svaki savet je dobrodosao uvek
:: Sto se tice CPU-a tu bez sumnje necu pogresiti,samo jos da odaberem kuciste i napajanje.
:: Dilema..Valjda ce se jos neko ukljuciti da da misljenje pa cu danas,sutra da presecem i donesem odluku
:: @gile2
:: Komp sklapam mami za rodjendan.Ko zna mozda ce i Crysis da pici hahahaha.
:: Graficku ne kupujem isto.Treba sa kolegama iz P@koma da se dogovorim sta da mi daju posto nisu bas tako darezljivi kad je reklamacija u pitanju
:: Green Green Grass of Home
:: :: SkyFire pa to si ti, ja tek sad provalio... Pa cudo ti postavljas ovakve teme, ti bi trebalo da najbolje znash ovde...
:: ::
SkyFire Re: Re: Re: re 30.08.2009. 21:55 #136430

Gile tvoj problem je uvek bio sto ne citas do kraja postove..
Rekoh ti da ne kupujem grafu vec cekam na reklamaciju.Treba da mi daju kartu adekvatnu za cenu koju sam platio 7900 GTO.Jos nisam to resio.Mnogo vrdaju,hoce da mi uvale neku igracku

:: Brzo editujes poruku :), 100% sam bio siguran da je neki poklon :). Mislim da je 3850 sasvim ok kupovina, a ako neces nju samo neku silent grafu lupis (za Soltaire sasvim ok :)), samo pazi da te ti iz P@koma ne oderu posto su im cene ``najnize``
:: Pozdrav
:: :: Hehehehe..Bas si me sad nasmejao
:: :: Pa uglavnom i znam ali nisam nesto preterano pratio sve zive modele AMD-a pa rekoh da utvrdim gradivo sa kolegama AMD-asima a i svakako svaki savet je dobrodosao uvek
:: :: Sto se tice CPU-a tu bez sumnje necu pogresiti,samo jos da odaberem kuciste i napajanje.
:: :: Dilema..Valjda ce se jos neko ukljuciti da da misljenje pa cu danas,sutra da presecem i donesem odluku
:: :: @gile2
:: :: Komp sklapam mami za rodjendan.Ko zna mozda ce i Crysis da pici hahahaha.
:: :: Graficku ne kupujem isto.Treba sa kolegama iz P@koma da se dogovorim sta da mi daju posto nisu bas tako darezljivi kad je reklamacija u pitanju
:: :: Green Green Grass of Home
:: :: :: SkyFire pa to si ti, ja tek sad provalio... Pa cudo ti postavljas ovakve teme, ti bi trebalo da najbolje znash ovde...
:: :: ::
gile23 Re: Re: Re: Re: re 30.08.2009. 22:00 #136431

Jbg uvek se z*jebem, a sta reklamiras sporet :), samo neces lepo proci jer je kod njih 9600GT 8000 dinara ?

http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/KatalogProizvoda.aspx?kat=VGA&title=Grafi%C4%8Dke+kartice

Pozdrav!

:: Gile tvoj problem je uvek bio sto ne citas do kraja postove.
:: Rekoh ti da ne kupujem grafu vec cekam na reklamaciju.Treba da mi daju kartu adekvatnu za cenu koju sam platio 7900 GTO.Jos nisam to resio.Mnogo vrdaju,hoce da mi uvale neku igracku
:: :: Brzo editujes poruku :), 100% sam bio siguran da je neki poklon :). Mislim da je 3850 sasvim ok kupovina, a ako neces nju samo neku silent grafu lupis (za Soltaire sasvim ok :)), samo pazi da te ti iz P@koma ne oderu posto su im cene ``najnize``
:: :: Pozdrav
:: :: :: Hehehehe..Bas si me sad nasmejao
:: :: :: Pa uglavnom i znam ali nisam nesto preterano pratio sve zive modele AMD-a pa rekoh da utvrdim gradivo sa kolegama AMD-asima a i svakako svaki savet je dobrodosao uvek
:: :: :: Sto se tice CPU-a tu bez sumnje necu pogresiti,samo jos da odaberem kuciste i napajanje.
:: :: :: Dilema..Valjda ce se jos neko ukljuciti da da misljenje pa cu danas,sutra da presecem i donesem odluku
:: :: :: @gile2
:: :: :: Komp sklapam mami za rodjendan.Ko zna mozda ce i Crysis da pici hahahaha.
:: :: :: Graficku ne kupujem isto.Treba sa kolegama iz P@koma da se dogovorim sta da mi daju posto nisu bas tako darezljivi kad je reklamacija u pitanju
:: :: :: Green Green Grass of Home
:: :: :: :: SkyFire pa to si ti, ja tek sad provalio... Pa cudo ti postavljas ovakve teme, ti bi trebalo da najbolje znash ovde...
:: :: :: ::
SkyFire Re: Re: Re: Re: Re: re 30.08.2009. 22:03 #136432

Ali ja sam platio 7900 GTO 260 Eur.Ili da mi daju pare,ja cu drage volje kod njih ponovo kupiti za tih istih 260 eur ako treba samo da se ne igraju previse sa mnom jer pocinjem da gubim strpljenje.Zna se politika poslovanja.Ili pare ili ista karta.Posto se karta ta vise ne proizvodi znaci karta u tom cenovnom rangu kao i u rangu performansi iz tog doba poredeci sa danasnjom generacijom.Uvek je tako bilo.E sad sto oni zele da krajnje kupce uvek preveslaju..To nece moci bar kod mene tako..

:: Jbg uvek se z*jebem, a sta reklamiras sporet :), samo neces lepo proci jer je kod njih 9600GT 8000 dinara
:: http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/KatalogProizvoda.aspx?kat=VGA&title=Grafi%C4%8Dke+kartic
:: Pozdrav
gile23 Re: Re: Re: Re: Re: Re: re 30.08.2009. 22:06 #136433

Trazi ti pare pa preveslaj u BG po jednu low budget kartu i za ostatak kupi nesto sebi, jer trenutno kartu u tom cenovnom rangu nemaju (imaju 8800GTS 640MB=33000).

Pozdrav!

:: Ali ja sam platio 7900 GTO 260 Eur.Ili da mi daju pare,ja cu drage volje kod njih ponovo kupiti za tih istih 260 eur ako treba samo da se ne igraju previse sa mnom jer pocinjem da gubim strpljenje.Zna se politika poslovanja.Ili pare ili ista karta.Posto se karta ta vise ne proizvodi znaci karta u tom cenovnom rangu kao i u rangu performansi iz tog doba poredeci sa danasnjom generacijom.Uvek je tako bilo.E sad sto oni zele da krajnje kupce uvek preveslaju..To nece moci bar kod mene tako.
:: :: Jbg uvek se z*jebem, a sta reklamiras sporet :), samo neces lepo proci jer je kod njih 9600GT 8000 dinara
:: :: http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/KatalogProizvoda.aspx?kat=VGA&title=Grafi%C4%8Dke+kartic
:: :: Pozdrav
Jebivetar Reklamacija i povracaj novca 30.08.2009. 22:44 #136437

broj poruka: 2386
Molim te, javi nam kad se to reshi jer sam alergichan na `vrdanja` prodavaca kod reklamacija za koje nemaju zamenu tj. kada treba da vrate pare za robu staru dve godine gde je cena bila 2-3 puta visha.
Imao sam slichhnu situaciju gde je kod kupovine pdv bio 18% a u trenutku povracaja novca 8%.

cash rules everything around me

SkyFire Re: Reklamacija i povracaj novca 30.08.2009. 23:34 #136447

Bitka se i dalje vodi.Cim bude gotovo javljam krajnji ishod.

:: Molim te, javi nam kad se to reshi jer sam alergichan na `vrdanja` prodavaca kod reklamacija za koje nemaju zamenu tj. kada treba da vrate pare za robu staru dve godine gde je cena bila 2-3 puta visha
:: Imao sam slichhnu situaciju gde je kod kupovine pdv bio 18% a u trenutku povracaja novca 8%
:: cash rules everything around me
Plamen re 31.08.2009. 01:02 #136468

Gile: AAAA, trebao si da gledash prenos... Konacan rezultat: 1-1. Bilo bi i 1-0 za Napredak da nije onaj smota od golmana ubacio loptu u mrezu, ono je bilo da padnes na dupe... Pa dete od 10god ne bi ono uradilo... Inace Napredak je postigao gol iz slobodnog udarca, lopta je isla pravo u raslje i zakacila stativu.... iiii GOL!!! Toliko od mene...

Ishmerish RE 31.08.2009. 01:06 #136470

broj poruka: 7285
TT M5 ce da proguta sve gore navedene a od svih je najjeftiniji.

@Sky:`Pa gde si ti Nikola`!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs